fbpx

5 tips για να προωθήσεις πιο αποτελεσματικά ένα blog

Προτάσεις για Blog

Είναι συχνό φαινόμενο είναι οι κάτοχοι blog να δημιουργούν ποιοτικό περιεχόμενο αλλά να μην έχει την επιθυμητή κινητικότητα. Πάρα πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την πορεία του, μεταξύ των άλλων μια κακή στρατηγική Marketing, SEO και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την επιθυμητή αποτελεσματικότητα.

Στο κείμενο που θα ακολουθήσει θα εστιάσουμε σε μερικά tips τα οποία μπορούν να ξεκλειδώσουν την στασιμότητα ή μη αποδοτικότητα ενός blog.

Κάνε το content σου catchy

Μια λέξη η φράση, μια εικόνα ίσως αρκεί για να κάνεις τους αναγνώστες να καταπιαστούν από ένα κείμενο. Πολλές φορές οι συγγραφείς και οι διαχειριστές των blog προσπαθούν να δημιουργήσουν κείμενα όπου το κράμα τους είναι «σκληρό» σε συντακτική και γραμματική μορφή με αποτέλεσμα να χάνουν πολλούς δυνητικούς αναγνώστες. Στο πλαίσιο αυτό, μερικά από τα παρακάτω triggers μπορούν οδηγήσουν σε μια πιο catchy τακτική:

  • Urgency
  • Επίκληση στο συναίσθημα
  • Περιεχόμενο μίμησης (να έχει την δυνατότητα να γίνει τάση)
  • Να έχει πρακτική αξία
  • Storytelling

Μοιράσου στατιστικά, εμπειρίες, απόψεις

Η μοναδικότητα και αποκλειστικότητα είναι πολλές φορές το κλειδί για μια επιτυχημένη πορεία ενός Blog. Συνεντεύξεις, στατιστικά δεδομένα, εμπειρίες, απόψεις που δεν έχουν κοινοποιηθεί από άλλους ιστότοπους, σας δίνουν την ευκαιρία να είστε η πρωτογενής πηγή για άλλα Blog και ειδησεογραφικά στα οποία θα τους φανεί χρήσιμο το περιεχόμενο σας. Πολλά από τα παραπάνω μπορούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον χρηστών του ιστοτόπου σας και φυσικά να έχουν διττό όφελος. Από την μία θα αποκτήσετε νέα backlinks και από την άλλη θα διευρύνεται τον κύκλο το δικτύου των αναγνωστών σας.

Γράψτε κάτι στο οποίο είναι εύκολο να γίνεται rank από την google

Η δημιουργία πρωτότυπου περιεχόμενου αλλά και λιγότερο καταπιασμένο από άλλους διαδικτυακούς χρήστες, μπορεί να σας δώσει την ευκαιρία για υψηλότερη αποτελεσματικότητα. Ωστόσο, ένα σημείο κλειδί που δίνει την δυνατότητα για υψηλότερο ranking στην google αποτελεί το να γράφετε για θέματα που δίνουν απαντήσεις σε κοινό σχετικό με το δικό σας. Αν για παράδειγμα το blog σας ασχολείται με την περιποίηση και κουρέματα σκύλων, μπορείτε να γράψετε άρθρα σας τα οποία είναι να είναι απάντηση σε πιθανά ερωτήματα αντίστοιχων με το περιεχόμενο σας χρηστών (λ.χ. «Πως να κουρέψω τον σκύλο μου;»). Μια τέτοια τακτική θα σας δώσει το πλεονέκτημα να έρθει κάποιος κοντά σε απορίες και ερωτήματα και πιθανότατα να δοθούν λύσεις σε χρήστες, οι οποίοι είναι και πιο σχετικοί με το δικό σας content.

Ενημερώστε το παλαιότερο περιεχόμενο σας

Μια καλή τακτική να αυξήσετε τις προβολές σε μια δημοσίευση στο Blog σας αποτελεί η ανανέωση του κειμένου του. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από την ανανέωση και επικαιροποίηση του, μπορείτε να προσεγγίσετε νέους χρήστες και φυσικά να δώσετε αξία σε ένα κείμενο το οποίο δείχνει να κρύβεται σε μια διαδικτυακή «ντουλάπα». Πολλά παλιά άρθρα τα οποία είναι δύο (2) και τριών (3) χρόνων πιθανών να έχουν αλλάξει κάποια πράγματα στη θεματολογία τους, με την ανανέωση και ενημέρωσή τους, αποκτάτε επιπρόσθετα ένα νέο επίκαιρο υλικό και για τα social media.

Βρείτε τα Social Media και Forum που σας ταιριάζουν

Εν έτη 2022 δημοσιεύσεις σε blog και social media πάνε μαζί. Αυτό δεν αποτελεί κάτι νέο. Ωστόσο, πολλά από τα social media προσελκύουν κάποια είδη κοινού. Μια καλή τακτική αποτελεί η δημοσίευση των κειμένων σε μη «κυρίαρχα» social media τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, όπως  το Reddit αλλά και Forum όπως το Ιnsomnia. Μερικά τέτοια forum ή ιστότοποι & social media όπως το Reddit μπορούν να δώσουν στο content το πλαίσιο για να γίνει ορατό από σχετικούς αναγνώστες.

Κλείνοντας…

Η επιτυχία από την αποτυχία μιας δημοσίευσης σε ένα blog περνάει δίπλα από μια λεπτή γραμμή. Ωστόσο, το βασικότερο είναι να μην χάνονται ποιοτικά άρθρα και κείμενα σε ένα blog και κατά συνέπεια να μην έχουν την απήχηση που τους αναλογεί. Μερικά από τα παραπάνω tips ίσως σας βοηθήσουν να βρείτε οπτικές οι οποίες θα μπορούν μεν να εμφωλευτούν στην μάρκετινγκ στρατηγική σας αλλά και φυσικά δε, να σας βοηθήσουν να βρείτε τυχών προβλήματα στον τρόπο διανομής του περιεχομένου σας.

Για να λαμβάνετε πρώτοι τα τελευταία μας άρθρα, μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο Newsletter μας εδώ.