fbpx

5 tips για να εκτοξεύσεις την δυναμική της επιχείρηση σου με το Google My Business

google_my_business_tips

Εν έτη 2022 θα έλεγε κανείς ότι Google My Business χωρίς επιχείρηση μπορεί να γίνει ΟΧΙ όμως το αντίθετο. Η ταυτοποίηση των επιχειρήσεων στον ψηφιακό κόσμο, η επικαιροποίηση των στοιχείων της αλλά και ορατότητα της μέσα από πλατφόρμες όπως το My Business μπορεί να ενισχύσει τις πιθανότητες απόκτησης πελατών χωρίς κάποιο πάγιο κόστος.

Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα είναι ότι GMB μας δίνει την δυνατότητα να αναπτύξουμε την ψηφιακή φερεγγυότητα της επιχείρησης, δηλαδή να φαινόμαστε περισσότερο αξιόπιστοι. Κάτι τέτοιο, μας δίνει όχι μόνο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών αλλά φυσικά μια δυναμική να εξελίξουμε τις υπηρεσίες και να αποκτήσουμε ένα σημαντικό feedback σχετικά με το ποια είναι η γνώμη των πελατών για εμάς σε ένα περιβάλλον διάδρασης. Επιπλέον, ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα αποτελεί η προσφορά του GMB στο SEO της ιστοσελίδας μας αλλά και φυσικά στις διαδικασίες SERP.

Χωρίς να εστιάσουμε περισσότερο προς τα οφέλη του Google My Business, στο κείμενο που θα ακολουθήσει, θα αναφέρουμε 5 tips που μπορούν να συμβάλλουν στην βελτίωση της χρήσης του Google My Business.

Προτρέψτε τους πελάτες σας να σας γράψουν μια κριτική

Σκεφτείτε τον τρόπο που επιλέγεται το 2022 ένα κατάστημα εστίασης (ή σε κάποιο άλλο κλάδο) όταν θέλετε να αγοράσετε μια υπηρεσία ή ένα προϊόν. Η αναζήτηση στο διαδίκτυο και ως επί το πλείστον στην μηχανή αναζήτησης της Google μπορεί να σας δώσει ένα πλήθος αναζητήσεων. Ως προς το πλαίσιο αυτό, οι κριτικές παίζουν έναν σημαντικό ρόλο. Όπως για εσάς μπορεί να είναι σημαντικές με στόχο να κάνετε καλή επιλογή για ένα εστιατόριο, αποτελεί εξίσου και για άλλους. Μια κακή κριτική (ή πολλές) μπορεί να είναι ικανή να σας απομακρύνει από μια επιλογή.

Ωστόσο, μια πολύ καλή τακτική, είναι να εμφωλεύσετε εντός της στρατηγικής των πωλήσεων, μια διαδικασία όπου θα προτρέπεται τον πελάτη σας να σας κάνει κριτική στο διαδίκτυο. Κάτι τέτοιο, μπορεί να αυξήσει κατακόρυφα το ποσοστό των χρηστών που σας βαθμολογούν ΑΛΛΑ και φυσικά να αποκτήσετε ένα feedback για το τι πρέπει να βελτιώσετε ή να αφήσετε ίδιο.

Τα Q&A δεν είναι μόνο για τους influencer

Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του Google My Business αποτελούν τα Q&A. Μέσω αυτών, μπορεί κάποιος να δώσει απαντήσεις για πιθανά ερωτήματα. Επομένως, μέσω καταχώρησης πιθανών απαντήσεων, λύνεται εκ των προτέρων απορίες σε δυνητικούς και υπάρχοντες πελάτες για πιθανά ερωτήματα που είχαν. Κάτι τέτοιο, θα καθιστούσε ακόμα πιο ολοκληρωμένο το προφίλ μιας επιχείρησης στην Google, πράγμα που θα ενισχύσει και το SEO σας σε σχέση με την ιστοσελίδα σας αλλά και θα σας γλυτώσει χρόνο από τηλεφωνικές επικοινωνίες με πελάτες.

Χρησιμοποίησε φωτογραφικό και βιντεογραφικό υλικό

Η χρήση υλικού κομβικής σημασίας σε σχέση με την χρήση του Google My Business. Η δημοσίευση καλή ποιότητας φωτογραφιών που αναδεικνύουν την επιχείρηση (γραφεία, τοποθεσία, εγκαταστάσεις, δείγμα έργων, εργαζόμενοι) βελτιστοποιεί την εμπειρία του χρήστη που κάνει αναζητήσεις αλλά και όπως αναφέραμε πιο πάνω την φερεγγυότητα, στοιχεία σημαντικά για να μας εμπιστευτεί ένας υποψήφιος πελάτης.

Κάνε ανάρτηση σχετικών δημοσιεύσεων

Ένα από τα πιο «πρόσφατα» features του Google My Business αποτελούν τα Google Post. Μέσα από αυτό μπορείτε να γράψετε σχετικά άρθρα με τον τομέα της επιχείρησης σας, να ενημερώσετε για διαθέσιμες προσφορές, εκπτώσεις κ.α. Μέσα από τα πολλά είδη post μπορείτε να ενημερώσετε το προφίλ της επιχείρησης σχετικά με αλλαγές στις υπηρεσίες σας, καθώς και να δημιουργήσετε κείμενα τα οποία θα μπορούν να δώσουν πληροφορίες που θα φέρουν ολοένα και πλησιέστερα σε μια μετατροπή.

Το Google My Business διαθέτει κάποιες σημαντικές δυνατότητες διάδρασης με υπάρχων πελατολόγιο αλλά και φυσικά με δυνητικούς πελάτες. Η δωρεάν χρήση του αλλά και οι δυνατότητες από μεριάς SEO μπορούν να βελτιστοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες σας για την ανάδειξη της επιχείρησης σας. Παρά ταύτα, αν και το GMB αποτελεί ένα κορυφαίο εργαλείο για μια επιχείρηση, το να βελτιώνεται τις υπηρεσίες σας ή προϊόν σας αποτελεί εξίσου σημαντικής σημασίας. Ο συνδυασμός αυτός, είναι καθοριστικός έτσι ώστε μέσω αυτής της αλλεπάλληλης και αμφίδρομης διαδικασίας να εκμεταλλευτεί σε μεγάλο βαθμό την δυναμική που μπορεί να εκλάβει από το Google My Business.

Αν θέλετε να λαμβάνετε πρώτοι τα τελευταία μας άρθρα, μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο newsletter μας εδώ