fbpx

10 + 5 καλές πρακτικές για το e-Shop της επιχείρησης σου – Μέρος 2ο

praktikes-eshop2

Σήμερα σας παραθέτουμε το δεύτερο μέρος από τις καλές πρακτικές για το e-Shop της επιχείρησης σας. Εάν θέλετε να δείτε το πρώτο μέρος με τις πρώτες 10 καλές πρακτικές πατήστε εδώ.
Ένα e-Shop απαιτεί σωστές κινήσεις για να είναι επιτυχημένο!
Οι παρακάτω 5 πρακτικές μπορούν να κάνουν την διαφορά μεταξύ της επιτυχίας και της αποτυχίας. Για αυτό το λόγο δώστε αρκετή βάση.

Νούμερο 1 – Ημερομηνία Παράδοσης

Η ημερομηνία παράδοσης είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα πρέπει να έχετε στο νου σας. Η ημερομηνία παράδοσης θα πρέπει να είναι σε σαφής και φανερό σημείο, ώστε ο πελάτης σας να ξέρει πότε θα παραλάβει το προϊόν του. Προτείνουμε η ημερομηνία να είναι φανερή τόσο και στην σελίδα του προϊόντος (πριν γίνει η αγορά), κατά την διάρκεια της αγοράς στις πληροφορίες, καθώς και στο email που θα λάβει ο πελάτης με το παραστατικό της παραγγελίας του.

Επίσης, προσπαθήστε οι ημερομηνίες παράδοσης να μην απέχουν πολλές ημέρες από την ημερομηνία παραγγελίας, γιατί όσο πιο γρήγορα ο πελάτης παραλάβει το προϊόν, τόσο πιο ευχαριστημένος αισθάνεται. Φυσικά αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η απόσταση παράδοσης, η μεταφορική εταιρεία που έχετε επιλέξει, καθώς και πλέον η κατάσταση με τον Κορωναϊό.

Νούμερο 2 – Επιλογές Μεταφορικών

Τα μεταφορικά είναι μια ειδική ιστορία και εδώ θέλει αρκετή προσοχή για να κάνετε τις πιο σωστές επιλογές. Υπάρχουν αρκετές μεταφορικές εταιρείες οι οποίες έχουν διαφορετικές χρεώσεις με πιο συνηθισμένα κριτήρια το βάρος του προϊόντος και το μέρος παράδοσης του. Για να διαλέξετε μια μεταφορική εταιρεία θα πρέπει να αποφασίσετε που θέλετε να πουλάτε, ώστε να μπορείτε να πάρετε τιμές από τις εταιρείες και με την σειρά σας να κοστολογήσετε τα έξοδα μεταφοράς.
Προσοχή!
Η λανθασμένη κοστολόγηση των μεταφορικών μπορεί να σας βγάλει εκτός προϋπολογισμού, ειδικά αν θέλετε να κάνετε πωλήσεις εκτός Ελλάδος.

Νούμερο 3 – Διαχωρισμός βημάτων κατά την παραγγελία

Προσπαθήστε η διαδικασία της παραγγελίας να γίνεται το πολύ σε 3 βήματα, καθώς και με απλό και κατανοητό τρόπο. Κανένας δεν θέλει να παιδεύτε, ας μην κάνουμε την ζωή του πελάτη μας δύσκολη. Σε αντίθετη περίπτωση η δύσκολη διαδικασία παραγγελίας μπορεί να αποτρέψει τον πελάτη μας από το να κάνει εν τέλη την αγορά, ακόμα και αν η τιμή είναι αρκετά ελκυστική.
Τα βήματα θα πρέπει να είναι η αναθεώρηση του καλαθιού με τα προϊόντα του, η καταχώρηση των βασικών στοιχείων του πελάτη (καλό θα ήταν να δώσετε την επιλογή της παραγγελίας χωρίς την δημιουργία χρήστη) και η συμπλήρωση των απαραίτητων πληροφοριών παράδοσης (επιλογή μεταφορικής, διεύθυνση παράδοσης).

Νούμερο 4 – Τα δωράκια είναι πάντα ευπρόσδεκτα (ανταμείψτε τους recurring πελάτες σας)

Τα e-Shop έχουν την δυνατότητα να αντιλαμβάνονται αν ο πελάτης έχει ψωνίσει ξανά ή όχι και εσείς να έχετε προγραμματίσει για παράδειγμα ότι όποιος πελάτης έχει κάνει συνολικές αγορές πάνω από 300€, τότε να του εμφανιστεί αυτόματα μήνυμα στο e-Shop ή να του σταλεί email ότι τον ανταμείβεται με ένα μικρό δώρο για την αφοσίωση του σε εσάς.
Ανταμείβοντας τους πελάτες σας τους παρέχετε μια διαφορετική εμπειρία, κάνοντας τους να νιώθουν ξεχωριστοί, με τελικό όφελος και για τις δυο πλευρές.

Νούμερο 5 – Data is Gold

Τα δεδομένα είναι χρυσός και θα πρέπει να τα συλλέγετε, να τα μελετάτε και να τα χρησιμοποιείτε σοφά, για να βγάζετε σωστά συμπεράσματα. Μπορείτε να συνδέσετε το e-Shop σας με τα πολύ γνωστά Google Analytics, τα οποία παρέχουν πολύ χρήσιμες πληροφορίες για τους επισκέπτες σας και την αλληλεπίδραση τους με το e-Shop, όπως πόση ώρα προηγήθηκαν, ποια προϊόντα είχαν την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα κ.α.
Εφόσον μαζέψετε δεδομένα τότε μπορείτε να τα μελετήσετε και να δείτε κατά πόσο χρειάζονται αλλαγές και βελτιώσεις στο e-Shop σας.

Post a Comment