fbpx

Τέσσερα tips για να αποκτήσεις περισσότερα backlinks

tips-gia-perisotera-backlinks

Τα Backlinks αποτελούν έναν από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες για μια επιτυχημένη στρατηγική SEO εντός μιας ιστοσελίδας. Οι μετρήσεις στατιστικών από διάφορες πλατφόρμες όπως το Ubersuggest όπως η ποιότητα και ποσότητα των Backlinks, το domain authority κ.α., είναι μόνο μερικά τα οποία θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα την SEO πρόοδο, στην ιστοσελίδα σας.

Ωστόσο, αν ήταν τόσο εύκολο και φυσικά άκοπο το να ακολουθήσεις μια στρατηγική SEO σε σχέση με τα Backlinks, το άρθρο αυτό δεν θα είχε κανένα νόημα. Η εύρεση νέων backlink αποτελεί μια δύσκολη διαδικασία και πολλές φορές πολυδάπανη. Πολλά ευρετήρια και εταιρίες παρέχουν backlinks μέσα από διαδικασίες που είναι επί πληρωμή. Παρά ταύτα, αν δεν είστε από αυτούς οι οποίοι μπορείτε να δαπανήσετε τεράστιους πόρους για την SEO στρατηγική σας, θα μπορούσατε να εξετάσετε μερικά από τα ακόλουθα tips.

Χρησιμοποιείστε στατιστικά μέσω γραφημάτων

Και σε ποιόν δεν αρέσει να διαβάζει στατιστικές με ενδιαφέρον; Σίγουρα όχι σε πολλούς. Στοιχεία όπως λ.χ. «αυξήθηκε το γενικό επίπεδο τιμών 20%», αποτελούν σίγουρα ενδιαφέροντα και λυπηρά ταυτόχρονα αν ισχύουν. Το μόνο σίγουρο όμως, είναι ότι μια στατιστική δίνει μια γρήγορη εικόνα και πληροφορία για έναν αναγνώστη. Πολλές φορές κάποια γραφήματα παρουσιάζουν τρομακτικό ενδιαφέρον, σε βαθμό που τα καθιστούν πολύτιμα. Αν είστε και εσείς ένας από αυτούς που δημιουργούν γραφήματα, συλλέγουν στατιστικά δεδομένα, σίγουρα το υλικό αυτό μπορεί να είναι ικανό να σας βοηθήσει να αποκτήσετε περισσότερα backlinks.

Σημαντικό ως προς αυτό, αποτελεί ότι αυτοί που θα χρησιμοποιήσουν τα γραφήματα σας, θα πρέπει σας βάλουν ως παραπομπή. Συνεπώς, όταν αναγνωρίσετε μια τέτοια εμφάνιση σε σχέση με το περιεχόμενο σας, καλό θα ήταν να ζητήσετε να σας καταχωρίσουν ως παραπομπή.

Guest Blogging & Forum

Πάρα πολλά bloqs αλλά και forums επιτρέπουν την δημοσίευση περιεχομένου. Συνεπώς, το περιεχόμενο σας, μπορεί να αποκτήσει περαιτέρω απήχηση αλλά και φυσικά θαυμαστές. Η δημοσίευση περιεχομένου σε άλλες ιστοσελίδες και Bloq, μπορεί να φέρει νέο κοινό το οποίο το ενδιαφέρει το content σας και δεν γνώριζε την ιστοσελίδα σας.

Πώς θα το κάνετε αυτό;

Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι, όπου για λόγους συχνότητας, πολλές σελίδες και Bloq επιθυμούν την φιλοξενία περιεχομένου. Ένας τρόπος θα ήταν φυσικά να απευθυνθείς απευθείας στις ιστοσελίδες και να τις επισημάνεις το ενδιαφέρον σου, ακόμα και σε αυτές που δεν ασχολούνται με το guest blogging. Επιπρόσθετα, ένας άλλος τρόπος αποτελεί η φιλοξενία(και αναδημοσίευση) άρθρων από ιστότοπους όπως το quora ή το medium.

Επίσης, πολλά forums όπως το insomnia κ.α. μπορούν να σας δώσουν την δυνατότητα να αλληλοεπιδράσετε με σχετικό κοινό και φυσικά να στοχεύσετε με αφετηρία το περιεχόμενο σας, έτσι ώστε να το κάνετε γνωστό.

Προώθησε το περιεχόμενο εκεί που θα είναι χρήσιμο

Πολλές φορές γράφουμε κάποιο κείμενο το οποίο είναι υψηλής ποιότητα και σχετικό με ένα κοινό στόχευσης. Ένα σύνηθες λάθος, αποτελεί όχι η στόχευση κοινού βάση άρθρου αλλά η στόχευση πλατφορμών και κόμβων επικοινωνίας.

Δηλαδή;

Αν για παράδειγμα γράφεις άρθρα για το «Πως να αποκτήσεις περισσότερα Backlinks;» και το κοινό που καταλήγει να διαβάζει τα άρθρα σου έχει ενδιαφέροντα σχετικά με comics, η πιθανότητα να ενδιαφερθεί η πλειονότητα για το άρθρο σας δεν είναι μεγάλη. Μια καλή τακτική, αποτελεί το να εστιάσεις στα social media σου αλλά και φυσικά στα keywords, τίτλους και meta-titles που είναι σχετικές με το περιεχόμενο σου. Αν το κοινό σου ή το κοινό που απευθύνεσαι δεν είναι σχετικό, όσο και ποιοτικό να είναι το content σου, δεν θα φθάσει στα «χέρια» που θα μπορούσαν να του προσδώσουν αξία.

Δώστε έμφαση στην ετικέτα τίτλου <h1>

Ένας καθοριστικός παράγοντας για το google ranking αλλά και φυσικά για την αναγνωρισιμότητα του περιεχόμενου, αποτελεί η ετικέτα τίτλου. Ένας στοχευμένος και σχετικός με τις αναζητήσεις τίτλος(με αφετηρία τι θέλει να ψάξει ένας χρήστης) μπορεί να κάνει το κείμενο σας να γίνει ορατό. Αν εσείς ψάχνετε τρόπους και tips σχετικά με το SEO και τα backlinks, πιθανότατα μια αναζήτηση λ.χ μπορεί να είναι «tips για το πως να αποκτήσω περισσότερα backlinks». Αν είχατε κάνει μια τέτοια αναζήτηση, πολύ πιθανόν θα βρείτε(ή βρήκατε) το άρθρο αυτό.

Συνεπώς, μια καλή επιλογή είναι να χρησιμοποιούμε τίτλους σχετικούς με αυτούς που θα έψαχνε ένας χρήστης. Κάτι τέτοιο θα μας κάνει ορατό όχι μόνο σε περισσότερους διαδικτυακούς χρήστες αλλά και σε άτομα τα οποία θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν το περιεχόμενο μας.

Τελικά, μπορούν τα παραπάνω να βελτιστοποιήσουν την SEO στρατηγική μου;

Τα backlinks αποτελούν σίγουρα έναν καθοριστικό παράγοντα(αν όχι ένας από τους σημαντικότερους) για την SEO στρατηγική σας. Η ποσότητα και ποιότητα των backlinks καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το Google Ranking και φυσικά την ορατότητα του περιεχομένου σας από μεγάλο πλήθος χρηστών. Η οργανική αναζήτηση σίγουρα δεν έχει «πεθάνει» ούτε όμως και τα δωρεάν backlinks. Τα παραπάνω tips μπορούν να σας βοηθήσουν στην SEO στρατηγική σας με μηδενικό κόστος.

Για να λαμβάνετε περισσότερα SEO tips μπορείτε να γραφτείτε στο newsletter μας εδώ