fbpx

Γιατί να διαφημιστώ με Google Ads;

Γιατί να διαφημιστώ με Google Ads;

Η εποχή που το καλό προϊόν ή υπηρεσία πούλαγε μόνο του έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Η διαφήμιση στον ψηφιακό κόσμο εν έτη 2022 έχει καταφέρει να αναδείξει χιλιάδες brand τα οποία ή ήταν αόρατα ή δεν υπήρχαν καν στο σύντομο παρελθόν. Η καλή διαφήμιση μπορεί να εκθρονίσει ακόμα και τα πιο ισχυρά «επίθετα» (τα πιο ισχυρά brand) και είναι αυτή που μπορεί να τοποθετήσει μια επιχείρηση στην κορωνίδα της επιχειρηματικής πυραμίδας. Ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει κάποιον να επιτύχει αυτό το στόχο είναι τα Google Ads.

Σε αυτό το κείμενο θα παραθέσουμε μερικούς λόγους που θα τονίσουν την επιχειρηματολογία γύρω από την θέση: «γιατί να διαφημιστώ με τα Google Ads;». Η απάντηση σίγουρα δεν περνάει MONO από μία πρόταση και ένα μόνο επιχείρημα, διότι η ποικιλία και η δυναμική τους, προσφέρουν πολύ μεγάλες δυνατότητες.

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι το τέλος του κείμενου και θα λάβετε από εμάς ΔΩΡΟ (μόνο με την εγγραφή σας στο newsletter της Disolt) έναν οδηγό πληροφοριών σε σχετικά με τα Google Ads.

💡Digital Solution Tip: Γιατί να μην είσαι η Nο1 επιλογή όταν αναζητάει κάποιος κάτι σε μια μηχανή αναζήτησης; Αν θες να είσαι ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό, τα Google Ads σου δίνουν την δυνατότητα αυτή!!

1.

Τα Google Ads είναι παντού

Διαβάζοντας κάποιος αυτό το κείμενο, έχει προέρθει πιθανότατα μέσα από τα πολλαπλά κανάλια στα οποία δραστηριοποιείται η επιχείρηση Disolt στο διαδίκτυο. Ο αναγνώστης που διαβάζει το κείμενο αυτό (συμπεριλαμβανομένου εσένα) έχει δει κάποιο Post στο Facebook, στο Instagram ή έχει αναζητήσει κάποια πληροφορία στο διαδίκτυο σε σχέση με την διαφήμιση, το digital marketing ή και τα Google Ads ή κάποιος άλλος φίλος του, του έχει στείλει το link. Επιπρόσθετα, κάποιος θα μπορούσε να δει κάποιες πληροφορίες από το άρθρο αυτό, το διάστημα που περιμένει μέχρι να ακούσει το αγαπημένο του τραγούδι στο YouTube (non skippable ads) ή ακόμα και όταν διάβαζε ένα άρθρο όπου στο δεξιό ή αριστερό μέρος της ιστοσελίδας εμφανιζόταν ένα banner σχετικό με το άρθρο αυτό. Επίσης, στον δρόμο προς έναν νέο προορισμό για φαγητό ή σε ένα ταξίδι, αρκετοί χρησιμοποιούμε το Google Maps, όπου και εκεί μπορεί να εμφανιστεί μια διαφήμιση. Επιπρόσθετα, τα Google Ads εμφανίζουν και εκεί κάποιες διαφημίσεις όπως φυσικά και στο Gmail σε ένα διακριτικό σημείο, όταν εσείς και εμείς στέλνουμε ένα επαγγελματικό ή προσωπικό μήνυμα.

Συνεπώς, τα Google Ads μπορούν να σου δώσουν ένα πλεονέκτημα να γίνεις μέρος των καθημερινών αναζητήσεων χρηστών, εξυπηρετώντας μέρος των αναγκών των χρηστών του διαδικτύου.

2.

SEO & Google Ads

Google - SEOΈνα από τα βασικότερα συστατικά της επιτυχίας ενός ιστότοπου και ενός e-shop μακροπρόθεσμα είναι οι διαδικασίες υλοποίησης SEO (Search Engine Optimization). Όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα (δες εδώ) το SEO αποτελεί έναν από τους καθοριστικότερους παράγοντες έτσι ώστε να αντιλαμβάνονται οι μηχανές αναζήτησης μέσω διάφορων τεχνικών μια ιστοσελίδα. Το SEO μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα σε συνδυασμό με την κατάλληλη στρατηγική. Ωστόσο, οι επί πληρωμή διαφημίσεις μέσω των Google Ads μπορούν να φέρουν υπέρμετρη κίνηση στην ιστοσελίδα όπου σε συνάρτηση με το SEO μπορεί να  βελτιώσει πολλαπλασιαστικά την κίνηση στην ιστοσελίδα και φυσικά τους χρήστες αυτής αυξάνοντας τις πιθανότητες για περισσότερες πωλήσεις κ.ο.κ.

3.

Απογείωσε τις πωλήσεις με Google Merchant Center & Google Ads

Τι θα έλεγες αν τα προϊόντα σου ήταν στην κορυφή της σελίδας αναζητήσεων της Google; Σίγουρα αυτό θα ήταν κάτι πολύ θετικό. Όπως και στα φυσικά κατάστημα τα προϊόντα βιτρίνας συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον και τραβάνε την προσοχή, έτσι και στο διαδίκτυο και στην σελίδα αναζητήσεων της Google είναι πολύ σημαντικό προϊόντα να προβάλλονται στο ιδανικό σημείο που εστιάζει το μάτι.

Το Merchant Center της Google αλλά και τα Ads της σου δίνουν την ευκαιρία όχι μόνο να τοποθετήσεις τα προϊόντα σου στην κορυφή της σελίδας σχετικών αναζητήσεων αλλά και να τους δώσεις ένα προβάδισμα έτσι ώστε να φαίνονται συχνότερα στις λίστες αυτές ΑΛΛΑ κυρίως σε πλεονεκτικές θέσεις, πολλαπλασιάζοντας τις πιθανότητες για επίσκεψη στο e-shop σου και ίσως να προχωρήσουν ακόμα και σε μια αγορά.

Google Merchant Center

Τελικά όμως αξίζει η διαφήμιση με τα Google Ads;

Αν και η διαφήμιση θεωρούταν ως ένα εργαλείο brand awareness στο παρελθόν αλλά και πλεονέκτημα των μεγάλων επιχειρήσεων, είναι κάτι το οποίος πλέον αποτελεί μύθος στο ψηφιακό χώρο. Η διαφήμιση στο διαδίκτυο ειδικά όχι μόνο είναι απαραίτητη αλλά και αναγκαία πλέον στο καταναλωτικό περιβάλλον του E-Commerce. Οι καταναλωτικές ανάγκες πλέον δεν αρκούνται σε απλές αναφορές και συστάσεις για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Το ψηφιακό μάρκετινγκ με εργαλεία όπως τα Google Ads μπορούν να κάνουν το brand σου να ξεχωρίσει και να αναδείξει στο έπακρο την δυναμική της επιχείρησης σου.

«Η διαφήμιση είναι η μεγαλύτερη τέχνη του εικοστού αιώνα», αναφέρει ο Καναδός Μάρσαλ Μακ Λούαν.

«Τον 21ο  αιώνα η επί πληρωμή διαφήμιση με τα Google Ads ανήκει στην κορυφή της “τέχνης” του Μάρκετινγκ», θα συμπληρώσουμε εμείς.

Άμα θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα Google Ads, μπορείτε να κατεβάσετε ΕΔΩ το PDF, όπου αναφέρουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τα πλεονεκτήματα των Google Ads.

Google Ads