fbpx

Ανάπτυξε το e-Shop σου και την ηλεκτρονική σου παρουσία – Grow Digital

Ανάπτυξε το e-Shop σου και την ηλεκτρονική σου παρουσία - Grow Digital

Θέμα: Ανάπτυξε το e-Shop σου και την ηλεκτρονική σου παρουσία – Grow Digital

Αφού συλλέξατε δεδομένα και αποφασίσατε την είσοδο της επιχείρησης σας στον ψηφιακό κόσμο ήρθε η ώρα να ομαλοποιήσετε αυτή την είσοδο και να αναπτυχθείτε μέσω αυτής. Η ψηφιοποίηση της επιχείρησης σας δεν ισοδυναμεί με αυτόματη εκτόξευσή της. Δεν πρόκειται για μια συντόμευση επιτυχίας, αλλά για μια εξέλιξη της επιχείρησης σας που απαιτεί προσεκτικά βήματα. Ζητούμενο είναι πάντα να διευκολύνετε και να ευχαριστήσετε τον επισκέπτη σας!

Πως μπορείτε να κάνετε την ανάπτυξη του e-Shop σας;

Αρχικά, θα πρέπει να αναπτύξετε και να υλοποιήσετε την στρατηγική του Marketing Plan σας. Χρησιμοποιώντας πληροφορίες που ήδη έχετε συλλέξει (εάν δεν γνωρίζεται ποιες πληροφορίες, διαβάστε το προηγούμενο σχετικό άρθρο εδώ) θα πρέπει να επιλέξετε τα κατάλληλα κανάλια προώθησης του e-Shop σας και ποιες προωθητικές ενέργειες θα κάνετε.

Θεσπίστε μια στρατηγική η οποία θα μπορεί να σας αποφέρει τόσο Brand Awareness (αναγνώριση του Brand της επιχείρησης σας), όσο και Conversions (μετατροπές των επισκεπτών του e-Shop σε πελάτες). Ανάλογα τον κλάδο που δραστηριοποιήστε κάποια κανάλια μπορεί να σας αποφέρουν καλύτερο Brand Awareness και κάποια άλλα Conversions. Σίγουρα θα χρειαστείτε και τα δύο ώστε να αποκτήσει το e-Shop σας μεγαλύτερη κινητικότητα.

Φυσικά στην στρατηγική σας μεγάλο ρόλο και αποτελεσματικότητα θα αποφέρει το Digital Marketing. Το Παραδοσιακό Marketing είναι δύσκολο να αποφέρει πωλήσεις σε ένα e-Shop και δεν υπάρχει η δυνατότητα μέτρησης αυτών εφόσον υπάρξουν. Το Digital Marketing μας βοηθάει να προβληθούμε αλλά και να βελτιωθούμε!

Θα αναφέρουμε κάποιους τρόπους για να αναπτύξετε την στρατηγική σας παρακάτω.

 

Πως να προετοιμαστείτε για τα αποτελέσματα της ανάπτυξης του e-Shop σας;

Ποικιλία προϊόντων
Θα πρέπει να προετοιμάσετε το e-Shop σας, ώστε να έχει μεγάλη ποικιλία των προϊόντων σας. Η ποικιλία στην κατηγορία προϊόντων πρέπει να εμπλουτίζεται και να ανανεώνεται  συνεχώς, προκειμένου να προσελκύουν του χρήστες προσφέροντας όλο και μεγαλύτερη γκάμα επιλογών. Επιπλέον, προσθέστε κείμενα περιγραφής των προϊόντων σας και προσπαθήστε να είναι όσον το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικά και με αρκετές λεπτομέρειες.

Μεταφορική Εταιρεία
Ειδικά στις μέρες μας με το βάρος να έχει πέσει στις μεταφορικές εταιρείες λόγω του Covid, η επιλογή μια σωστής και τυπικής εταιρείας είναι αναμφισβήτητα πάρα πολύ σημαντική. Θα πρέπει να είστε σίγουροι πως το προϊόν θα φτάσει στον παραλήπτη του στις ημέρες παράδοσης που αναγράφεται στο e-Shop σας. Εάν το προϊόν δεν παραδοθεί μέσα στην προθεσμία αυτή, τότε ανεξαρτήτως αν το πρόβλημα ήταν κάποια εσωτερική σας διαδικασία, είτε του προμηθευτή σας αλλά ακόμα και της μεταφορικής εταιρείας, η δικιά σας επιχείρηση θα έχει +1 κακή κριτική. Για να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις, κάντε σωστές και σταθερές επιλογές.

Κριτικές
Δημιουργήστε εμπιστοσύνη! Δώστε την δυνατότητα στους πελάτες σας να γράψουν κριτικές και την επιλογή να μπορούν να ταξινομούν τα προϊόντα σας με βάση αυτές. Έτσι, θα μπορούν να εμφανίζονται και τα πιο δημοφιλή σας προϊόντα. Δημιουργήστε μια  σφραγίδα εμπιστοσύνης, μπορεί να κάνει την διαφορά.

 

Στρατηγική – Marketing Plan

Digital Marketing
Το Digital Marketing σας επιτρέπει να αλληλεπιδράτε με τους πιθανούς πελάτες σας. Μπορείτε σταδιακά να τους γνωρίσετε και να μάθετε τι ελπίζουν να βρουν σε σας. Έχει πολλές πτυχές και ο σωστός συνδυασμός για κάθε επιχείρηση είναι διαφορετικός!

Δημιουργήστε μια ισχυρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – Social Media.
Πολλές επιχειρήσεις εκτόξευσαν την πελατειακή τους βάση αποκλειστικά μέσω κοινωνικών δικτύων. Η δημιουργία ενός αφοσιωμένου κοινού είναι απαραίτητη. Με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορείτε πλέον να προσεγγίσετε εκατομμύρια πελάτες. Το Social Media σάς παρέχει επίσης πρόσβαση σε πολύτιμα σχόλια πελατών και ανοίγει μια άμεση γραμμή επικοινωνίας με το κοινό-στόχο σας. Ταυτόχρονα διαφημίζεστε μονίμως δωρεάν στην προσωπική σας σελίδα όπου ο καθένας έχει πρόσβαση.

Σε καμία περίπτωση όλα αυτά δεν γίνονται αυτόματα. Χρειάζεται υπομονή και χρόνος για να βρείτε το κοινό σας.

Δημοσιεύστε ένα εβδομαδιαίο blog
Το blog είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσετε δυνητικούς πελάτες, να χτίσετε την επωνυμία σας και να δυναμώσετε το e-Shop σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης (πάντα με τις σωστές τεχνικές). Δώστε στους αναγνώστες πολύτιμο και μοναδικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας και θα επιστρέψουν ξανά και ξανά.

Δημιουργήστε και καλλιεργήστε μια λίστα email.
Η δημιουργία μιας λίστας email σας προσφέρει άμεση πρόσβαση στο βασικό κοινό σας και στους πιθανούς αγοραστές ή πελάτες. Η καλύτερη τακτική είναι το επιβεβαιωτικό μήνυμα να περιλαμβάνει πληροφορίες εντοπισμού του πακέτου τους, τα είδη της παραγγελίας μαζί με πληροφορίες για σχετικά προϊόντα ή κάποιο κουπόνι για την επόμενη αγορά.

Επί πληρωμή διαφημίσεις
Πραγματοποιήστε στοχευμένες διαφημιστικές καμπάνιες. Εδώ χρειάζεται λίγη προσοχή. Σε αυτήν την φάση ανάπτυξης της επιχείρησής σας πρέπει να ζυγίσετε τις δυνατότητές σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε από ένα πιο περιορισμένο budget και να έχετε κάποια σταθερά αποτελέσματα! Δηλαδή, σκοπός δεν είναι να επενδύσετε πολλά χρήματα και να μην εισπράξετε τουλάχιστον τα αντίστοιχα. Σκοπός είναι με μικρά βήματα να επενδύετε τόσα χρήματα, στο σωστό κοινό και να αυξάνεται τα έσοδα σας με μια σταθερή και ανοδική πορεία.

 

Όλα αυτά και άλλα πολλά συμπεριλαμβάνονται στο 2ο στάδιο – Grow Digital του ειδικού προγράμματος ανάπτυξης που έχουμε αναπτύξει στη Disolt με όνομα Go, Grow & Glow Digital. Το πρόγραμμα αυτό δίνει σταδιακές λύσεις στην ψηφιακή προβολή και ανάπτυξη της επιχείρηση σας ανάλογα τις ανάγκες που έχει αυτή.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να μας καλέσετε στο 2102922852, είτε να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας μας εδώ.

Post a Comment