fbpx

Πως να ξεχωρίσεις σε ένα αχανές σύμπαν! Τα βασικά και κύρια πράγματα για την προώθηση των υπηρεσιών σας στο διαδίκτυο.

universe-woman-webp

Αχ αυτό το διαδίκτυο!

Είναι ένα αχανές σύμπαν για το οποίο αν ξεκινήσεις να μιλάς δεν έχει τελειωμό!

Προϊόντα, υπηρεσίες, γνώση, χρήσιμα και άχρηστα πράγματα…

Εκεί βρίσκονται όλα αυτά και άλλα πολλά!

Θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να αναφέρουμε εργαλεία απευθείας και να γράφαμε πως οι υπηρεσίες είναι καλό να προωθούνται μέσω του Facebook γιατί έχει 4.5 δισεκατομμύρια χρήστες και άλλα πολλά τα οποία αυτό το άρθρο δεν θα ασχοληθεί.

Αντιθέτως, σε αυτό το άρθρο θα βρείτε κάποια ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας, να βγάλετε κάποια συμπεράσματα και τέλος με αυτά τα δεδομένα να προωθήσετε τις υπηρεσίες σας στο διαδίκτυο.

Ερώτημα 1ο

Ποια είναι η αξία πίσω από τις υπηρεσίες που παρέχω;

Όλα έχουν την αξία τους! Φυσικά δεν αναφερόμαστε στην οικονομική αξία αλλά σε μια διαφορετική αξία, αυτής της σπουδαιότητα που δίνει η υπηρεσία σας όταν λύνει ένα πρόβλημα του πελάτη σας.

Αυτή η σπουδαιότητα της λύσης που παρέχετε, η οποία κάνει τον κάθε πελάτη σας να χαίρεται που σας κάλεσε και θα ξανά καλέσει, που θα τον κάνει να σας συστήσει και σε άλλους.

Κάθε υπηρεσία σας κουβαλάει μαζί της μια τέτοια αξία. Έτσι για αρχή, πρέπει να εντοπίσετε ποιες είναι αυτές, να τις καταγράψετε και πάμε στο επόμενο ερώτημα.

Ερώτημα 2ο

Ποια είναι η αξία πίσω από τις υπηρεσίες του ανταγωνισμού μου;

Λογικά αν δεν έχετε μονοπώλιο τότε έχετε ανταγωνισμό. Όπως και εσείς έτσι οι ανταγωνιστές σας έχουν ίδιες ή παρόμοιες υπηρεσίες. Βρείτε τον ανταγωνισμό σας, καταγράψτε τις υπηρεσίες και προσπαθήστε να βρείτε ποια είναι η αξία τους.

Πως;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο να δείτε τι προσφέρουν, να δείτε κριτικές πελατών στα social profiles τους και αν έχετε και κάποιο γνωστό ή φίλη που έχει αγοράσει από αυτούς τότε ρωτήστε για να μάθετε πληροφορίες.

Ερώτημα 3ο

Σε τι διαφέρουν οι υπηρεσίες μου έναντι του ανταγωνισμού;

Αφού έχετε απάντηση στο ερώτημα 1 και 2, τότε πολύ σημαντικό κομμάτι είναι να εντοπίσετε το διαφορικό πλεονέκτημα των υπηρεσιών σας.

Δηλαδή που διαφέρουν οι υπηρεσίες σας έναντι του ανταγωνισμού;

Από την μια πλευρά μπορεί να έχετε τις ίδιες υπηρεσίες, αλλά εσείς να διαφέρετε στον τρόπο εκτέλεσης ή αποτελεσματικότητας. Εκεί είναι και διάφορα σας!

Για παράδειγμα, μπορεί ο ανταγωνισμός σας να κάνει την εκτέλεση της υπηρεσίας με τον ίδιο τρόπο αλλά εσείς να έχετε επενδύσει στο Customer Service, δηλαδή έχετε δώσει περισσότερη βάση στην εξυπηρέτηση των πελατών σας.

Αυτό είναι ένα από τα διαφορικά πλεονεκτήματα που μπορεί να έχετε!

Καταγράφουμε και αυτά λοιπόν και προχωράμε στο ερώτημα 4.

Ερώτημα 4ο

Που απευθύνονται οι υπηρεσίες μου;

Όπως λέμε και στα αγγλικά “Know your Customer”!

Στο κόσμο των επιχειρήσεων το λεγόμενο KYC είναι κάτι το οποίο πρέπει να απασχολεί τις επιχειρήσεις πριν καν η επιχείρηση αυτή πάρει σάρκα και οστά. Πρέπει να κατανοήσετε πρώτα εξολοκλήρου τις υπηρεσίες σας, τι αξία έχουν, τι λύνουν και σε ποιους μπορούν αυτές οι λύσεις να εφαρμοστούν.

Έπειτα, το επόμενο βήμα είναι η καταγραφή των χαρακτηριστικών του ιδανικού πελάτη.

Δηλαδή, καταγράφετε ουσιαστικά κάποια χαρακτηριστικά (ηλικία, φύλο, περιοχή κ.α.) που σε συνδυασμό μεταξύ τους, θα έκαναν ένα πελάτη ο οποίος θα ήταν ιδανικός αποδέκτης για την υπηρεσία σας. Αυτό το προφίλ ανθρώπου είναι και αυτό που κατά κύριο λόγο θα πρέπει να στοχεύετε και να επενδύσετε χρόνο και χρήμα για να το εντοπίσετε.

Και τέλος…

Ερώτημα 5ο

Που μπορώ να βρω αυτό το κοινό στο διαδίκτυο;

Όλες οι παραπάνω απαντήσεις οδηγούν στο τελικό ερώτημα και την ουσία αυτού του άρθρου. Που μπορώ να βρω στο διαδίκτυο το κοινό στο οποίο απευθύνομαι, τον ιδανικό πελάτη, δηλαδή αυτόν που θα επωφεληθεί από την αξία των υπηρεσιών μου;

Το διαδίκτυο είναι μια μάζα από πληροφορία.

Τεράστιος όγκος πληροφορίας!

Αν δεν ξέρεις τα παραπάνω λοιπόν, η ζωή σου στο διαδίκτυο θα γίνει αρκετά δύσκολη, έως ότου να εντοπίσεις το διαδικτυακό πελατολόγιο. Αυτό όμως δεν πρέπει να αποθαρρύνει τις επιχειρήσεις από το να κάνουν προβολή στο διαδίκτυο. Οι υπηρεσίες είναι ένας είδος το οποίο τα τελευταία χρόνια δουλεύει αρκετά μέσα από το ίντερνετ. Υπάρχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ο τζίρος τους προέρχεται κατά 75% από την προβολή στο διαδίκτυο!

Το διαδίκτυο λοιπόν, έχει κάτω από την ομπρέλα του πολλές πλατφόρμες, όπως για παράδειγμα τα Social Media Facebook, Instagram, YouTube κ.α., έχει ιστοσελίδες και e-Shop και γενικά απαρτίζεται από διάφορα εργαλεία που εσείς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και να προβάλετε τις υπηρεσίες σας σε αυτό τον ψηφιακό κόσμο!

Για παράδειγμα αν είστε γιατρός, στο πλαίσιο της προβολής της δουλειάς σας, έχετε φτιάξει μια ιστοσελίδα που παρέχει την δυνατότητα στον επισκέπτη να κλείνει ραντεβού χρησιμοποιώντας την φόρμα ραντεβού που δείχνει τη διαθεσιμότητα σας. Έπειτα, αυτή την πληροφορία την διοχετεύεται στα Social Media ή κάνοντας Google Ads στοχεύοντας στο προφίλ του ιδανικού σας πελάτη. Με την χρήση αυτών των εργαλείων, έχετε την δυνατότητα:

• Να αναπτύξετε το πελατολόγιο σας
• Να αυξήσετε τον τζίρο σας
• Να προβάλετε τις υπηρεσίες σας σε κόσμο τον οποίο δεν γνωρίζετε
• Να αναδείξετε τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης σας στα νέα δεδομένα

Υπάρχουν και άλλα οφέλη από την προβολή των υπηρεσιών σας στο διαδίκτυο τα οποία δεν θα γίνει αναφορά. Το κοινό σας είναι εκεί έξω, σας περιμένει και δεν γνωρίζει γεωγραφικούς περιορισμούς.

Εάν κάνετε τις σωστές κινήσεις, στο σωστό χρονικό πλαίσιο, τότε οι υπηρεσίες σας θα προβληθούν στους κατάλληλους ανθρώπους, φέρνοντας οφέλη και στις δύο πλευρές.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα Social Media πατήστε εδώ.
Εάν θέλετε να μάθετε πώς να αναδείξετε τις υπηρεσίες σας μέσω Google Ads πατήστε εδώ.

Post a Comment