fbpx

Αξίζει το Video Marketing στο TikTok;

Αξίζει το video marketing στο TikTok;

Το Video Marketing αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα marketing trends στα κυρίαρχα social media apps και κυρίως στο TikTok.

Στο παρελθόν, αυτό το είδος, είχε σημαντικό ρόλο στον παραδοσιακό-τηλεοπτικό μάρκετινγκ. Ωστόσο, στις περισσότερες social media πλατφόρμες, τα video δεν είχαν και τόσο κυρίαρχο ρόλο στα πρώτα χρόνια της δημιουργίας τους, παρά μόνο σε πλατφόρμες όπως το YouTube. Παρά ταύτα, τα τελευταία χρόνια, τα social media έχουν προσανατολιστεί προς τα video, δεδομένης μιας αποστροφής του κοινού σε παραδοσιακές μορφές περιεχομένου, όπως το κείμενο. Η δημοφιλία του TikTok αλλά και του Snapchat ώθησε αρκετές άλλες πλατφόρμες να υιοθετήσουν και να προωθήσουν τα short-form videos. Η Meta με τα Facebook videos και Instagram reels αλλά και το YouTube με τα Shorts ακολούθησαν την ίδια πορεία.

Τι είναι Video Marketing;

Το Video Marketing αποτελεί μια μάρκετινγκ στρατηγική προώθησης περιεχομένου όπου χρησιμοποιεί την δημιουργία βίντεο. Μέσα από τα βίντεο μπορούν να «εξυπηρετηθούν» πολλαπλοί στόχοι, όπως την ανάδειξη και αύξηση της δημοτικότητας του brand (brand awareness), την δημιουργία αλληλεπίδρασης (engagement) με το κοινό αλλά και φυσικά διαδικασίες που στοχεύουν στις απευθείας πωλήσεις.

TikTok Μάρκετινγκ στρατηγική

Επιπλέον, αν και οι περισσότερες πλατφόρμες πλέον προσανατολίζονται στα short-video, το TikTok είναι αυτό που έχει καταφέρει να πρωταγωνιστήσει. Η οργανική δυναμική σε συνδυασμό με το χαρακτήρα της πλατφόρμας, επιτρέπει στους χρήστες να προωθούν βίντεο τα οποία έχουν μια πιο «αυθόρμητη» λογική, πιο προσωποποιημένο χαρακτήρα και ενθαρρύνουν την δημιουργία με την χρήση ΜΟΝΟ ενός κινητού.

Το TikTok πίσω από στατιστικά

Ένα από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του TikTok είναι ότι αποτελεί την πλατφόρμα με ένα από τα μεγαλύτερα time-user-spent. Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες δαπανούν κατά μέσο όρο περίπου 52 λεπτά κάθε μέρα. Μέσα από αυτό, μπορούμε να κατανοήσουμε ότι η εφαρμογή από την Κίνα είναι εθιστική σε μεγάλο βαθμό. Επιπλέον, στις Η.Π.Α, το TikTok φαίνεται να χρησιμοποιείται από χρήστες αρκετών ηλικιακών ομάδων και όχι μόνο από χρήστες μικρότερων ηλικιακών ομάδων. Επίσης, ακόμα και σε άλλες στατιστικές ομάδες, το TikTok ακολουθεί μια εκθετική πορεία, ιδιαίτερα στο ad spend εταιριών στην πλατφόρμα.

Αξίζει όμως το Video Marketing (στο TikTok);

Πριν το TikTok αποκτήσει την δυναμική αυτή, η απάντηση μπορεί και να ήταν καταφατική. Η δημιουργία video για πλατφόρμες όπως το YouTube ή τηλεοπτικές διαφημίσεις απαιτούσαν πολλές φορές ένα «ικανοποιητικό budget» για προωθητικό περιεχόμενο, εξοπλισμό κ.α. Το Tik Tok άλλαξε πολλά στο πλαίσιο αυτό. Μέσα από την δημιουργία μικρών βίντεο, έδωσε την δυνατότητα σε πολλά brands να προωθούν με την χρήση ενός και μόνο κινητού, προωθητικό περιεχόμενο. Εντούτοις, αυτό δημιούργησε ένα πλαίσιο όπου ολοένα και περισσότερα brands μπορούν να παράγουν βίντεο με υψηλή «προστιθέμενη αξία» με τον δικό τους τρόπο.

Μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί και το profile στο παρακάτω βίντεο. Μέσα από το περιεχόμενο που δημιούργησε, κατάφερε να δημιουργήσει αξία σε ένα μεγάλο κοινό, το οποίο πιθανότατα του έχει προσφέρει δυνητικούς πελάτες. Με μια τυπική «ιχνηλάτηση», μπορούμε να δούμε ότι ο λογαριασμός αυτός έχει μια πάρα πολύ καλή στρατηγική η οποία με οργανικό τρόπο κατάφερε να έχει εντυπωσιακή ανάπτυξη. Ερωτήματα που απασχολούν επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους,  ενημέρωση για λογιστικά ζητήματα σε συνδυασμό με το χιούμορ δημιούργησαν αξία σε κοινό, κάτι το οποίο αντανακλάται όπως φαίνεται και σε νούμερα.

https://www.tiktok.com/@kavallaris_christos/video/7284582195774115104

Η πλατφόρμα του TikTok αναδεικνύει καθημερινά τέτοιες επιχειρήσεις οι οποίες επωφελούνται από το Video Marketing.

https://www.tiktok.com/@bloodie_bee/video/7253525065520745754

*άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα

Τι πλεονεκτήματα προσφέρει το TikTok Video Marketing;,

Μερικά εξ αυτών είναι ότι:

 • Το TikTok διαθέτει έναν αλγόριθμο o οποίος μπορεί εύκολα να κατανοήσει το κοινό που θέλετε να απευθυνθείτε
 • Έχει μεγάλη οργανική απήχηση
 • Μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ευρύ φάσμα τακτικών προσέλκυσης δυνητικών πελατών. Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να γίνει μέσω διασκεδαστικών video, tutorials, εκπαιδευτικών βίντεο, hacks κ.α. που μπορούν να ευθυγραμμιστούν με την στρατηγική και το ύφος κάποιου brand.
 • Η δημιουργία video αποτελεί ένα είδος περιεχομένου πιο εύπεπτο
 • Τραβάει ευκολότερα την προσοχή
 • Είναι θετικός παράγοντας στο SEO της ιστοσελίδας του Brand
 • Καλλιεργεί την εμπιστοσύνη μεταξύ brand και κοινού
 • Μπορεί να δημιουργήσει κίνηση προς την ιστοσελίδα
 • Προσφέρει δεδομένα (Tik Tok Pixel) τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν

Πως μπορείς να ξεκινήσεις το Video Marketing στο Tik Tok;

Ξεκινώντας τον στρατηγικό σχεδιασμό, πρέπει να εστιάσετε σε μερικά σημεία κλειδιά.

 • Ορίστε το είδος του περιεχομένου
 • Τον τρόπο λήψης του βίντεο και συγγραφής του περιεχομένου
 • Τους βραχυπρόθεσμους & μακροπρόθεσμους στόχους σας
 • Βρείτε το συγκριτικό σας πλεονέκτημα (π.χ. χιούμορ, χρήσιμες πληροφορίες)
 • Βρείτε hooks και editing tricks τα οποία θα διατηρήσουν την προσοχή του κοινού

Συμπερασματικά

Επιστρέφοντας στο ερώτημα του τίτλου, «αν αξίζει το video marketing στο TikTok;», η απάντηση είναι σίγουρα επιδοκιμαστική. Το κείμενο παραπάνω παρουσίασε μερικούς λόγους που εξηγούν γιατί το Video Marketing στο TikTok είναι μια αποδοτική και αξιόλογη στρατηγική για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του marketing. Η αύξηση της δημοτικότητας του TikTok και η εξέλιξη των κοινωνικών μέσων προς το video τονίζουν τη σημασία της προώθησης τέτοιου τύπου. Η δημιουργία video περιεχομένου πλέον είναι «ζωτικής σημασίας» για μια μάρκετινγκ στρατηγική. Σύμφωνα με έρευνα, το 78% από εργαζόμενους στο χώρο του Μάρκετινγκ, αναφέραν ότι τα βίντεο βοήθησαν στην αύξηση των πωλήσεων.

Το TikTok προσφέρει μια σειρά πλεονεκτημάτων, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης οργανικής απήχησης, της δυνατότητας προσαρμογής του περιεχομένου σε διάφορους στόχους, και της δυνατότητας επίτευξης ευρείας κοινότητας. Επιπλέον, το TikTok επιτρέπει τη δημιουργία περιεχομένου με χρήση μόνο ενός κινητού τηλεφώνου, μειώνοντας το κόστος παραγωγής. Ωστόσο, το κύριο πλεονέκτημα του είναι ότι δίνει την ευκαιρία με «έναν πιο εύπεπτο τρόπο» να αναδείξει κάποιος την επιχείρηση του.

Το Video Marketing στο TikTok μπορεί να ωφελήσει τις επιχειρήσεις με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της επισημότητας του brand, της αύξησης της αλληλεπίδρασης με το κοινό, και της προώθησης των πωλήσεων. Επιπλέον, το TikTok παρέχει δεδομένα που μπορούν να αξιοποιηθούν για την προσαρμογή της στρατηγικής.

Το καίριο μήνυμα είναι ότι το Video Marketing στο TikTok αξίζει τον χρόνο και την προσπάθεια που απαιτεί. Η πλατφόρμα αυτή προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία για τη δημιουργία περιεχομένου που μπορεί να συνδέσει το κοινό με το brand και προσφέρει την δυνατότητα επίτευξης εντυπωσιακών αποτελεσμάτων.

Αν θέλετε να δείτε περισσότερα άρθρα σε σχέση με το digital marketing, μπορείτε να πατήσετε τον σύνδεσμο εδώ

Αν ενδιαφέρεστε για την ανάπτυξη διαφημιστικού πλάνου και στρατηγικής μάρκετινγκ, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ