fbpx

5 Marketing Trends για το 2021

5 Marketing Trends για το 2021

Η ομάδα της Disolt αποχαιρετά το 2020 και καλωσορίζει το 2021.

Αρχικά, σας ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική χρονιά!

Το 2021 είναι εδώ και μαζί του έχει φέρει νέα Trend που θα αλλάξουν αρκετά το χώρο του Marketing και ιδιαίτερα το Digital Marketing.

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας 5 Marketing Trends που θα σας θυμίσουν νοσταλγικές εικόνες του παρελθόντος, θα δείτε πως ήδη κάποια Trend εφαρμόζονται στο παρόν και σίγουρα θα σας βάλουν σε σκέψεις για το μέλλον!

Ας ξεκινήσουμε:

1.

Social Commerce

Το Social Commerce είναι η χρήση των Social Media για την προώθηση αγορών ηλεκτρονικού εμπορίου. Ήδη πλατφόρμες όπως το Facebook , το Instagram και το Pinterest έχουν εφαρμόσει το Social Commerce, δίνοντας την δυνατότητα στους εμπόρους όχι μόνο να αναρτήσουν τα προϊόντα τους αλλά και να τα πουλήσουν! Επιπλέον, ένα πολύ σημαντικό integration είναι η δυνατότητα σύνδεσης του ήδη υπάρχον e-Shop σας με την πλατφόρμα τους.

Φυσικά αυτό το Trend εκτός από αρκετά χρήσιμο ήταν μια κίνηση αναμενόμενη από τα Social Media, καθώς η πανδημία Covid-19 επιτάχυνε την ανάγκη των μικρών επιχειρήσεων για άμεση προσαρμογή και πώληση μέσω του ίντερνετ.

Για παράδειγμα το Instagram δίνει την δυνατότητα να μεταφορτώσετε μεμονωμένη φωτογραφία του προϊόντος ή μια φωτογραφία με πολλά προϊόντα και να κάνετε tag το κάθε προϊόν.

Social Commerce

Αναμένεται πως αυτό το Trend θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που ψωνίζουμε.

2. Going Live

Going Live

Ξέρατε πως 1.000.000 χρήστες βλέπουν καθημερινά ζωντανά βίντεο στο Instagram ή πως 1 στα 5 βίντεο του Facebook είναι ζωντανά;

Γιατί όμως τα ζωντανά βίντεο έχουν τόσο μεγάλη απήχηση και θα συνεχίσουν να έχουν το 2021;

Οι δύο βασικοί λόγοι για την μεγάλη απήχηση των live video είναι πως οι εταιρείες παρέχουν μια αυθεντικότητα και μια βαθύτερη και πιο γνήσια σύνδεση με τους πελάτες τους.

Το κοινό σας έχει την δυνατότητα να μάθει περισσότερα για την επιχείρηση σας και το brand σας και αλληλοεπιδρώντας με σχόλια και λαμβάνοντας άμεσες απαντήσεις.

Τα ζωντανά βίντεο επίσης έχουν μεγάλη επιρροή στον αλγόριθμο αρκετών Social Media, πράγμα που σημαίνει πως το βίντεο θα φτάσει στα μάτια περισσότερων χρηστών και έτσι θα έχετε περισσότερη επισκεψιμότητα.

3.

Nostalgia Marketing

Εάν έχετε δει την ταινία «Η μέρα της Μαρμότας» τότε βλέποντας το παρακάτω βίντεο θα καταλάβετε απευθείας τι εστί Nostalgia Marketing:

Nostalgia Marketing είναι όταν τα διαφημιστικά post που φτιάχνουμε για να προωθήσουμε το προϊόν/υπηρεσία μας, είναι βασισμένα σε παλιές επιτυχίες ταινιών, σειρών, βιβλίων, μουσικής κ.λπ.

Στόχος είναι να αφυπνίσουμε τα θετικά συναισθήματα που βγαίνουν στην επιφάνεια κάθε ανθρώπου όταν το μυαλό του νοσταλγεί πράγματα και καταστάσεις από το παρελθόν. Ακριβώς αυτό πετυχαίνει το Nostalgia Marketing και το κάνει καλά.

Δείτε για παράδειγμα τα Cheetos που συνδύασαν το νέο τους προϊόν (Pop Corn) με το πασίγνωστο επιτυχημένο τραγούδι που κυκλοφόρησε το 1990 του MC Hammer με τίτλο «U Can’t Touch This»:

Χιούμορ και νοσταλγία σε ένα βίντεο που προωθεί με πολύ ωραίο τρόπο το προϊόν τους.

4. Augmented Reality

Η Επαυξημένη Πραγματικότητα (Augmented Reality) είναι η σε πραγματικό χρόνο άμεση ή έμμεση θέαση ενός φυσικού, πραγματικού περιβάλλοντος, του οποίου τα στοιχεία επαυξάνονται από στοιχεία αναπαραγόμενα από συσκευές υπολογιστών, όπως ήχος, βίντεο, γραφικά ή δεδομένα τοποθεσίας. Ο όρος εισήχθη το 1992 από τον Τομ Κάουντελ.

Ήδη αρκετοί χρήστες των Social Media χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία.
Για παράδειγμα το Instagram μας δίνει την δυνατότητα να προσθέσουμε εφέ στον εαυτό μας κατά την διάρκεια μιας βίντεο κλήσης:

Επαυξημένη Πραγματικότητα (Augmented Reality)

Μάλιστα αυτό το Trend έχει εντυπωσιάσει τόσο πολύ τον κόσμο, που το Instagram επιτρέπει στους χρήστες να φτιάξουν τα δικά τους AR φίλτρα και να τα μοιραστούν με τους φίλους τους!

5. Core Web Vitals

Αυτό το Trend είναι λίγο πιο τεχνικό συγκριτικά με τα προηγούμενα, αλλά σίγουρα θα έχει μία από τις μεγαλύτερες επιρροές το 2021 και αφορά το SEO των ιστοσελίδων.

Στα μέσα του 2020 η Google ανακοίνωσε πως τον Μάϊο του 2021 θα προσθέσει στον αλγόριθμο της το Core Web Vitals. Ουσιαστικά η Google συνεχίζει την σταθερή πορεία της επενδύοντας ακόμα περισσότερο στο User Experience (εμπειρία του χρήστη).

Τι θα κάνει το Core Web Vitals;

Το Core Web Vitals θα ελέγχει πόσο γρήγορα φορτώνουν βάση της συσκευής που χρησιμοποιεί ο χρήστης. Όμως θα ελέγχει ακόμα πιο «βαθιά» σε διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν το user experience. H Google θα εστιάσει κυρίως σε 3 παράγοντες που θα αναφέρουμε σύντομα:

  • Largest Contentful Paint (LCP)
  • Cumulative Layout Shift (CLS)
  • First Input Delay (FID)

Άρα το 2021 αρκετοί θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τις ιστοσελίδες και τα e-Shop τους, ώστε εάν δεν είναι ήδη έτοιμα για αυτή την αλλαγή να προσαρμοστούν όσο το πιθανόν πιο γρήγορα, καθώς όλα αυτά θα φέρουν τις απροετοίμαστες ιστοσελίδες σίγουρα στην 2η σελίδα αποτελεσμάτων της Google.

 

Αυτά ήταν 5 από τα Marketing Trends που θα μας απασχολήσουν το 2021 και μας φέρνουν νέες ευχάριστες προκλήσεις!

Καλή χρονιά!

Post a Comment