fbpx

Είσαι επιχειρηματίας και #μένεις_σπίτι; Πως να οργανώσεις την εβδομάδα σου;

menoume-spiti

Ο κορωναϊός έχει επηρεάσει ολόκληρο τον πλανήτη και πολλοί επιχειρηματίες έχουν βρεθεί «κλειδωμένοι» στο σπίτι, ενώ μέχρι πρότινος βρίσκονταν σε ένα συνεχές τρέξιμο από ραντεβού σε ραντεβού!

Όμως για κάποιους η δουλειά δεν έχει σταματήσει και αρκετοί δουλεύουν από το σπίτι τους. Χρησιμοποιούν το λάπτοπ ή το PC τους και συνεχίζουν τα ραντεβού τους με τηλεδιασκέψεις στο Skype ενώ παράλληλα προσπαθούν να προσαρμοστούν στην νέα καθημερινότητα.

Εδώ είναι και το πιθανό πρόβλημα που μπορεί να εντοπιστεί σε μια τέτοια κατάσταση:

Λάθος προσαρμογή του προγράμματος στις νέες συνθήκες.

Πως μπορείτε λοιπόν να οργανώσετε την εβδομάδα σας έτσι ώστε το #μένουμε_σπίτι να μην σταθεί εμπόδιο τόσο στην ψυχολογία σας, αλλά και στην επιχείρηση σας;

Νούμερο 1 – Λίστα
Θα πρέπει να δημιουργήσετε μια λίστα με τα πράγματα που έχετε να κάνετε κάθε μέρα και να τα κατηγοριοποιήσετε σε:

 • Επιχείρηση
 • Οικονομικά
 • Οικογένεια
 • Υγεία

(εννοείτε πως μπορείτε να προσθέσετε και τις δικές σας ειδικές κατηγορίες)

Αυτή τη λίστα μπορείτε να την γράψετε είτε σε ένα χαρτί Α4, είτε στο ημερολόγιο σας και σίγουρα καλό θα ήταν να την καταχωρείτε και στο κινητό σας ως ειδοποίηση για να σας ειδοποιεί κάθε μέρα της εβδομάδας να ελέγξετε τη λίστα.

Κάθε φορά που θα ολοκληρώνετε ένα από τα πράγματα σε αυτή την λίστα θα το τσεκάρετε με ένα ✔️ και θα το πρασινίζετε, ώστε να καταλαβαίνετε αμέσως ότι έχει ολοκληρωθεί.

Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιείτε και άλλα χρώματα τα οποία μπορεί να δηλώνουν ότι κάτι έχει μείνει σε αναμονή (π.χ. κίτρινο) ή ότι κάτι ακυρώθηκε (π.χ. κόκκινο).

Νούμερο 2 – Χώρος & ωράριο εργασίας
Αφού ορίσατε το πρόγραμμα σας τώρα πρέπει να ορίσετε τον χώρο εργασίας σας και τις ώρες και ημέρες εργασίας. Είναι σημαντικό να νιώθετε άνετα στο χώρος εργασίας σας, καθώς θα αφιερώνετε αρκετές ώρες εκεί. Σε αυτό το σημείο είναι εξίσου σημαντικό να θέσετε τα όρια σας στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σας (εφόσον συγκατοικείτε), πως π.χ. Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09.00 π.μ. έως τις 17.00 μ.μ. δουλεύετε και θα χρειάζεστε ησυχία και όσο το δυνατόν λιγότερη απόσπαση. Όπως και για εσάς είναι πιθανόν δύσκολη αυτή η κατάσταση, έτσι και για αυτούς ισχύει το ίδιο. Άρα, θα πρέπει να βρείτε μια κοινή γραμμή!

Νούμερο 3 – Λίστα επικοινωνίας
Κάντε μια λίστα με άτομα που πρέπει να επικοινωνήσετε οπωσδήποτε μέσα στην εβδομάδα. Δηλαδή:

 • Συνεργάτες
 • Πωλητές
 • Στελέχη
 • Πελάτες
 • Πιθανούς Πελάτες

Αυτή η λίστα συνδέετε άμεσα με το Νούμερο 1 και είναι αρκετά σημαντικό, ειδικά τώρα που είμαστε στο σπίτι να επικοινωνούμε με αυτά τα άτομα.

Νούμερο 4 – Διάβασμα
Ναι διάβασμα!

Το διάβασμα δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα ανοίξετε το βιβλίο του Dan Brown και θα διαβάσετε 300 σελίδες σε μία ημέρα.

Το διάβασμα σας θα πρέπει να είναι χρήσιμο για την δουλειά σας, τις επόμενες κινήσεις σας και τις προβλέψεις που πρέπει να κάνετε για να κρατήσετε ζωντανή την επιχείρηση σας στην περίοδο κρίσης που διανύει ο πλανήτης Γη.

Άρα, θα πρέπει να ψάχνετε τα εξής:

 • Έρευνα ανταγωνισμού: Τι κάνει ο ανταγωνισμός σας; Που εστιάζουν τις δυνάμεις τους;
 • Νέα γενικού περιεχομένου από τον κλάδο που ασχολείται η επιχείρηση σας.
 • Νέα από όλο τον κόσμο: Δείτε τι συμβαίνει στις άλλες χώρες, πως κινείτε η οικονομία τους κ.α.
 • Μελετήστε Δεδομένα: Για παράδειγμα μελετήστε τα νούμερα που έκανε η επιχείρηση σας στις πωλήσεις το τελευταίο καιρό. Τα νούμερα λένε ιστορίες και κάθε ιστορία είναι χρήσιμη!

Φυσικά εάν σας περισσεύει χρόνος μπορείτε να διαβάσετε το βράδυ τις 300 σελίδες από το μυθιστόρημα του Dan Brown.

Νούμερο 5 – Day Off
Δώστε στον εαυτό σας τουλάχιστον 1 ημέρα ξεκούρασης!

Με την καραντίνα οι ώρες που περνάμε στο σπίτι είναι πάρα πολλές και εάν δουλεύετε 7 στα 7, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με περίεργα συναισθήματα…

Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να δίνετε στον εαυτό σας μια ημέρα χαλάρωσης και να την απολαμβάνετε. Μην ακουμπήσετε υπολογιστή και αφιερώστε χρόνο στους δικούς σας ανθρώπους. Έτσι θα γεμίσετε τις μπαταρίες σας ώστε να επιστρέψετε την επόμενη ημέρα με όρεξη και διάθεση στις δουλειές της επιχείρησης σας για να κάνετε δημιουργικά πράγματα.

Αυτά είναι κάποια από τα πράγματα που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε σε ένα καλό επίπεδο την δουλειά σας. Ελπίζουμε σύντομα να επιστρέψουμε όλοι μας σε κανονικούς ρυθμούς, στην επίτευξη νέων στόχων και να έχουμε φυσικά την υγεία μας.

Η ομάδα της Disolt

Post a Comment