fbpx

5 λόγοι για να χρησιμοποιήσεις τα Google Ads το 2022

5 λόγοι για να χρησιμοποιήσεις τα Google Ads το 2022

Ένα από τα βασικότερα εργαλεία αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι πολλών επιχειρήσεων, αποτελεί το Digital Marketing. Οι επιχειρήσεις εξελίσσονται και μαζί τους τα μέσα που χρησιμοποιούν για να μεγιστοποιήσουν τις πωλήσεις των υπηρεσιών και των προϊόντων τους. Ένα από αυτά τα αναγκαία μέσα, είναι τα Google Ads. Η ψηφιακή διαφήμιση αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος μία επιτυχημένης επιχείρησης και η διακοπή της μπορεί να προκαλέσει μια ανεπίστρεπτη ζημιά σε σχέση με τον υπάρχον ανταγωνισμό. Όπως έχει επισημάνει και ο Henry Ford: Αυτός που σταματάει τη διαφήμιση για να εξοικονομήσει χρήματα είναι σαν αυτόν που σταματάει το ρολόι για να εξοικονομήσει χρόνο”.

Η δύναμη της διαφήμισης, όπως υπογραμμίζει εύστοχα ο Henry Ford, είναι τόσο ισχυρή όπως θα τονίσουμε και εμείς μέσα από μία σκοπιά, στο τρέχων άρθρο. Συγκεκριμένα, θα εξετάσουμε ένα από τα σημαντικότερα ψηφιακά εργαλεία του Digital Marketing, τα Google Ads και θα προτείνουμε 5 tips σχετικά με την χρησιμότητα τους.

 

1)

Γιατί να διαφημιστώ στην Google;

Η απάντηση στο ερώτημα «Αξίζει να επενδύσω στα Google Ads;», είναι σίγουρα καταφατική. Η δυναμική των Google Ads αντανακλάται μέσα από την πρωτοκαθεδρία της Google (ως φυλλομετρητής), κάτι που την καθιστά την Νο1 επιλογή των χρηστών έξυπνων συσκευών (Υπολογιστές, Κινητά, Τάμπλετ).

Γιατί όμως να επιλέξω τα Google Ads;

Γιατί να διαφημιστώ στην Google;

✔️ O φυλλομετρητής (browser) της Google και η μηχανής αναζήτησης, χρησιμοποιείται από τα 2/3 των χρηστών του διαδικτύου παγκοσμίως.

✔️ Tο ποσοστό των χρηστών της Google στην Ευρώπη ξεπερνάει το 92%.

✔️ Με τα Google Ads μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει ένα τεράστιο δίκτυο συνεργαζόμενων υπηρεσιών όπως το Google Maps, το Gmail, το Youtube αλλά και φυσικά τις εκατομμύρια συνεργαζόμενες ιστοσελίδες.

✔️ Τα Google Ads παρουσιάζουν μεγάλη επιστροφή επένδυσης. Σύμφωνα με μία ανάλυση επιλεγμένων online επιχειρήσεων, η Google έχει φέρει έσοδα άνω των 209 εκατομμυρίων δολαρίων, τα διπλάσια σχεδόν σε σχέση με τα Meta (Facebook/Instagram) Ads.

💡Digital Solution Tips:  Γιατί να μην είσαι η πρώτη λύση σε ένα «γκουγκλάρισμα»; Με τα Google Ads έχεις την δυνατότητα να είσαι το Νο1! Ανταγωνιστικότητα και Google Αds πάνε μαζί😉

2) Εκμεταλλεύσου την δύναμη της Τεχνητή Νοημοσύνης και της Μηχανικής Μάθησης

Εκμεταλλεύσου την δύναμη της Τεχνητή Νοημοσύνης και της Μηχανικής Μάθησης

Τα Google Ads έχουν ενσωματώσει αρκετές διαδικασίες επαναστόχευσης (remarketing) δυνητικών πελατών που ενδιαφέρονται για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Μέσω διαδικασιών διαφήμισης που ενσωματώνουν την Τεχνητή Νοημοσύνη και Μηχανική Μάθηση, τα Google Ads μπορούν να σε φέρουν ολοένα πιο κοντά σε υποψήφιους πελάτες, ταυτίζοντας τις καταναλωτικές τους ανάγκες με την διαφήμιση και οδηγώντας τους στο καλάθι των ηλεκτρονικών αγορών. Ακόμα, εργαλεία όπως το «Voice search integration» εξυπηρετούν τις ανάγκες και κάνουν πιο εύκολη την χρήση και αναζήτηση για μια υπηρεσία η ένα προϊόν.

Τα Google Ads  μπορούν να φέρουν σημαντικά έσοδα σε μια επιχείρηση και μπορούν να γίνουν το κύριο κανάλι πωλήσεων, φυσικά όμως-μέσα από τις κατάλληλες ρυθμίσεις. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα (Success Story) της επιτυχίας των google ads, είναι αυτό του Roberto Francisco. Βλέποντας ένα κενό στην αγορά ανδρικής περιποίησης γενειάδων, ο ίδιος ανέπτυξε ένα brand (Barbudos) σε σχέση με την φροντίδα και  περιποίηση γενειάδων αλλά και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. O Roberto για να αυξήσει τα έσοδα του και να επαναεπενδύσει στην επιχείρηση του, στράφηκε προς τα Google Ads. Μέσω των Google Ads κατάφερε να γίνει ορατός στην αγορά ανδρικής περιποίησης και κατάφερε να αυξήσει τα έσοδα του 1100 % μέσα σε τρία χρόνια.

💡Digital Solution Tip: Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι το μέλλον. Μέσα από τα Google Ads μπορείς να αξιοποιήσεις τις απεριόριστες δυνατότητες της, φέρνοντας τα μέγιστα αποτελέσματα!

*Δείτε στο video-ένα από τα πολλά success story μέσω των Google Ads 👇

3) Που θα βρω αυτό που ψάχνω; «Googlare το»

Έχεις ακούσει ποτέ σε συζητήσεις που όταν κάνει κάποιος μια ερώτηση ότι η πιο σύνηθες απάντηση είναι: γκούκγκλαρε το. Η φράση «γκούγκλαρε το» αποτελεί την πιο κοινή απάντηση σε ερωτήσεις μεταξύ των ατόμων-καταναλωτών σήμερα. Η Google όχι μόνο αποτελεί την πρώτη μηχανή αναζήτησης αλλά είναι και η πρώτη λύση για τους περισσότερους όταν αναζητούν ένα προϊόν, μια υπηρεσία, επαγγελματίες ιδιώτες όπως έναν γιατρό, μηχανικό, υδραυλικό κ.ο.κ. Επομένως, η μηχανή αναζήτησης της αλλά και τα συνεργαζόμενα δίκτυα αποτελούν το πρώτο μέρος στο οποίο κάποιος μπορεί να αναζητήσει κάτι σχετικό με τα ενδιαφέροντα και τους καταναλωτικούς του σκοπούς. Έτσι, οι διαφημίσεις μέσω των Google Ads, μπορούν να δώσουν το πλεονέκτημα σε μια επιχείρηση, να γίνει ορατή και να ξεχωρίσει ανάμεσα σε ένα τεράστιο δίκτυο χρηστών. Γιατί να μην είσαι εσύ ένας από αυτούς που θα εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα αυτά;

💡Digital Solution Tip: Ο χρόνος είναι χρήμα, κάτι που αντιλαμβάνονται και οι καταναλωτές. Με τα Google Ads έχεις την ευκαιρία να βρίσκεσαι στην κορυφή των αναζητήσεων στο πιο κατάλληλο timing.

Που θα βρω αυτό που ψάχνω; «Googlare το»

4) Διαφημίσεις που δεν μοιάζουν με διαφημίσεις!!!

Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα των διαφημίσεων στην Google είναι η εμπειρία που προσφέρει σε έναν χρήστη όταν αναζητά κάτι. Μέσα από τα πολλά εργαλεία (google maps π.χ.) και συνεργαζόμενα δίκτυα (YouΤube), μια διαφήμιση μπορεί να εμφανίζεται σε έναν χρήστη αρκετά διακριτικά, με αποτέλεσμα να αφαιρεί την σκέψη ότι αυτή μπορεί να είναι διαφήμιση. Οι πολλοί τύποι καμπάνιας και οι δυνατότητες για την εμφάνιση μιας διαφήμισης μπορούν να περάσουν ένα εξαιρετικό και ένα ενδιαφέρον μήνυμα σε ένα χρήστη/δυνητικό πελάτη. Οι εικόνες, τα βίντεο αλλά και ο τρόπος που επικοινωνείτε μια διαφήμιση αναζήτησης (Google Search Ads) με συναισθηματικό, χιουμοριστικό και αναγνωριστικό τρόπο μπορούν να φέρουν τον δυνητικό πελάτη ολοένα και πιο κοντά σε μία αγορά.

Ένας έμμεσος τρόπος, μέσα από καμπάνιες Brand Awareness και διαφημίσεις με συμβουλές για ευεξία, άσκηση, διατροφή αλλά και συμβουλές για ζητήματα που μπορούν να απασχολούν τον οποιονδήποτε, μπορούν να φέρουν το content σου κοντά σε δυνητικούς πελάτες. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η καμπάνια της Vodafone India, όπου μέσα από καινοτόμο σκηνοθετικό τρόπο μετέδωσε το μήνυμα το «#ViIsHere and it’s at the tip of everyone’s tongue. So, jump aboard and let’s be». Το video αυτό ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή βάση προβολών διαφημίσεις για το 2020. Γιατί να μην είναι το επόμενο επιτυχημένο video το δικό σου;

💡Digital Solution Tip:  Το καινοτόμο και διακριτικό content μπορεί να σε κάνει να ξεχωρίσεις. Ο κοινός νους έχει βαρεθεί τις συμβατικές διαφημίσεις. Τα Google Ads μπορούν να σε βοηθήσουν με αυτό, μέσα από την πληθώρα διαφημιστικών επιλογών προώθησης.

5) Στόχευση κοινού και εξατομικευμένη αποτελεσματικότητα

Στόχευση κοινού και εξατομικευμένη αποτελεσματικότητα 

Ένα από βασικότερα πλεονεκτήματα των Google Ads είναι η δυνατότητα διαχείρισης και στόχευσης κοινού. Πολλές διαφημίσεις μπορούν να εμφανιστούν σε πολλούς χρήστες. Ωστόσο, πόσες από αυτές θα είναι στοχευμένες και θα προορίζονται στους πελάτες και το κοινό που ενδιαφέρονται πραγματικά για το προϊόν ή τις υπηρεσίες σου; Η Google έχει προνοήσει για αυτό. Μέσα από τα πολλά κανάλια προώθησης, όπως το YouΤube την μηχανή αναζήτησης, την εμφάνιση σε website, τα Google Maps κ.α, μπορεί και προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις του κοινού που προσανατολίζεται ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Επιπρόσθετα, η δυναμική των χειροκίνητων ρυθμίσεων όσον αφορά το κοινό, η δυνατότητα στοχευμένων remarketing τεχνικών μέσα από πλήθος επιλογών, μπορούν να φέρουν έναν πελάτη όλο και πιο κοντά.  Ακόμα, μέσα από τα εργαλεία Κeyword Planner και Quality Score μπορείς να ελέγχεις και να δοκιμάζεις τις καλύτερες λύσεις και να προσαρμόζεσαι στις απαιτήσεις για να φθάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

💡Digital Solution Tip: Στόχευσε το κατάλληλο κοινό, μέσα από τα μοναδικά εργαλεία που προσφέρουν τα Google Ads και απόκτησε το πλεονέκτημα σε σχέση με τους ανταγωνιστές σου.

 

Τέλος το κεντρικό ερώτημα που τίθεται μέσα από τα παραπάνω tips είναι: Αξίζει να επενδύσω στα Google Ads; Η απάντηση είναι σίγουρα καταφατική. Η διαφήμιση εν έτη 2022 δεν αποτελεί ένα ρίσκο αλλά μια αναγκαιότητα. Οι ψηφιακές διαφημίσεις και το ηλεκτρονικό εμπόριο έχουν αλλάξει τις ανάγκες της αγοράς και τα Google Ads αποτελούν την σημαντικότερη διαφημιστική γέφυρα για να μεγιστοποιήσει μια επιχείρηση ή ένας ιδιώτης τις πωλήσεις του.

👉 Μπορείς να δεις επίσης: Δίνω 1€ παίρνω πίσω 3€, δίνω 1€ παίρνω πίσω 30€. Η δύναμη των Google Ads!