fbpx

Top 3 Digital Marketing Tips για το 2021

Top 3 Digital Marketing Tips για το 2021

Έχουμε περάσει τα μισά του 2021 και αυτό που έχουμε παρατηρήσει είναι πως ο κόσμος του Digital Marketing περιστρέφεται γύρω από 3 κορυφαίες Marketing κινήσεις. Τα 3 tips – κορυφαίες ενέργειες που θα δείτε μπορούν να εφαρμοστούν σχεδόν από όλες τις επιχειρήσεις και έχουν ήδη αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές στην απόδοση των ψηφιακών διαφημίσεων.

Έτσι χωρίς να καθυστερούμε πάμε να δούμε ποια είναι τα Top 3 Digital Marketing Tips για το 2021!

Νούμερο 1:

Social Commerce

Φυσικά το εμπόριο τα τελευταία 2 χρόνια έχει αλλάξει μορφή και ακόμα συνεχίζει να μεταμορφώνεται, αποτέλεσμα εν έτη 2021 να έχει πλάσει το λεγόμενο Social Commerce!

Το Social Commerce είναι η πώληση προϊόντων και υπηρεσιών μέσω των κοινωνικών δικτύων, όπως π.χ. να αγοράσουμε ένα ζευγάρι ακουστικά μέσα από το Marketplace του Facebook.

Η διαφορά του Social Commerce με το e-Shop είναι πως στο πρώτο όλη η διαδικασία γίνεται χρησιμοποιώντας μόνο την πλατφόρμα του κοινωνικού δικτύου που βρήκαμε το προϊόν που μας ενδιαφέρει. Ενώ στην δεύτερη περίπτωση του e-Shop δηλαδή, θα πρέπει η αγορά να γίνει μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησης που πουλάει το προϊόν.

Αυτή η ευελιξία άνοιξε αρκετές ευκαιρίες για επιχειρήσεις που ήθελαν να παρακάμψουν το e-Shop ή ήθελαν να συνδυάσουν e-Shop & Social Commerce. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πως η πώληση μέσω των κοινωνικών δικτύων εξυπηρέτησε αρκετές επιχειρήσεις και τις βοήθησε να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Έτσι το πρώτο Tip είναι πως μπορεί και η δική σας επιχείρηση να εκμεταλλευτεί αυτή τη τεχνολογία, δημιουργώντας ένα νέο κανάλι εσόδων μέσω από το Facebook, το Instagram κ.λπ.

Νούμερο 2:

Live Streaming

Αναφορικά με το Live Streaming θα πρέπει να αναφέρουμε πως 1.000.000 χρήστες βλέπουν καθημερινά ζωντανά βίντεο στο Instagram και 1 στα 5 βίντεο του Facebook είναι live!

Ο λόγος που το Live Streaming βρίσκεται στη λίστα μας είναι απλός και μπορεί να τεκμηριωθεί με 3 απλά χαρακτηριστικά που διακατέχει:

 1. Αυθεντικότητα
  Το Live Streaming έχει βοηθήσει στο να μικρύνει το χάσμα μεταξύ των επιχειρήσεων και των πελατών τους. Δίνει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να δείξουν μέσα από live video την ταυτότητα και την αυθεντικότητα τους. Οι περισσότεροι καταναλωτές επιθυμούν μια πιο βαθιά σύνδεση με τις επιχειρήσεις που ψωνίζουν και το live streaming έχει τόσο μεγάλη απήχηση γιατί έχει καταφέρει αυτό ακριβώς!
 2. Δημιουργία πιστού κοινού
  Σε συνέχεια της αυθεντικότητας, με κάθε live video που κάνετε για την επιχείρηση σας χτίζετε σταθερά ένα πιστό κοινό που θα σας παρακολουθεί σε κάθε σας live streaming, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η δύναμη πίσω από την αναγνωρισιμότητα του brand σας και φυσικά να έχετε περισσότερες ευκαιρίες για πωλήσεις.
 3. Αλγόριθμος
  Τα ζωντανά βίντεο λαμβάνουν μεγάλη επιβράβευση από τον αλγόριθμο αρκετών Social Media. Αυτό σημαίνει ότι το live video θα φτάσει στα μάτια περισσότερων χρηστών και έτσι θα έχετε περισσότερη επισκεψιμότητα.

Το δεύτερο Tip για το Digital Marketing της επιχείρησης σας είναι να αρχίσετε τα Live Streaming Videos, αναδεικνύοντας το μοναδικό ύφος και αυθεντικότητα της επιχείρησης σας.

Νούμερο 3:

Podcast

Μετά τον Joe Rogan και τον Howard Stern δύο εκ των καλύτερων Podcaster μέχρι στιγμής, ήρθε η ώρα να ακμάσουν τα Podcast! Τα Podcast έχουν αποκτήσει πολύ μεγάλη δύναμη και έχουν βρει τρομερή ανταπόκριση στα μάτια του κόσμου.

Έχουν συνήθως ένα διαφορετικό χαρακτήρα από ότι ένα απλό βίντεο ή μια συνέντευξη και μάλιστα μπορούν να συνδυαστούν με το Tip #2, δηλαδή το live streaming.

Τι είναι Podcast;

Το Podcast κανονικά είναι μια ηχογράφηση. Πλέον έχει δύο βασικές μορφές:

 1. Podcast μόνο με ήχο – όπως μια ραδιοφωνική εκπομπή
 2. Podcast με ήχο και εικόνα – όπως μια ραδιοφωνική εκπομπή με βιντεοκάμερες

Στα Podcast έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε την θεματολογία και το είδος της «εκπομπής» σας. Αρκετοί κινούνται σε ένα χαλαρό ρυθμό που συνδυάζει τρέχοντα νέα του κλάδου που απασχολούνται ή κάνουν συνεντεύξεις με ενδιαφέρον ανθρώπους κ.α.
Το τρίτο Tip λοιπόν, είναι πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας Podcast και μέσα από τις εκπομπές σας να δημιουργήσετε ένα πιστό κοινό, που θα σας ακολουθεί, θα μαθαίνει για τα νέα της επιχείρησης και του κλάδου σας. Έτσι θα χτίσετε μια εμπιστοσύνη και ένα κύρος γύρω από το όνομα της επιχείρησης σας.

Αυτή η τριάδα ενεργειών μπορεί να βοηθήσει αρκετά την επιχείρηση σας να δημιουργήσει ένα νέο κανάλι επικοινωνίας με τους δυνητικούς σας πελάτες.

Μήπως ήρθε η ώρα να βρείτε και εσείς ποιες Digital Marketing ενέργειες μπορούν να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες για την επιχείρηση σας, τόσο στην αναγνωρισιμότητα της όσο και στην αύξηση των πωλήσεων σας;

 

Εάν θέλετε να δείτε και άλλα για το Digital Marketing διαβάστε το άρθρο μας:
«5 Marketing Trends για το 2021»
Ή δείτε τα «Top 5 + 1 βασικά καθήκοντα για το e-Shop της επιχείρησης σας»