fbpx

Stripe η εταιρεία γνωστή και ως «Internet’s Middleman» των 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Stripe η εταιρεία γνωστή και ως «Internet’s Middleman» των 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Η εταιρεία Stripe θεωρείτε παγκοσμίως ως μια από τις πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενες FinTech εταιρείες, η οποία έχει κερδίσει τον τίτλο «Internet’s Middleman». Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη αξιολόγηση, η Stripe που θεωρείτε από αρκετούς η πιο υποτιμημένη Internet Company, έχει πλέον κεφάλαιο 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Ποια είναι η Stripe και τι παρέχει;

Η Stripe έχει μια πλήρως ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων πληρωμών, που εφαρμόζονται κατά κύριο λόγο στο Internet. Εκατομμύρια επιχειρήσεις ανεξαρτήτου μεγέθους, από Startups έως και μεγάλες επιχειρήσεις, χρησιμοποιούν το λογισμικό της Stripe για να εισπράξουν πληρωμές, να πληρώσουν και να διαχειριστούν τις επιχειρήσεις τους στο διαδίκτυο.

Έτσι δεν είναι τυχαίο ότι έχουν το τίτλο «Internet’s Middleman», δηλαδή έχουν το ρόλο του ενδιάμεσου στις οικονομικές συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο Internet.

Για να κατανοήσουμε το μέγεθος της Stripe ένα ενδεικτικό πελατολόγιο τους είναι:

  • Booking.com
  • Statista
  • Shopify
  • Salesforce
  • Uber
  • GitHub
  • Lyft
  • HubSpot

Και φυσικά οι παραπάνω εταιρείες είναι ένα μικρό δείγμα του πελατολογίου τους, καθώς η Stripe απευθύνεται και σε πάρα πολλές μικρές επιχειρήσεις προσφέροντας τους πολύ καλές λύσεις.

Η ιστορία της Stripe και οι δύο ιδρυτές της

Όλα ξεκινούν από την Ιρλανδία όπου δύο αδέρφια και συνιδρυτές της Stripe, ο Patrick και ο John Collison, ήρθαν σε επαφή με την επιχειρηματικότητα από πολύ μικρή ηλικία. Στο αίμα τους κυλούσε το DNA της επιχειρηματικότητας και ο λόγος είναι πως οι γονείς τους ήταν και αυτοί επιχειρηματίες.

Στα πρώιμα εφηβικά τους χρόνια απέκτησαν πρόσβαση στο Internet, όπου και οι δυο τους έφτιαξαν τη δικιά τους ιστοσελίδα, εξερευνώντας στον ελεύθερο τους χρόνο σιγά-σιγά τον κόσμο του Web Development. Με πολύ καλούς βαθμούς στο σχολείο και με μεγάλο πάθος για την επιχειρηματικότητα, τα αδέρφια ξεκίνησαν να φτιάχνουν τις δικές τους επιχειρήσεις.

Σε ηλικία 19 και 17 αντίστοιχα, άνοιξαν την επιχείρηση Auctomatic, μια επιχείρηση που είχε ως κύριο στόχο να λύσει κάποια από τα προβλήματα που είχαν εντοπίσει στο eBay. Μέσα σε 10 μόλις μήνες, κατάφεραν να χτίσουν, να ιδρύσουν, να λανσάρουν, να δοκιμάσουν και να πουλήσουν την εταιρεία τους για το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με αρκετά λεφτά στην τσέπη τους και σε μικρή ηλικία, τα αδέρφια ταξιδεύουν στην Αμερική για τις σπουδές τους, στο Harvard και στο MIT αντίστοιχα. Συνεχίζοντας τις σπουδές τους και κάνοντας συνεχώς συζητήσεις για το πάθος τους, δηλαδή τις ηλεκτρονικές πληρωμές, τα αδέρφια ξεκίνησαν να φτιάχνουν εφαρμογές για Apple Smartphones. Εκεί συνειδητοποίησαν το πόσο εύκολο ήταν το σύστημα πληρωμών της Apple, κάτι το οποίο δεν ίσχυε για τις επιχειρήσεις που επέλεγαν να δραστηριοποιηθούν στο Internet.

Η δυνατότητα κάποια επιχείρηση να αποδεχθεί online πληρωμές ήταν ακόμα πολύ «πίσω»!

Οι επιχειρήσεις για να δεχθούν online πληρωμές έπρεπε να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τα διάφορα νομίσματα, αναφορές και πολλές ακόμα οικονομικές δυσκολίες.

Τα αδέρφια είχαν βρει τον επόμενο μεγάλο τους στόχο!

Στα τέλη του 2009, αφότου παράτησαν τις σπουδές τους και μετακόμισαν στο Μπουένος Άιρες, τα αδέρφια Collison ξεκίνησαν να δουλεύουν την ιδέα τους, την οποία ονόμασαν Stripe!

Στόχος τους ήταν να βοηθήσουν τις Start Up εταιρείες αφαιρώντας το τεράστιο εμπόδιο των οικονομικών, ώστε να επενδύσουν περισσότερο χρόνο και ενέργεια στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Οι λύσεις που προσέφεραν τα αδέρφια Collison ωφέλησαν τα Ηλεκτρονικά Καταστήματα πάρα πολύ, πράγμα που βοήθησε ιδιαίτερα στην ανάπτυξη της Stripe. Ο λόγος ήταν πως τα ηλεκτρονικά καταστήματα είχαν πρόβλημα στο να αποδέχονται online πληρωμές, έτσι η Stripe έλυσε τα χέρια τους και βοήθησε να αναπτυχθεί κατά πολύ το παγκόσμιο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Τα αδέρφια Collison κατάφεραν μέσα σε μια δεκαετία να δώσουν λύση σε πάρα πολλές επιχειρήσεις που θέλουν να δέχονται εύκολα και γρήγορα πληρωμές από το Internet και για αυτό το λόγο αρκετοί επενδυτές τους εμπιστεύτηκαν. Και όπως αναφερθήκαμε και στην αρχή του άρθρου, η οικονομική αποτίμηση της Stripe είναι 36 δισεκατομμύρια δολάρια!

 

Η Stripe θα συνεχίσει να αναπτύσσεται στο χώρο του διαδικτύου και να παρέχει λύσεις στις ηλεκτρονικές συναλλαγές των online επιχειρήσεων.

Εσένα η δική σου επιχείρηση έχει ανάγκη από τέτοιες λύσεις; Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε ρίξε μια ματιά στην υπηρεσία μας «Κατασκευή e-Shop» και βοήθησε την επιχείρηση σου να αναπτυχθεί στο κόσμο των online πωλήσεων!

Post a Comment