fbpx

Καταχώρισε τώρα την επιχείρηση σου στην Google

google-my-business

Ένα από τα βασικότερα εργαλεία που μπορεί να εκμεταλλευτεί μια επιχείρηση στο διαδίκτυο είναι το Google My Business. Είτε έχεις φυσικό κατάστημα, ιστοσελίδα η ακόμα και e-shop, το Google My Business αποτελεί την ταυτότητα της επιχείρησης στον ψηφιακό κόσμο. Οι μεγάλοι κατάλογοι που βρίσκαμε έξω από τις πόρτες μας δεν έχουν καμία πλέον χρησιμότητα. Η Google με αυτά τα νέα εργαλεία αξιοποιεί στο έπακρο τις ψηφιακές δυνατότητες καταχώρισης.

Τι είναι όμως στη ουσία το Google My Business;gmb-disolt-office

Μέσα από το εργαλείο αυτό, σε συνεργασία με το Google Maps, δίνεται η δυνατότητα να καταχωρίσει κάποιος την επιχείρηση του και να γίνει περισσότερο ορατός. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ενημερώσετε το profile σας με στοιχεία λειτουργίας της επιχείρησης, όπως ωράριο, τιμοκατάλογο(αν το επιθυμείτε), την ιστοσελίδα σας, φωτογραφίες από το εσωτερικό & εξωτερικό «περιβάλλον» εργασίας, το μαγαζί αλλά κυρίως να αλληλεπιδράτε με τους πελάτες σας, μέσα από τις κριτικές που αφήνουν.

Disolt Tip 💡 Πλέον, το Google My Business είναι ένα από τα Google MUST. Aν θέλεις η επιχείρηση σου να έχει παρουσία στο διαδίκτυο, τότε το GMB είναι ένα απαραίτητο εργαλείο.

Γιατί είναι πλέον απαραίτητο το Google My Business;

1. Προσδίδει Αξιοπιστία

Η καταχώριση στοιχείων όπως ωράριο, μέρες λειτουργίας, ιστοσελίδα, τηλέφωνα, λοιποί όροι χρήσης(όπως απαραίτητη ή προαιρετική χρήση μάσκας στον χώρο) αλλά και ύπαρξη φωτογραφιών μπορούν  να προσδώσουν την αναγκαία αξιοπιστία. Ποιος θα απευθυνόταν σε μια επιχείρηση, θα καλούσε στο τηλέφωνο για σχετικές ερωτήσεις με τις ανάγκες του, αν το προφίλ της φαινόταν εκ πρώτης όψεως αφερέγγυο; Το Google My Business μέσα από πλειάδα επιλογών σου δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσεις την απαραίτητη αξιοπιστία η οποία θα μπορεί να συνεισφέρει θετικά στην εικόνα της επιχείρησης.

Επιπρόσθετα, οι επαληθευμένοι λογαριασμοί επιχειρήσεων, παρουσιάζουν ακόμα μεγαλύτερη πιθανότητα να επιλεχθούν από ένα δυνητικό πελάτη. Η φερεγγυότητα που αντανακλά ένα σωστά δομημένο και επαληθευμένο προφίλ στο Google My Business μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητα προσέλκυσης περισσότερων πελατών.

2.

Οι Κριτικές στη Google αποτελούν το βασικό μέτρο επιλογής των καταναλωτών

Σύμφωνα με στατιστικές, περίπου το 97% των ατόμων ψάχνουν για κάποια υπηρεσία στην περιοχή τους online, ενώ το 64% αυτών βρήκαν τα στοιχεία επικοινωνίας της τοπικής επιχείρησης μέσα από το Google My Business. Ωστόσο, το βασικότερο όλων, είναι ότι είτε πρόκειται για τοπική επιχείρηση είτε και όχι, οι περισσότεροι ελέγχουν τις κριτικές μαγαζιών πριν καταλήξουν στην αγορά ενός προϊόντος ή στην λήψη μιας υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ερεύνα, το 90% των ατόμων διαβάζουν μια κριτική πριν προβούν σε μία αγορά. Οι θετικές κριτικές, ειδικά όταν είναι αρκετές, μπορούν να ενισχύσουν το επιχειρηματικό προφίλ, να αυξήσουν την αξιοπιστία και την φερεγγυότητα ΑΛΛΑ κυρίως να φέρουν πιο κοντά τον πελάτη στον να ολοκληρώσει μια αγορά. Πάνω από το 72% των καταναλωτών εμπιστεύονται επιχειρήσεις που έχουν διαδικτυακές κριτικές.

Ακόμα, σημαντικό είναι, ότι μέσα από τις κριτικές μπορούμε να λάβει κάποιος feedback για μια υπηρεσία ή ένα αγαθό που προσέφερε. Συνεπώς, θα κατανοήσει αν πρέπει να βελτιώσει κάτι στην εξυπηρέτηση πελατών, το προϊόν ή υπηρεσία του ΑΛΛΑ και γενικότερα αν η επιχείρηση του έχει θετικό ή αρνητικό αντίκρισμα στο πελατειακό του «κοινό».

Google My Business Κριτικές

3. Αυξάνει την εμπιστοσύνη προς την επιχείρηση

Τι θα έλεγες αν είχες την δυνατότητα να μάθεις ποια είναι τα πρόσωπα που εργάζονται σε μια επιχείρηση; Να μάθεις πληροφορίες για αυτούς, να ανακατευθυνθείς σε έναν ιστότοπο; Μια τέτοια επιλογή σίγουρα θα μπορούσε να αυξήσει την εμπιστοσύνη σου προς μια επιχείρηση από την οποία θα ήθελες να αγοράσεις μια υπηρεσία ή ένα προϊόν. Φωτογραφίες προσωπικού, των γραφείων, του λογοτύπου θα προσέδιδαν περισσότερη αξιοπιστία.

Όπως επισημάνει ο Σάμιουελ Τζόνσον «η εμπιστοσύνη είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται αργά». Συνεπώς, μέσα από την ενίσχυση του προφίλ σου και σε συνάρτηση με τις κριτικές που λαμβάνεις, μπορείς σταδιακά να αποκτήσεις συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους ανταγωνιστές σου.

Ποια είναι όμως τα πλεονεκτήματα του Google My Business;

 

1.

Local SEO

Το Google My Business συμβάλλει σημαντικά στην βελτιστοποίηση του SEO (Search Engine Optimization) μιας επιχείρησης σε σχέση με τις μηχανές αναζήτησης. Στους καταλόγους της Google, πέρα από την καταχώρηση στοιχείων σε σχέση με την ιδιότητα και τις προσφερόμενες υπηρεσίες σας, μπορούν να ρυθμιστούν αρκετοί παράμετροι οι οποίοι να κατευθύνουν τους χρήστες όταν αναζητούν μία υπηρεσία ή προϊόντα τοπικά. Οι όροι και λέξεις κλειδιά που χρησιμοποιούν οι χρήστες που ψάχνουν σχετικά με ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, μπορεί να είναι το «όπλο» σας στο προφίλ του Google My Business έτσι ώστε για να αυξήσετε τις επισκέψεις σε τοπικό επίπεδο αλλά και φυσικά την online παρουσία σας.

Local SEO

2. Οικονομία χρόνου και ταχύτητα εξυπηρέτησης

Η δυνατότητα δημιουργίας άρθρων σε σχέση με τις υπηρεσίες σας, η ανάρτηση τιμοκαταλόγου ακόμα και πορτοφολίου μέσα από φωτογραφίες ανάλογα με το επάγγελμα θα δώσει μια μεγάλη εικόνα στον χρήστη έτσι ώστε να μπορείτε να γλυτώσετε χρόνο σε μία μεταγενέστερη επικοινωνία με τον ίδιο αλλά και φυσικά να αναδείξετε άμεσα κάποιο συγκριτικό σας πλεονέκτημα και να καθοδηγήσετε ένα χρήστη στο να γίνει δυνητικός πελάτης.

Ακόμα και ο ίδιος ο πελάτης θα έχει μια πιο εύκολη αναζήτηση και στοχευμένη για εσένα όταν θα μπορεί να βρει σε ένα σημείο συγκεντρωμένες όλες τις πληροφορίες. Επιπρόσθετα, μέσα από τις επιλογές που διαθέτει, μπορείτε να θέσετε απαντήσεις για πιθανά ερωτήματα που απασχολούν πιθανούς χρήστες.

3. Brand Awareness

Το Google My Business όπως και το Local SEO φυσικά και θα βοηθήσουν την επιχείρηση σου μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, είτε σε σύντομο χρονικό διάστημα(βραχυχρόνια περίοδο) φέρει περισσότερους πελάτες στην επιχείρηση σου είτε όχι, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βοηθήσει το Brand Awareness της επιχείρησης σου.

Κάθε μέρα εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν την μηχανή αναζήτησης της Google. Αρκετοί από αυτοί θα κάνουν αναζητήσεις σε σχέση με τις υπηρεσίες που έχετε να προσφέρετε. Συνεπώς, με αυτόν το GMB μπορείτε να αυξήσετε σε ένα μεγάλο βαθμό και την αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης σας.

Συνοπτικά, το Google My Business σίγουρα αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο που θα προσφέρει τεράστια οφέλη στην επιχείρηση σου τόσο στους τοπικούς καταλόγους όσο και στην αναγνωσιμότητα και αξιοπιστία προς δυνητικούς πελάτες. Τόσο η αναβάθμιση των υπαρχόντων profile όσο η δημιουργία σε επιχειρήσεις που δεν έχουν αποτελεί ένα από τα αναγκαία βήματα στο σύγχρονο ηλεκτρονικό (και όχι μόνο) επιχειρείν.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με το Google My Business μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα εδώ.

Δείτε ακόμα μερικά χρήσιμα άρθρα:

Βρες με, είμαι δίπλα σου! Google & SEO στην περιοχή μας