fbpx

5 χρήσιμες λειτουργίες του Web Browser Google Chrome

tips

Οι Web Browsers εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκονται στην διάθεση μας για να μπορούμε να εξερευνούμε το διαδίκτυο εύκολα και γρήγορα. Ο Web Browser της Google με όνομα «Google Chrome» είναι ο πιο διάσημος και πρώτος σε χρήση παγκοσμίως!

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα ξεπερνάει τους υπόλοιπους Web Browsers της αγοράς με μεγάλη διαφορά, αφού κατέχει το 82% της αγοράς μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2020!
Web Browsers της αγοράς Πηγή: https://www.w3schools.com/browsers/

Ας δούμε λοιπόν 5 λειτουργίες που θα σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε τον Google Chrome με μεγαλύτερη ευκολία.

Νούμερο 1 – Απευθείας αναζήτηση μέσα στις ιστοσελίδες με το Omnibox
O Chrome πλέον προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες του να κάνουν απευθείας αναζήτηση σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα χωρίς να τις επισκεφθούν. Αυτό είναι εφικτό εφόσον κάνετε τα παρακάτω:

Βήμα 1 -> Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις
Βήμα 2 -> Μηχανές Αναζήτησης
Βήμα 3 -> Διαχείριση των Μηχανών Αναζήτησης

Εκεί θα βρείτε πως η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης είναι της Google. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλες (θα υπάρχουν προτάσεις πιο κάτω από το ιστορικό σας) πατώντας το κουμπί Προσθήκη.

Κάθε φορά που θα γράφετε το όνομα της ιστοσελίδας που θέλετε να ψάξετε κάτι θα γράφετε το site μέχρι να το δείτε ως πρόταση στη αναζήτηση και έπειτα θα πατήσετε το κουμπί TAB. Εκείνη την στιγμή ενεργοποιείτε η αναζήτηση και μπορείτε να αναζητήσετε οτιδήποτε θέλετε.

Νούμερο 2 – Καρφίτσωμα Καρτέλας
Αρκετοί που δουλεύουν με πολλές καρτέλες τα λεγόμενα Tabs, έχουν την ανάγκη να καρφιτσώνουν κάποιες καρτέλες ώστε να μην της χάνουν κάθε φορά που κλείνουν το Google Chrome.

Εάν πάτε πάνω στην καρτέλα που θέλετε και πατήσετε δεξί κλικ θα δείτε την επιλογή «Καρφίτσωμα». Εφόσον το πατήσετε και κλείσετε το Chrome, όταν ξανά το ανοίξετε η καρτέλα αυτή θα βρίσκεται ανοιχτή και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε άνετα. Στη περίπτωση που θέλετε να την βγάλετε, πάλι πατώντας δεξί κλικ πάνω της επιλέγετε «Ξερκαφίτσωμα» και θα σταματήσει να είναι καρφιτσωμένη.

Καρφίτσωμα Καρτέλας

Νούμερο 3 – Άνοιγμα συγκεκριμένων ιστοσελίδων όταν ανοίγει ο Chrome
Εάν επιθυμείτε να ανοίγουν συγκεκριμένες ιστοσελίδες κάθε φορά που ανοίγετε τον Chrome, ώστε να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη, τότε πρέπει να κάνετε τα εξής βήματα:

Βήμα 1 -> Ρυθμίσεις
Βήμα 2 -> Κατά την εκκίνηση
Βήμα 3 -> Ανοίξτε μια συγκεκριμένη σελίδα ή ένα σύνολο σελίδων

Εκεί μπορείτε να βάλετε όσες ιστοσελίδες επιθυμείτε να ανοίγουν κατά την εκκίνηση του Google Chrome.

Νούμερο 4 – Παράθυρο Ανώνυμης Περιήγησης
Θέλετε να περιηγείστε στο διαδίκτυο χωρίς να καταγράφετε το ιστορικό των ιστοσελίδων στο οποίο επισκέπτεστε; Τότε η λύση είναι απλή και ονομάζεται «Ανώνυμη Περιήγηση».
Μπορείτε είτε να πατήσετε το μενού του Chrome που βρίσκετε πάνω δεξιά και να επιλέξετε Νέο παράθυρο ανώνυμης περιήγησης, είτε να πατήσετε τον συνδυασμό 3 πλήκτρων στο πληκτρολόγιο σας «Ctrl+Shift+N».

Παράθυρο Ανώνυμης Περιήγησης

Νούμερο 5 – Επεκτάσεις
Ίσως από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά στο Chrome είναι οι επεκτάσεις που προσφέρει. Οι Επεκτάσεις είναι ένα είδος market place το οποίο ονομάζεται Chrome Web Store και εκεί ο καθένας μπορεί να βρει και να εγκαταστήσει διάφορα χρήσιμα εργαλεία που κάνουν την εμπειρία του χρήστη στο Chrome ακόμα πιο απολαυστική! Εκτός από εργαλεία έχει και Γραφιστικά Θέματα για να μπορείτε να αλλάζετε την εμφάνιση του Google Chrome.
Μπορείτε να μεταβείτε στις επεκτάσεις πατώντας το μενού του Chrome και μετά Περισσότερα Εργαλεία και τέλος Επεκτάσεις. Εκεί μπορείτε να ψάξετε και να βρείτε ότι σας ενδιαφέρει και σας φανεί χρήσιμο.

Επεκτάσεις

Υπάρχουν και άλλα πράγματα στο Google Chrome που μπορούν να βοηθήσουν στο να γίνει η εμπειρία σας πιο «Tailor Made» τα οποία θα αναφερθούν και σε μελλοντικό άρθρο.

Post a Comment