fbpx

5 τεχνικές SEO για να αυξήσεις την επισκεψιμότητα

5-tehnikes-gia-na-aykhseis-thn-episkepsimothta

Αν και το 2022 οι επί πληρωμή διαφημίσεις έχουν επισκιάσει κατά πολύ ποιοτικό περιεχόμενο το οποίο δημοσιεύεται οργανικά. Ωστόσο, αν και η οργανική επισκεψιμότητα σε σχέση με το παρελθόν μειώνεται και χάνει έδαφος, υπάρχουν τεχνικές SEO που ακόμα δίνουν λύσεις για πολύ καλά αποτελέσματα.

Στο κείμενο που θα ακολουθήσει θα αναφέρουμε πέντε (5) τεχνικές όπου μπορούν να απογειώσουν το SEO σας.

Δώστε έμφαση σε θέματα χαμηλότερης δημοτικότητας-δυσκολίας

Η χρήση θεμάτων που βασίζονται σε λέξεις κλειδιά χαμηλότερης ισχύς-παρασκευής (volume) μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε μια καλύτερη μάρκετινγκ στρατηγική. Μέσω ανάπτυξης άρθρων και θεματικών χαμηλότερης δημοτικότητας μπορείτε να αναπτύξετε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με ανταγωνιστές σας και φυσικά να αυξήσετε την επισκεψιμότητας, πράγμα που θα σας δώσει την ευκαιρία μακροπρόθεσμα να στοχεύσετε σε ένα μια πιο διευρυμένη «πισίνα» λέξεων κλειδιών.

Για να δεις την δυναμική των λέξεων κλειδιών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά από τα παρακάτω εργαλεία-πλατφόρμες:

Δημιουργήστε κόμβους περιεχομένου

Το να εντάξεις εντός ενός άρθρου μια υπερσύνδεση σε ένα άλλο άρθρο της ιστοσελίδας σου, μπορεί να υποβοηθήσει το post σου. Οι κόμβοι περιεχομένου συνδέουν τις σελίδες με μοναδικό τρόπο, δημιουργούν αλληλεπίδραση με περιεχόμενο το οποίο έχει συσχέτιση και φυσικά υποβοηθούν στο SEO. Ακόμα, όταν ένα άρθρο σας έχει ιδιαίτερη κίνηση και χρησιμοποιηθεί ως αναφορά σε ένα άλλο, αυτόματα δημιουργεί εσωτερικά backlinks που γενικότερα μπορεί να συνεισφέρει στην επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας.

Μην «κλέβεις» κλέφτη ή και όχι;

Όπως μια επιτυχημένη συνταγή μαγειρικής αποκτά την δημοτικότητα που τις αξίζει, έτσι ένα επιτυχημένο κείμενο η αρθρογραφική στήλη, μπορεί να αποκτήσει εξίσου μεγάλη απήχηση. Η ανάγνωση των κινήσεων του ανταγωνισμού, μπορεί να σε βοηθήσει στο να προσελκύσεις νέο κοινό μέσα από θέματα που απασχολούν τους χρήστες ανταγωνιστικών ιστοσελίδων. Είτε με έναν χειροκίνητο τρόπο, αναζητώντας και ερευνώντας τις ιστοσελίδες τους, είτε με εργαλεία όπως το site explorer του ahrefs, μπορείς να έχεις πρόσβαση λέξεις κλειδιά και τίτλους που έχουν ιδιαίτερη απήχηση.

Απέκτησε περισσότερα backlinks

Μια διευρυμένη στρατηγική μάρκετινγκ πρέπει να έχει ως βασικό στόχο το να λάβει όσο περισσότερα backlinks γίνεται. Η απόκτηση backlinks, ειδικά με έμφαση σε ποιοτικά, μπορεί να αναβαθμίσει το domain authority και φυσικά την αξία των κειμένων και άρθρων σας. Κάτι τέτοιο μπορεί να φέρει σημαντικά αποτελέσματα στην κινητικότητα της ιστοσελίδας σας, πράγμα που μπορεί να γίνει με κάποιους από τους παρακάτω τρόπους:

  • Δημιουργία δικτύου συνεργασιών με στόχο τις αναδημοσιεύσεις κειμένων
  • Δημιούργησε περιεχόμενο το οποίο να έχει αξία είτε να μην έχει ξανα-δημοσιευτεί (και φυσικά να έχει ενδιαφέρον)
  • Καταχώρισε το περιεχόμενο σου σε αποθετήρια και ιστοσελίδες. Αν το content σου π.χ. έχει να κάνει με συνταγές μαγειρικής, μπορείς να δημιουργείς περιεχόμενο και να το δημοσιεύεις παράλληλα και αλλού τις συνταγές αυτές, με σύνδεσμο ανακατεύθυνσης.

Απαντήστε σε featured snippets

Πολλές φορές όταν πληκτρολογούμε κάτι που ψάχνουμε στην Google, μας εμφανίζεται στην κορυφή ένας ορισμό η πληροφορία σε σχέση με αυτά που αναζητάμε. Τα feature snippets αποτελούν έτσι μια σύντομη απάντηση σε ένα συχνό ερώτημα χρηστών. Ωστόσο, τα feature snippets ποικίλουν και μπορούν να εμφανιστούν σε πολλές μορφές.

Για την δημιουργία featured snippets αρκεί μια απάντηση μέσα από ένα μικρό απόσπασμα(μπορεί να είναι μέρος άρθρου) μεταξύ 40-60 λέξεων περίπου. Ένα τέτοιο απόσπασμα ανάλογα με την συσχετισιμότητα του με το ερώτημα μπορεί να επιλεχθεί από την google ως μια απάντηση που θα καρφιτσωθεί στην κορυφή των απαντήσεων ως featured snippets. Μια απάντηση στα κείμενα μας, μπορεί να κάνει το απόσπασμα μας μέρος της κορυφής των αναζητήσεων, μπορεί όμως και όχι. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι τέτοια αποσπάσματα πρέπει να διατυπώνονται με αντικειμενικό και όχι αξιολογικό-υποκειμενικό τρόπο ώστε να έχουν την δυνατότητα να είναι επιλέξιμα.

Αν και δεν υπάρχει μια «σαφής επιστήμη» γύρω από το SEO, πολλές από τις παραπάνω τεχνικές μπορούν να σας βοηθήσουν να αναρριχηθείτε στην κορυφή της Google.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα SEO άρθρα!!

Αν θέλετε να έχετε πρόσβαση πρώτοι στα επόμενα, κάνετε την εγγραφή στο newsletter μας, εδώ!