fbpx

4 Tips για να βελτιώσεις την στρατηγική στο περιεχόμενο σου

Τέσσερα Tips να βελτιώσεις την στρατηγική στο περιεχόμενου σου

Η δημιουργία περιεχομένου παίζει σημαντικό ρόλο στις διαφημιστικές καμπάνιες μάρκετινγκ. Πολλές φορές ένα πρόβλημα που εντοπίζεται σε ενέργειες Μάρκετινγκ έχει να κάνει με την διαδικασία όπου το πλάνο μιας επιχείρησης δεν μπορεί να υπερπηδήσει τα εμπόδια σε σχέση με την αποδοτικότητα του περιεχομένου που δημιουργούν. Δηλαδή, δεν μπορούν να εφαρμόσουν μια σωστή στρατηγική που θα εξετάζει και θα απαντάει σε ερωτήματα όπως:

Ποιος θα βλέπει το content;

Τι είναι αυτό που θα μου αυξήσει τα στατιστικά των post μου;

Πως θα ταιριάζει το content με το profile της εταιρίας;

Αν και η δυναμική των επί πληρωμή διαφημίσεων είναι σημαντική, όπως και του e-mail marketing και γενικότερα να έχουμε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση μάρκετινγκ όταν ενεργοποιούμε καμπάνιες, πολλές φορές το μακροπρόθεσμο κλειδί της επιτυχίας αποτελεί η δημιουργία περιεχομένου. Συνεπώς, παρακάτω θα μιλήσουμε για τα βήματα που πρέπει να σκεφτούμε σε σχέση με την δημιουργία περιεχομένου αλλά και ποια είναι αυτά που μπορούν να οδηγήσουν σε μια επιτυχημένη στρατηγική Μάρκετινγκ.

1.

Προσέγγιση κοινού χωρίς κοινό & Διαφημίσεις

Ένα από τα πιο συνηθισμένα μάρκετινγκ λάθη αποτελεί η συχνή δημιουργία περιεχομένου χωρίς κοινό. Συγκεκριμένα, το να δημιουργείς περιεχόμενο χωρίς να έχεις χτίσει ένα κατάλληλο κοινό μπορεί να μην έχει κανένα βραχυπρόθεσμο αντίκρισμα. Μια λύση σε αυτό μπορούν να αποτελέσουν η επί πληρωμή διαφημίσεις με τα Google Ads (για περισσότερα δες εδώ) αλλά και τα Facebook-Meta Ads (για περισσότερα δες εδώ).

Η κίνηση που μπορούν να φέρουν οι διαφημίσεις στην ιστοσελίδα ή σε κάποιο προφίλ στα social, μπορεί να δημιουργήσει ένα καταλληλότερο και προπάντων πιο στοχευμένο κοινό, ενισχύοντας παράλληλα τις επισκέψεις προς τα κανάλια διαφήμισης. Επιπρόσθετα, η στόχευση σε λέξεις κλειδιά μέσω διαφημιστικών ενεργειών ή οργανικά θα πολλαπλασιάσει την πιθανότητα να φέρουμε φανατικούς θαυμαστές στην ιστοσελίδα ή στα social μέσω ενός ποιοτικού περιεχομένου.

Ακόμα η δημιουργία διαφημίσεων, μπορεί να αυξήσει το brand awareness αλλά και την πιθανότητα κάποιος ο οποίος δεν είναι πελάτης να θυμηθεί την επωνυμία σε μια επόμενη επίσκεψη ή προβολή των social ή ιστοσελίδα σας. Επίσης, η ύπαρξη διαφημίσεων μπορεί να αυξήσει την αξιοπιστία αλλά και την εμπιστοσύνη αλλά κυρίως να δημιουργήσει μια οπτική συνήθεια εξάγοντας branding για την επιχείρηση σας.

2.

Δημιούργησε ένα συναρπαστικό Landing Page

Οι εποχές που απλώς μια σελίδα στο διαδίκτυο θα ήταν αρκετή και συνάμα εντυπωσιακή, βασιζόμενη σε κείμενο (hypertext) έχει περάσει. Η εξέλιξη της τεχνολογίας σε συνάρτηση με τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες δημιουργούν νέες καταναλωτικές απαιτήσεις. Ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας και η εμπειρία του χρήστη παίζουν ολοένα και καταλυτικό ρόλο. Ακόμα και ο θέση ενός πεδίου, η χρωματική παλέτα, μπορούν να δείξουν και να πουν κάτι παραπάνω στον χρήστη. Συνεπώς, η δημιουργία περιεχομένου προς και από ένα ωραίο landing page μπορεί να είναι καθοριστικό στο content marketing, δεδομένο ότι στο ταξίδι από την ενημέρωση ενός πελάτη ή χρήστη μέχρι και την δημιουργία μετατροπής το όχημα προς την επιτυχία αποτελεί η ιστοσελίδα.

Συνεπώς, το content όταν συνεπάγεται με ένα καλό landing page, μπορεί να οδηγήσει στο να μειωθεί η απόσταση από μια αγορά αλλά και φυσικά να διανέμετε αυτό σε όλο και περισσότερα στοχευμένους χρήστες ή καταναλωτές.

Landing page design layout for travel website

 

3.

Επί πληρωμή διαφήμιση & Keywords

Η χρήση επί πληρωμή διαφημίσεων μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό το content σας όχι μόνο μέσω της κινητικότητας αλλά και ερευνητικά. Μέσα από τις πλατφόρμες της Google μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί την δυνατότητα διερεύνησης λέξεων σχετικών με την καμπάνια που διενεργείται αλλά και ακόμη να προτείνονται λέξεις κλειδιά που σχετίζονται με το περιεχόμενο που δημοσιεύεται. Επίσης, μέσα από τα Facebook-Meta Ads υπάρχει η δυνατότητα A/B testing & Audience Insights, κάτι που δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για ερεύνα ή το κατά πόσο αυτές οι λέξεις κλειδιά επηρεάζουν και βοηθούν στις διαφημίσεις.

Η χρήση ολοένα και περισσότερων δοκιμών στο κομμάτι αυτό, παρουσιάζει  πλεονέκτημα ότι διευρύνεται το κοινό στο οποίο απευθύνεστε. Σημαντικό είναι ακόμα ότι μέσω της τακτική αυτής μπορείτε να έχετε εικόνα για άτομα που ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο σας (ποιο είδος και τι τους αρέσει) καθώς και από ποιες λέξεις κλειδιά και ποιες πηγές προήρθαν στην ιστοσελίδα ή τα social media που διαθέτετε και αξιοποιείτε.

4.

Μην ξεχνάτε τις τεχνικές απαιτήσεις

Η τεχνικές γνώσεις που άγουν το περιεχόμενου που δημοσιεύεις μπορούν τόσο να αναβαθμίσουν και να βελτιστοποιήσουν αυτό τόσο όμως να το κατακεραυνώσουν. Η χρήση εικόνων κακής ποιότητας, μη συνιστομένων διαστάσεων, η μη προσαρμογή σελίδας σε κινητά και άλλες συσκευές. Συνεπώς, η χρήση και φιλοξενία σε μηχανές αναζήτησης όπως η Google αλλά και πλατφόρμες όπως το Facebook διέπονται από κανόνες, τους οποίους και πρέπει να ακολουθούμε αν θέλουμε να βελτιστοποιείται η παραγωγή περιεχομένου.

Η διαφήμιση είναι μια αλλά οι προεκτάσεις της πολλές. Στο ψηφιακό κόσμο η μάχη και η διελκυστίνδα μεταξύ SEO και SEM όχι μόνο δεν βγάζει έναν νικητή αλλά απαιτεί και από τους δύο να κρατήσουν το σχοινί για να ισορροπήσει μια επιχείρηση στο σύγχρονο επιχειρείν. Η κατάλληλη χρήση και ο συνδυασμός των δύο παραπάνω μπορούν να οδηγήσουν σταδιακά το περιεχόμενο σας στο να φέρνει αποτελέσματα, δημιουργώντας καλύτερες επιδόσεις.