fbpx

Πώς να βγω στην πρώτη σελίδα της Google το 2022;

Πώς να βγω στην πρώτη σελίδα της Google το 2022;

Ποια είναι η καλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο; Yahoo ή Google; Μισό λεπτό, θα το γκουγκλάρο.

Ποια είναι η καλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο; Yahoo ή Google; Μισό λεπτό, θα το γκουγκλάρο.Σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε εργαλεία όπως διαφήμιση με Google Ads και κανόνες SEO της Google για να φτάσετε και εσείς το δικό σας website στην πρώτη σελίδα.
Τι λέτε όμως να ξεκινήσουμε από τα βασικά;

Η πρωτοκαθεδρία της Google τα τελευταία χρόνια ως μηχανή αναζήτησης και ως browser δεν φαίνεται να απειλείται από άλλες εταιρίες. Όπως επισημάνει και το ευφυολόγημα παραπάνω, η Google αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας των περισσότερων ανθρώπων παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, πάνω από το 97.2% των χρηστών χρησιμοποιούν στην Ελλάδα για τον Απρίλιο του 2022 την Google ως βασική μηχανή αναζήτησης ενώ πάνω από 70% ως βασικό Browser. Τα περισσότερα άτομα μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες, εκατομμύρια προϊόντα αλλά και χιλιάδες υπηρεσίες στις πάρα πολλές πλέον συνεργαζόμενες ιστοσελίδες. Ακόμα, το πλήθος εργαλείων της, όπως το Google Maps, το Google Drive, το Gmail αλλά και άλλα πολλά εργαλεία και συνεργαζόμενες πλατφόρμες όπως το You Tube, συγκεντρώνουν εκατομμύρια χρήστες. Αυτό, δίνει την δυνατότητα να διαφημιστείς σε τόσες πολλές γωνιές του διαδικτύου.

Η αναζήτηση στην Google αποτελεί μονόδρομο πολλές φορές, καθώς αποτελεί μια εύκολη, γρήγορη, δωρεάν λύση για αυτό που ψάχνει ένας χρήστης. Συνεπώς, όταν έχουμε μία ιστοσελίδα, είναι σημαντικό για αυτή να εμφανίζεται όσο το δυνατόν πιο ψηλά στις αναζητήσεις των χρηστών και ΚΥΡΙΩΣ στην πρώτη σελίδα.

Γιατί στην πρώτη σελίδα;

Αρχικά, βάζοντας τον εαυτό σας ως χρήστη να αναζητήσει κάτι, πιθανότατα και εσείς να μην συνεχίζεται στην δεύτερη σελίδα αναζήτησης.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερο άρθρο, η δεύτερη σελίδα της Google είναι ένας καλός τρόπος να για να κρύψεις ένα πτώμα.

Η πρώτη σελίδα αναζήτησης με βάση το περιεχόμενο που σχετίζεται ο ιστότοπος μας, είναι κομβικής σημασίας για πολλούς λόγους. Σύμφωνα με στατιστικές που βασίζονται σε οργανικά αποτελέσματα, τα πρώτα πέντε αποτελέσματα μίας αναζήτησης στην Google (οργανικά) φτάνουν και ξεπερνούν το 67.0% ενώ περίπου το 70% αποτελούν τα κλικ της πρώτης σελίδας. Αυτά τα νούμερα είναι ακόμα μεγαλύτερα ανάλογα με το προϊόν, την υπηρεσία και την ζήτηση στον εκάστοτε τομέα.

Επομένως, τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει μια σελίδα να εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα αναζήτησης το 2022;

Δυο από τα βασικά στοιχεία για μία επιτυχημένη συνταγή επιτυχίας είναι το SEO και τα Google Ads.

No1 –

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδας/e-Shop με SEO

Το πρώτο που μπορεί να εξυπηρετήσει την στρατηγική μιας επιχείρησης μακροπρόθεσμα, φέρνοντας εκπληκτικά αποτελέσματα, είναι το SEO (Search Engine Optimization). Το SEO ή «Βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης» αποτελεί έναν από τους κύριους μηχανισμούς που μπορούν να κάνουν τον ιστότοπο σου ορατό σε πληθώρα χρηστών του διαδικτύου και κυρίως σε ένα κοινό σχετικό με το περιεχόμενο του site σου. Μέσω των διάφορων τεχνικών SEO μπορείς να επιτύχεις αρκετούς στόχους, μεταξύ των οποίων να προβληθείς στην πρώτη σελίδα αναζήτησης, να γίνεις ορατός σε πιο σχετικούς χρήστες με το περιεχόμενο αλλά και φυσικά να αποκτήσεις ένα πλεονέκτημα σε σχέση με ανταγωνιστικά website.

Το SEO είναι εξίσου σημαντικό ΚΑΙ για τις διαφημίσεις.

Disolt Tip 💡 Το SEO είναι εξίσου σημαντικό ΚΑΙ για τις διαφημίσεις. Ένα website με μία κακή βαθμολογία σε διαδικασίες «Βελτιστοποίησης για τις μηχανές αναζήτησης» υποβαθμίζει την ποιότητα της διαφήμισης και την επηρεάζει αρνητικά. Ένα site με καλό SEO και διαφήμιση στην Google και κοινό Budget με μία άλλη ιστοσελίδα με κακό SEO, θα αυξήσει τις προβολές του σε σχέση με την δεύτερη περίπτωση.

No2 –

Εκμεταλλεύσου την δύναμη των Google Ads

Τα Google Ads αποτελούν έναν βασικό όπλο για μία επιχείρηση, ελεύθερο επαγγελματία κ.ο.κ ώστε να αποκτήσει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Η επί πληρωμή, διαφημίσεις θα σας κάνουν άμεσα ορατούς σε ένα πλήθος χρηστών, μέσα από το τεράστιο δίκτυο συνεργαζόμενων δικτύων της Google αλλά και τα διάφορα εργαλεία και πλατφόρμες της (YouTube, Gmail, Google Maps κ.α.).

Disolt Tip 💡Η διαφήμιση είναι ένας έξυπνος τρόπος να φέρετε γρήγορα έσοδα και να προσελκύσετε δυνητικούς πελάτες άμεσα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί παράγοντες και παράμετροι που πρέπει να υπολογιστούν για να έχει ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Τελικά τι πρέπει να κάνω; Google Ads ή SEO;

Η καλύτερη απάντηση σίγουρα συμπεριλαμβάνει και τα δύο. Το πρώτο, μπορεί να σου φέρει άμεσα έσοδα και μέσα από τις κατάλληλες τεχνικές – άμεσα αποτελέσματα, κάτι που μπορεί να γίνει κυρίως μέσα από εξειδικευμένους Marketer έτσι ώστε τα χρήματα σου να έχουν αντίκρισμα και επιστροφή επένδυσης. Το SEO από την άλλη θα βοηθήσει να βγει το site σε υψηλές θέσεις και να βρεθείς κάτω από τις επί πληρωμή διαφημίσεις και τους τοπικούς καταλόγους καταστημάτων.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα πάτα εδώ.

Γιατί όμως αξίζει να επενδύσω στο SEO;

Σε σχέση με το SEO, αν θέλεις η επιχείρηση να επικεντρωθεί μακροπρόθεσμα και να χτίσει από νωρίς τις βάσεις της, σίγουρα πρέπει να επικεντρωθείς στο Search Engine Optimization. Η εφαρμογή του, πρέπει να γίνει με προσοχή. Κάθε λάθος βήμα μπορεί να έχει αρνητικό αντίκρισμα. Η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας καθώς και το αν η ιστοσελίδα είναι φιλική προς τα κινητά, αν το περιεχόμενο και το λεξιλόγιο της είναι σχετικό με την σελίδα πρέπει να προσεχθούν κατά την εφαρμογή τεχνικών SEO. Επίσης, το πόσο καιρό διαθέτετε ένα domain, το μέγεθος του URL καθώς και άλλοι παράγοντες, είναι πράγματα τα οποία κατά την κατασκευή της ιστοσελίδας και την υλοποίηση ενός αρχικού πλάνο SEO πρέπει να συνυπολογιστούν. Τα keywords σε διάφορα κείμενα εντός του ιστότοπου, τα internal links αλλά και άλλα πολλά μπορούν να δημιουργήσουν μια ισχυρή βάση έτσι ώστε η ιστοσελίδα σου να βρεθεί όλο και ψηλότερα και κυρίως στην πρώτη σελίδα των αναζητήσεων της Google.

Disolt Tip 💡 Αν έχεις ήδη ιστοσελίδα και θέλεις να δεις την βαθμολογία SEO της, μπορείς να συμβουλευτείς μερικά εργαλεία της Google, όπως Page Speed Insights και το Lighthouse.

Συμπερασματικά

Έχετε πολλούς τρόπους να φτάσετε την ιστοσελίδα σας σε μία ψηλή θέση στην μηχανή αναζήτησης της Google. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε ειδικούς για να τρέξετε διαφημίσεις, να εφαρμόσετε τεχνικές SEO (όπως Schema, Τεχνικές αλλαγές κώδικα, Αναδιαμόρφωση urls κ.α). Αρχίστε να είστε τώρα αυτό που θέλετε να γίνετε μετά. Δώστε σημασία στην ανάπτυξη της στρατηγικής της επιχείρησης σας και στους τρόπους όπου μακροπρόθεσμα θα επωφεληθείτε. Το SEO είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει μακροπρόθεσμα την επιχείρηση σας αλλά ακόμα και βραχυπρόθεσμα σε συνδυασμό με τις επί πληρωμής διαφημίσεις.

 

 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το SEO διαβάστε εδώ ή επικοινωνήστε μαζί μας