fbpx

5 Tips για να κάνετε πιο ελκυστικό το περιεχόμενο σας στα social media

5-content-tips

Τα Social Media αποτελούν πλέον μέρος της ρουτίνας των περισσότερων ανθρώπων παγκοσμίως. Παιδιά, ενήλικες από όλες τις γενιές, ακόμα και άτομα που διανύουν την «τρίτη ηλικία» τα χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο. Η χρήση αυτών από δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως έχει αυξήσει παράλληλα τη δημιουργία περιεχομένου. Ωστόσο μια μεγάλη δυσκολία προς το τελευταίο αποτελεί, το πως μπορείς να κάνεις πλέον το content  του να είναι ελκυστικό;

Είκοσι χρόνια πριν ή ακόμα και πριν μια δεκαετία, ένα απλό κείμενο στο διαδίκτυο θα μπορούσε να δημιουργήσουν μεγάλη κίνηση. Ωστόσο, οι αναγνώστες πλέον, δεδομένης της ποικιλίας και του όγκου της πληροφορίας, αναζητούν εναλλακτικούς τρόπου ή κυρίως πιο ελκυστικούς ώστε να έρθουν σε επαφή με μια πληροφορία.

Επειδή η ελκυστικότητα περιεχομένου στα κοινωνικά δίκτυα αποτελεί το κυρίαρχο χαρακτηριστικό τους, παρακάτω θα παραθέσουμε 5 tips που μπορούν να κάνουν πιο αρεστό το περιεχόμενο σας.

Χρησιμοποιήστε στατιστικές και έρευνες

Η χρήση στατιστικών ερευνών, αποτελούν ένα τέλειο στοιχείο που μπορεί να κάνει τα άρθρα σας πιο ελκυστικά. Οι στατιστικές κρύβουν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία πολλές φορές, που μπορούν εύκολα να σοκάρουν το κοινό και φυσικά να ανατρέψουν ή να τονίσουν ένα γεγονός.

Επιπλέον, η χρήση στατιστικής σε μια δημοσίευση, μπορεί να αυξήσει την εμπιστοσύνη των χρηστών προς ένα προφίλ ή μια σελίδα, κάτι το οποίο φυσικά μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλά & μακροπρόθεσμα οφέλη.

content_marketing

Χρήσιμο περιεχόμενο, προτάσεις & λύσεις

Τι θα λέγατε αν θα μπορούσατε να ήσασταν μέσα στο μυαλό των υποστηρικτών του προφίλ σας η της σελίδας σας στα social media; Κάτι τέτοιο θα σας έλυνε τα χέρια. Ωστόσο, αν και κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο,  μπορείτε να δημιουργήσετε ερωτήματα τα οποία αποτελούν σκέψεις των πελατών σας (ή υποστηρικτών σας) με στόχο να απαντήσετε σε πιθανά ερωτήματα που τους απασχολούν.

Κάποιες συμβουλές ή λύσεις, κάποια tricks & tips θα μπορούσαν να δημιουργήσουν αμφίδρομα οφέλη και φυσικά να χτίσουν μια γέφυρα επικοινωνίας.

Παράγεται content γραμμένο για όλους

Πλέον, ολοένα και λιγότεροι είναι οι χρήστες του διαδικτύου που κάνουν ανάγνωση μεγάλων και μακροσκελών κειμένων. Μια ιδανική λύση για αυτό, που θα μπορούσε να αυξήσει το engagement και φυσικά να προσελκύσει ακόμα και τους αναγνώστες που «βαριούνται» εύκολα κατά το scrolling, αποτελούν τα bullet point. Αντι να παράγεται ένα κείμενο σε μεγάλη έκταση, θα ήταν ωφέλιμο και πιο αποδοτικό, να μπορείτε να δημιουργείται bullets τα οποία θα αναφέρουν συνοπτικότερα τον όγκο της πληροφορίας. Σε συνδυασμό με emoji θα μπορούσαν να κάνουν την εμπειρία του χρήστη ακόμα περισσότερο διασκεδαστική.

Αξιοποιήστε τα Gifs και ανεβάστε ποιοτικές εικόνες

Αν και η χρήση μιας ποιοτικής εικόνας είναι μια προφανή συμβουλή, δεν αποτελεί κάτι δεδομένο στα social media. Η διαμόρφωση και επεξεργασία μια εικόνας, η δημιουργία ενός ωραίου εικαστικού, η χρήση εικόνων υψηλής ανάλυσης, είναι αυτή που μπορεί να σας κάνει να ξεχωρίσετε σε σχέση με δημοσιεύσεις που χρησιμοποιούν παρόμοιες εικόνες.

Επιπλέον, η χρήση Gifs μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική επιλογή για τις δημοσιεύσεις σας. Η εναλλαγή φωτογραφιών σε μορφή κινούμενης εικόνες, φαίνεται ελκυστική στον μέσο χρήστη των social media. Ο διασκεδαστικός και προπάντων επικοινωνίσημος τρόπος τους είναι πλέον ευκολότερος μέσα από τα mobile phone και εύκολες σε χρήση διαδικτυακές εφαρμογές.

Πέθανε το storytelling;

Μια ιστορία δεν είναι ποτέ βαρετή, παρα μόνο μερικές φορές ο αφηγητής της.

Η δημιουργία μιας ωραίας αφήγησης σε συνδυασμό με το περιεχόμενο που ενδείκνυται να προβληθεί, μπορεί να δημιουργήσει φανατικούς θαυμαστές σε μια σελίδα και ένα προφίλ στα social media.

Οι ιστορίες βρίσκονται σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Ποιος δεν αγαπάει τις ιστορίες; Μια ωραία ιστορία μπορεί να κερδίσει πολλούς αναγνώστες και φυσικά να κάνει πιο εύπεπτο το μήνυμα που θέλετε να μεταδώσετε.

Αν μια αφήγηση και μια ιστορία είναι ελκυστική, γιατί η επόμενη να μην είναι η δική σου;

content_marketing

Συμπεράσματα

Τα παραπάνω tips ίσως αποτελούν πλέον κάτι το προφανές σε επίπεδο δημοσιεύσεων ίσως και όχι. Ωστόσο, η απλότητα τις περισσότερες φορές μπορεί να κρύβει την λύση για τις δημοσιεύσεις που μπορούν να κάνουν το περιεχόμενο σου πιο ελκυστικό.

Άμα θέλεις να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν και αυτό, μπορείς να γραφτείς στο newsletter μας εδώ.