fbpx

Η θέση της γυναίκας στο Digital Marketing | Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Η θέση της γυναίκας στο Digital Marketing | Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Κατά την τελευταία δεκαετία, όλο και περισσότερες γυναίκες πρωταγωνιστούν στον κλάδο του digital marketing έχοντας πετύχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Disolt θα ήθελε να εστιάσει σε μια άλλη οπτική τιμώντας την ημέρα και τη γυναίκα.

Παρακάτω θα αναφέρουμε σημαντικές γυναίκες που έχουν δώσει μια άλλη πνοή στο κλάδο του Digital Marketing, δίνοντας τους τα εύσημα ως πρωτοπόρους του χώρου αυτού.

Ας δούμε λοιπόν με ποιους τρόπους συνεισέφεραν στον τομέα.

1) Πρωτοποριακή Σκέψη

Πρωτοποριακή ΣκέψηΜε σπουδαίες τεχνολογικές και δημιουργικές δυνάμεις, γυναίκες όπως η Ann Handley, η Madalyn Skylar και η Ardath Albee αποτέλεσαν τις πρώτες πρωτοπόρους στον κλάδο, δίνοντας έμπνευση σε πολλές γυναίκες να ακολουθήσουν το digital marketing.

Η Ann Handley είναι ομιλητής, συγγραφέας με υψηλές πωλήσεις και μεγάλη παρουσία στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Αποτέλεσε πρωτοπόρο χάρη στην δημιουργία της εταιρεία της ClickZ , η οποία πωλήθηκε το 2000 και αποτέλεσε έναν από τους πρώτους σημαντικούς πόρους στον κλάδο.

2)

Εκπαιδευτική συνεισφορά

Εκπαιδευτική συνεισφορά

Οι επιτυχημένες γυναίκες δεν φοβούνται να μοιραστούν την εμπειρία τους και τις γνώσεις τους.

Η Amy Porterfield κατάφερε να γίνει πασίγνωστη για το Podcast της «Online Marketing Made Easy». Αυτή ήταν μόνο η αρχή αφού πλέον έχει εμπνεύσει, εκπαιδεύσει και κινητοποιήσει περισσότερους από 250.000 νέους επιχειρηματίες.

Η ίδια έχει θεωρηθεί ως εμπειρογνώμονας του online marketing, που ξέρει ακριβώς πώς να χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το διαδικτυακό περιεχόμενο και το e-mail marketing για την επίτευξη επιχειρηματικών στόχων, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τη δομή μιας επιχείρησης.

3)

Πρωταγωνίστριες στα Social Media

Πρωταγωνίστριες στα Social MediaΣτην πραγματικότητα, το 68% των επιρροών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γυναίκες επομένως όλο και περισσότερο προελαύνουν στην διαχείριση των social media, αφού είναι ένα κομμάτι που αξιοποιούν πολύ.

Η Amy Vernon έχει ξεχωρίσει ώς μια από τις πιο ταλαντούχες Social Media Specialist. Έχει εμφανιστεί στο Wall Street Journal, στο Forbes και στους New York Times και η συνεισφορά της είναι τόσο μεγάλη που συχνά εμφανίζεται σε πολλές διεθνείς εκδηλώσεις του κλάδου, όπως το SMX London, το Social Media Week, το SXSW Interactive και το Inbound.

4) Καινοτόμες Ιδέες

Καινοτόμες ΙδέεςΗ γυναικεία καινοτομία δεν λείπει από το χώρο του Digital Marketing, καθώς χρησιμοποιούν νέες προσεγγίσεις για να αναδείξουν τις προκλήσεις που υπάρχουν στον συνεχώς εξελισσόμενο κλάδο του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Η Lilach Bullock εισήγαγε την καινοτομία του συνδυασμού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του marketing στην Μ.Βρετανία. Ιδρύοντας την πρώτη της επιχείρηση το 2006, η Lilach αξιοποίησε το αναδυόμενο τοπίο των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, αναγνωρίζοντας ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα ισχυρό εργαλείο που δίνει νέες δυνατότητες στο marketing.

Η Lilach δε σταματά ποτέ να εξελίσσεται και να αναζητά νέες προσεγγίσεις στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Έχει αναγνωριστεί από το Forbes ως μια από τους 20 κορυφαίους επαγγελματίες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, ως νούμερο 1 ψηφιακό μάρκετινγκ Influencer και από την Oracle ως κορυφαία Social Influencer της Ευρώπης. Ένα εντυπωσιακό portfolio!

5) Στρατηγική Σκέψη

Στρατηγική ΣκέψηΗ ικανότητα ανάπτυξης και εφαρμογής μιας επιτυχημένης στρατηγικής αποτελεί βασικό συστατικό του ψηφιακού μάρκετινγκ. Και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό στο οποίο οι γυναίκες παρουσιάζουν εξαιρετικές ικανότητες.

Ως νέος αρχισυντάκτης του περιοδικού Glamour Magazine, η Samantha Barry αποχωρώντας από το CNN κατάφερε μέσα σε λίγο καιρό από τότε που ανέλαβε να αυξήσει το κοινό κατά 12%, ενώ οι συνδρομητές στο κανάλι YouTube της Glamour έχουν αυξηθεί περισσότερο από 110% σε περίπου 1,6 εκατομμύρια μέχρι το Μάρτιο του 2019 και πλέον ξεπερνάει του 4 εκατομμύρια συνδρομητές.

6) Διαφορετικότητα

ΔιαφορετικότηταΟι γυναίκες που εργάζονται στο digital marketing καλούνται να απευθυνθούν σε ένα ευρύ κοινό, που πιθανότατα αφορά ακόμα και διαφορετικές χώρες, πολιτισμούς και γλώσσες. Το εγχείρημα αυτό είναι πολύ περίπλοκο, απαιτεί γρήγορα αντανακλαστικά και συνεχή εξέλιξη.

Με διεθνή προοπτική, η Aleyda Solis δημιούργησε μια επιτυχημένη επιχείρηση συμβουλευτικής για θέματα SEO σε όλη τη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη. Το κλειδί στο εγχείρημά της ήταν η ταυτόχρονη χρήση ισπανικών και αγγλικών στην εργασία της.

Είναι συγγραφέας, ομιλητής και influencer και έχει αναγνωριστεί από τους Forbes, Hubspot και Huffington Post ως μια από τις κορυφαίες διεθνείς εμπειρογνώμονες στο digital marketing.

7) Η επόμενη γενιά

Μια καριέρα στο Digital Marketing αποτελεί μια ελκυστική προοπτική για κάθε νέα γυναίκα. Η κάθε γυναίκα πρέπει να συνειδητοποιήσει ό,τι δεν υπάρχουν κλάδοι που απευθύνονται σε συγκεκριμένο φύλο, όπως και ότι δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορεί να καταφέρει. Παρά τις γυναίκες που αναφέραμε και τα ακόμα πολλά παραδείγματα γυναικών που έχουν ξεχωρίσει στον κλάδο, τα ποσοστά παραμένουν ακόμα πολύ περιορισμένα καθώς λιγότερο από το 1/3 του εργατικού δυναμικού στον κλάδο του Digital Marketing είναι γυναίκες.

Οραματιζόμαστε μια εποχή που δεν θα αναγκαζόμαστε να μετράμε ποσοστά, καθώς δεν θα υπάρχει λόγος έμφυλης ανισότητας στον εργασιακό χώρο.

 

Εάν σας άρεσε το άρθρο, μπορείτε να διαβάσατε και για μια άλλη γυναίκα που ο ρόλος και η συνεισφορά της στον κλάδο του «Προγραμματισμού Υπολογιστικών Μηχανών» ήταν πολύ σημαντικός!

Διαβάστε το άρθρο εδώ.