fbpx

Μάρκετινγκ τακτικές που δεν χάνουν το 2022

marketing-taktikes-pou-den-hanoun-pote-to-2022

Κάθε μέρα, ένα πλήθος αλλαγών, νέες τεχνικές αλλά και τακτικές αναπτύσσονται γύρω από το Digital Marketing. Αν και πολλές φορές μια σωστή τακτική δεν απαιτεί ιδιαίτερη τεχνογνωσία ή προσέγγιση, είναι σημαντικό ανάλογα με το που εστιάζει μια επιχείρηση αλλά και ένας marketeer να παρακάμπτονται μερικές από αυτές. Στο κείμενο που θα ακολουθήσει, θα αναφέρουμε μερικές τακτικές μάρκετινγκ που ακόμα και το 2022 δεν χάνουν ποτέ!

1.

Φρεσκάρετε τα άρθρα σας

Ένα κείμενο σε ένα bloq ή έναν ιστότοπο μπορεί να παραμένει φρέσκο για πάντα, μπορεί όμως και όχι. Μια είδηση που έχεις γράψει για το 2021, ένα άρθρο για κάποια trend, συμβουλές για μια συνταγή κ.ο.κ μπορεί να μην είναι πλέον χρήσιμο περιεχόμενο. Φανταστείτε τον εαυτό σας να ψάχνει για μάρκετινγκ τακτικές του 2022 σε μια αναζήτηση στην Google. Πιθανότατα όμως, δεν έχετε ψάξει για το 2021 ή για τις πιο πρόσφατες στις σχετικές αναζητήσεις που κάνετε.

Μια τακτική που ενδείκνυται σε σχέση με αυτό, είναι η δυνατότητα να αναδιαμορφώσετε τα άρθρα σας. Αν έχετε δει κάποια πτώση στην δημοτικότητα, υψηλό bounce rate αλλά και άλλα στατιστικά στοιχεία που συνηγορούν σε μια τέτοια κατεύθυνση, ίσως ήρθε η κατάλληλη ώρα να κάνετε μια σχετική ερεύνα και να κάνετε ένα refresh σε κάποια κείμενα σας.

2.

Αναδημοσιεύστε το content σας στα Social Media

Δεν είναι λίγες φορές που ένα κείμενο δεν έχει λάβει την κατάλληλη και επιθυμητή ανταπόκριση. Ένα καιρικό φαινόμενο, μια έκτακτη είδηση που κυκλοφόρησε την ώρα που είχε γίνει η ανάρτησή σας στα social, μπορεί να άλλαξε την αναμενόμενη κίνηση που ενδεχομενικά θα μπορούσε είχε αποκτήσει.

Συνεπώς, μια καλή τακτική, είναι να αναδημοσιεύεις ανά κάποια εύλογα διαστήματα περιεχόμενο στα Social Media. Πέρα το ότι μια τέτοια τακτική απαιτεί μόνο δαπάνη λίγου χρόνου, πρακτικά δεν κοστίζει αλλά και φυσικά δεν επιβαρύνει το χρόνο εργασίας που μπορεί να δαπανηθεί για την συγγραφή ενός νέου κειμένου.

3.

Ενισχύστε το περιεχόμενό σας μέσα από πολλά κανάλια – Omnichannel

Φανταστείτε ένας χρήστης να ψάχνει για τα «νέα μουσικά βίντεο Σεπτεμβρίου του 2022». Μια επιλογή που μπορεί να βοηθήσει να ηγηθείτε σε μια τέτοια αναζήτηση στην Google είναι η πολυκαναλική – omnichannel χρήση του περιεχομένου που δημιουργείτε.

Δηλαδή;

Μέσα από την δημοσιεύσει ενός βίντεο στο οποίο παραθέτετε το ίδιο μήνυμα με αυτό που επικοινωνεί ένα άρθρο, μέσα από τον ίδιο τίτλο, μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τις πιθανότητες να γίνετε ορατός στις αναζητήσεις των μηχανών αναζήτησης (SERP). Φυσικά, μέσα από αυτό ενισχύετε το Content SEO καθώς μπορείτε να δημιουργήσεις backlinks αλλά και να κερδίσετε κάποιον αναγνώστη ή θεατή που επιλέγει την μια ή την άλλη μορφή ενημέρωσης.

4.

Keywords, Keywords και Keywords

Τα keyword αποτελούν πολλές φορές το κλειδί για την επιτυχία. Μια αναζήτηση η οποία διεισδύει στην σκέψη ενός μέσου χρήστη που αναζητά αυτό το οποίο προσφέρετε ή προωθείτε, μπορεί να εκτοξεύσει την κινητικότητα, την SEO βαθμολόγηση από τις μηχανές αναζήτησης κ.α.

Μερικά χρήσιμα εργαλεία επί πληρωμή αλλά και δωρεάν:

Ανάλογα με τον σκοπό, στόχο αλλά και στρατηγική μάρκετινγκ, πολλά από αυτά τα εργαλεία μπορούν να βοηθήσουν στο να εκτοξευθεί το Content σας. Φυσικά, από την μία μπορείτε να βρειτε λέξεις όπου θα είναι SEO friendly. Ωστόσο, το volume, το keyword difficulty καθώς και άλλοι παράγοντες με βάση των ανταγωνισμό και την χρήση των λέξεων αυτών από ανταγωνιστές σας, πρέπει να προσεχθoύν έτσι ώστε να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Από την άλλη, ένας άλλος παράγοντας αποτελεί μια σύστοιχη τακτική. Εκμεταλλευόμενος λέξεις κλειδιά που χρησιμοποιούνται ή έχουν την τάση να χρησιμοποιούνται (Google Trends), μπορείτε να δημιουργήσετε κάποια κείμενα τα οποία εστιάζουν σε μια Real Time Marketing στρατηγική.

5.

Internal Links & SEO

Άλλο ένα επιτυχημένο και αυτήν την φορά SEO trick αποτελεί η χρήση των internal links. Η χρήση δηλαδή εσωτερικών συνδέσμων σε ένα άρθρο, μπορεί να ενισχύσει το SEO rank σας, όπως το ακόλουθο:

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για το SEO μπορείτε να δείτε “ Χρειάζεται το SEO;

 

6.

Guest Posting Άρθρα

Η δημιουργία περιεχομένου για άλλο site είναι μια παλιά τεχνική. Δημιουργώντας τέτοια άρθρα, δίνεται η δυνατότητα για να αποκτήσουμε μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως αύξησης της αξιοπιστίας προς το domain, κίνηση προς αυτό, αύξηση της συσχετισιμότητας σχετικών λέξεων κλειδιών με την ιστοσελίδα μας κ.α. Η αμφίδρομη αυτή ανταλλαγή, μπορεί να βοηθήσει απίστευτα στο SEO της ιστοσελίδας και φυσικά να ενισχύσει την δυναμική της σε σχετικά με αυτή τη λέξη κλειδί(keyword).

7.

Δημιούργησε Affiliate Μάρκετινγκ προγράμματα

Επιτυχημένα και κορυφαία brand ολοένα και περισσότερα προσανατολίζονται προς το affiliate marketing. Το μάρκετινγκ συνεργατών, όπως αποτελεί και έναν από τους δόκιμους ελληνικούς όρους, αποτελεί μια διαδικασία όπου κάποιος που φέρνει εν ολίγης πελάτες στη συγκεκριμένη εταιρία, πουλά ένα προϊόν ή μια υπηρεσία εκ’ μέρους της, έχοντας ως αποτέλεσμα να μπορεί να κερδίσει μια προμήθεια μετά την τελική πώληση. Ακόμα, εντός του affiliate marketing μπορεί κάποιος να παρακινήσει κάποιον στο να αγοράσει κάτι ή να προτείνει τα προϊόντα σε κάποιους, όπου με μετρήσιμες τεχνικές (όπως χρήση κουπονιών) ο συνεργάτης λαμβάνει μια τελική προμήθεια. Αυτή η τακτική είναι ολοένα και πιο δημοφιλής εν έτη 2022 και κορυφαίες εταιρίες όπως η Nike, η Adidas αλλά και εξίσου γνωστές εταιρίες (ιδιαίτερα στην Ελλάδα) όπως η My Protein, υιοθετούν την τακτική αυτή.

Εν τέλη, μπορούν να έχουν αποτέλεσμα αυτές οι τακτικές Μάρκετινγκ;

Αυτή είναι μια απάντηση που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Πολλές τακτικές Μάρκετινγκ μπορεί να εφάπτουν και να προσαρμόζονται στην δικιά σας στρατηγική και το brand σας ή την υπηρεσία που προωθείται ΑΛΛΑ μπορεί και όχι. Ωστόσο, οι εξελίξεις στο μάρκετινγκ τρέχουν και αναγκάζουν τους ειδικούς του χώρου να τρέχουν πιο γρήγορα από ότι στο παρελθόν για να μείνουν (τουλάχιστον) στην ίδια θέση.

Το προϊόν, η τιμή, τα διαφημιζόμενα κανάλια, η ιδιαιτερότητα του αντικειμένου και άλλα πολλά μπορούν να συνεπηρεάσουν το κατά πόσο μπορούν κάποιες τέτοιες τακτικές να έχουν ισχύ για εσάς. Το μόνο σίγουρο όμως, είναι ότι οποιαδήποτε τακτική ακολουθηθεί, πρέπει να είναι μέρος μιας σταθερής στρατηγικής η οποία μπορεί να φέρει μια μακροπρόθεσμη επιτυχία στο marketing plan.