fbpx

Χρήσιμες πληροφορίες από τη Disolt

Συχνές ερωτήσεις – FAQ

Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες απαντήσεις και πληροφορίες που σύλλεξε και δημοσίευσε η ομάδα της Disolt, σε συχνά ερωτήματα που υπάρχουν όπως «Γιατί να φτιάξετε ένα e-shop;» ή «Τι είναι το Digital Marketing;» και άλλες πολλές ερωτήσεις.

Με αυτό τον οδηγό ελπίζουμε να σας βοηθήσουμε στην κατανότηση του κλάδου που υπαγόμαστε και εμείς, δηλαδή αυτόν της Τεχνολογίας και πιο συγκεκριμένα του Digital Marketing, Web Design & Development. Για οποιαδήποτε άλλη απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@disolt.com .

Γιατί να φτιάξεις ιστοσελίδα;

Αν και οι λόγοι για να φτιάξετε μια ιστοσελίδα της επιχείρησης σας είναι πάρα πολλοί, έχουμε συγκεντρώσει τους πιο 10 βασικούς λόγους που θα πρέπει να αναλογιστείτε πριν προβείτε στην κατασκευή επαγγελματικές ιστοσελίδας.

 

 1. Η σύγχρονη ιστοσελίδα, δείχνει πως είστε σύγχρονη επιχείρηση!

Πλέον η ιστοσελίδα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείτε σε όλους τους κλάδους. Η συμπεριφορά των καταναλωτών και οι τρόποι έρευνας της αγοράς που κάνουν, έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια. Η χρήση του ίντερνετ για την εύρεση της καλύτερης επιλογής, είναι το πρώτο και ένα από τα πιο καθοριστικά βήματα των περισσότερων καταναλωτών. Η εμπειρία και οι ευκαιρίες που έχει φέρει το ίντερνετ, επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν μια σύγχρονη ιστοσελίδα και να προβάλουν την επιχείρηση τους και τις υπηρεσίες τους. Οι καταναλωτές βρίσκουν την επιχείρηση σας από διάφορα κανάλια και έρχονται ένα βήμα πιο κοντά στην πόρτα σας. Όσο πιο σύγχρονη, σωστά δομημένη και ελκυστική είναι η ιστοσελίδα σας, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες οι καταναλωτές να σας θεωρήσουν μια σύγχρονη και ενδιαφέρουσα επιχείρηση.

 1. Έχοντας ιστοσελίδα αυξάνεται το Brand Awareness, η αξιοπιστία και η εικόνα της επιχείρηση σας.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω οι καταναλωτές βρίσκουν αξία σε επιχειρήσεις με σύγχρονη ιστοσελίδα. Δημιουργείτε λοιπόν μια εμπιστοσύνη αναδεικνύοντας την δουλειά σας και χτίζοντας βήμα-βήμα την εικόνα της επιχείρησης σας. Ουσιαστικά σας δίνεται η δυνατότητα να γίνει η επιχείρηση σας πιο γνωστή σε περισσότερο κόσμο!

 1. Η κατασκευή της ιστοσελίδας μπορεί να αποφέρει περισσότερα κέρδη!

Όταν έχετε ιστοσελίδα σας επισκέπτονται περισσότεροι χρήστες οι οποίοι εάν βρουν αξία στις υπηρεσίες σας, τότε μπορεί να μετατραπούν σε δυνητικοί πελάτες και να σας εμπιστευθούν. Σε συνδυασμό με καλή και στοχευμένη διαφήμιση μπορείτε να αυξήσετε τα κέρδη της επιχείρησης σας.

 1. Η επιχείρηση σας παραμένει ανοιχτή 24 ώρες τη μέρα – κάθε μέρα.

Ένα φυσικό κατάστημα είναι συνήθως ανοιχτό κάποιες συγκεκριμένες ώρες και με αρκετούς περιορισμούς. Η ιστοσελίδα έχει το πλεονέκτημα πως λειτουργεί συνέχεια ακόμα και όταν εσείς ή οι εργαζόμενοι σας δεν εργάζεστε. Αυτό φυσικά είναι ένα μεγάλο διαφορικό πλεονέκτημα που όταν συνδυάζετε με τον 5ο λόγο (δείτε παρακάτω) σας ανοίγει νέες ευκαιρίες για περισσότερη αναγνωρισιμότητα και κέρδη!

 1. Προβολή της επιχείρησης χωρίς σύνορα – Πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά

Όπως είναι και το λογικό, ένα φυσικό κατάστημα έχει γεωγραφικούς περιορισμούς. Εάν δεν ανοίξετε δεύτερο φυσικό κατάστημα σε άλλη περιοχή, τότε οι πιθανότητες να επεκτείνετε το πελατολόγιο σας είναι μικρές. Αυτό πλέον δεν ισχύει καθώς μια ιστοσελίδα σας δίνει την δυνατότητα να απευθυνθείτε σε όποιες περιοχές επιθυμείτε, είτε είναι εντός Αττικής ή εκτός, Θεσσαλονίκη, στα νησιά ή ακόμα και στο εξωτερικό. Όλα αυτά έρχονται με μικρότερο κόστος από τι να ανοίγατε ένα/δύο φυσικά καταστήματα στην περιοχή που σας ενδιαφέρει. Αυτό το κόστος που θα σπαταλούσατε για την δημιουργία ενός φυσικού καταστήματος, μπορείτε να το επενδύσετε στο Digital Marketing και να δημιουργήσετε ένα ωραίο δίκτυο εργασιών σε όποια γεωγραφικό όριο επιθυμείτε.

 1. Παραμένετε Ανταγωνιστικοί

Είναι σχεδόν σίγουρο πως πλέον αρκετοί από τους ανταγωνιστές σας χρησιμοποιούν εργαλεία όπως η ιστοσελίδα, τα social media κ.α., για να μπορέσουν να αυξήσουν τον τζίρο της επιχείρησης τους.

Άρα, θεωρείτε πλέον μονόδρομος η χρήση τέτοιων εργαλείων καθώς σας δίνεται η δυνατότητα να παραμείνετε ανταγωνιστικοί, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία που σας δίνουν την ευκαιρία να καινοτομήσετε και να προβληθείτε με το δικό σας μοναδικό τρόπο.

 1. Ψηφιακή Προσαρμογή – Προσαρμόζεστε στις νέες «ψηφιακές» ανάγκες τις εποχής

Διανύουμε μια εποχή ψηφιακής προσαρμογής τόσο στην Ελλάδα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες παγκοσμίως. Οι ανάγκες έπειτα την υγειονομική κρίση του 2020 έχουν επισπεύσει τις διαδικασίες και οι επιχειρήσεις έχουν κληθεί να δείξουν πόσο γρήγορα μπορούν να κάνουν μια αποτελεσματική ψηφιακή προσαρμογή.

Η κατασκευή μιας ιστοσελίδας ή η αναβάθμιση της σε κάποιες περιπτώσεις, είναι το πρώτο βήμα για την ψηφιακή προσαρμογή της επιχείρησης σας.

 1. Προβολή των υπηρεσιών σας

Προβάλετε με το δικό σας μοναδικό ύφος της υπηρεσίες σας, χρησιμοποιώντας έξυπνα κείμενα, ελκυστικές εικόνες και διαδραστικά βίντεο που μπορούν να μεταδώσουν όλους τους λόγους που θα πρέπει ένας καταναλωτής – χρήστης του ίντερνετ να σας επιλέξει!

 1. Δεδομένα – Συλλογή χρήσιμων στατιστικών δεδομένων

Data is the new King!

Τα δεδομένα θεωρούνται από πολλούς, ως ο βασιλιάς της νέας εποχής. Όποιος έχει περισσότερα δεδομένα μπορεί να βγάλει περισσότερα συμπεράσματα και να εκτοξεύσει την επιχείρηση του ψηλά.

 

Με την χρήση εργαλείων όπως είναι τα Google Analytics τα οποία συνδέονται στην ιστοσελίδα σας και μετρούν δεδομένα όπως η επισκεψιμότητα, ηλικιακό εύρος κ.α., μπορείτε να κατανοήσετε την αποτελεσματικότητα της ιστοσελίδας σας και να βελτιώσετε σε περιπτώσεις που κάτι δεν πηγαίνει σωστά.

 1. Ευκαιρίες ανάπτυξης

Οι 9 προηγούμενοι λόγοι που μια επιχείρηση θα πρέπει να κατασκευάσει μια ιστοσελίδα, δημιουργούν ένα σύνολο επιχειρημάτων που αποδεικνύει πως μια ιστοσελίδα δεν είναι απλά μια ψηφιακή προβολή της επιχείρησης σας. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που εάν το εκμεταλλευτείτε σωστά μπορείτε να δημιουργήσετε ευκαιρίες που δεν ξέρετε καν ότι υπάρχουν. Αυτές οι ευκαιρίες μπορούν να σας φέρουν ένα ή περισσότερα βήματα πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Για να το πετύχετε αυτό σας συμβουλεύουμε να κάνετε στρατηγικές κινήσεις, να βάλετε μπροστά τις μηχανές δημιουργικότητας σας και να κάνετε υπομονή, γιατί το ταξίδι αυτό είναι ωραίο αλλά απαιτεί χρόνο.

Γιατί να φτιάξεις e-shop;

Μια παραδοσιακή επιχείρηση έχει κάποιες σταθερές με τις οποίες είναι συμβιβασμένη. Κάποιες από τις σταθερές είναι πως μπορεί να πουλήσει μόνο στην περιοχή της κατά κύριο λόγο και το κατάστημα της είναι ανοιχτό συγκεκριμένο ωράριο.

Αυτές οι σταθερές των παραδοσιακών επιχειρήσεων δεν ισχύουν στον ηλεκτρονικό κόσμο των e-Shop!

Το e-Shop εκτός από νέα τάση – trend είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία που μπορεί να έχει μια επιχείρηση στην εργαλειοθήκη της το 2021. Οι λόγοι είναι οι εξής:

1)    Ανάπτυξη Αναγνωρισιμότητας – Brand Awareness

2)    Αύξηση κερδών

3)    Λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο

4)    Δυνατότητα πώλησης σε παγκόσμιο επίπεδο

5)    Δημιουργία νέας ροής πελατών

6)    Συλλογή δεδομένων των επισκεπτών

7)    Ανάλυση αυτών των δεδομένων για καλύτερη κατανόηση των ανθρώπων που θέλουν να αλληλοεπιδράσουν με την επιχείρηση σας

8)    Ψηφιακή προσαρμογή της επιχείρησης

Γιατί προτιμούμε το WordPress;

Το WordPress είναι ένα CMS (Content Management System) – Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου με μία πολύ μεγάλη προγραμματιστική κοινότητα τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε εθνικό επίπεδο, κάτι το οποίο βοηθάει ιδιαίτερα εμάς ως εταιρεία ανάπτυξης ιστοσελίδων και e-Shop σε προγραμματιστικά «προβλήματα» – bugs. Τα ποιο πετυχημένα λογισμικά παγκοσμίως είναι αυτά που είναι ανοιχτού κώδικα (Open Source) και έχουν ισχυρή κοινότητα προγραμματιστών που ανταλλάζουν ιδέες και προτάσεις σε επίπεδο κώδικα.

Πέρα όμως από εμάς που διαθέτουμε προγραμματιστικές γνώσεις, με το απλό και εύκολο διαχειριστικό του περιβάλλον μπορεί οποιοσδήποτε να διαχειριστεί σε ένα επίπεδο την ιστοσελίδα του γράφοντας ένα άρθρο και αναρτώντας μόνο του, ή ακόμα αλλάζοντας την τιμή ενός προϊόντος καθώς και παρακολουθώντας την πορεία μίας νέας παραγγελίας στο ηλεκτρονικό του κατάστημα.

Γιατί προτιμούμε το WooCommerce;

Το απλό σε διαχείριση από τον τελικό χρήστη και επεκτάσιμο WooCommerce είναι πρόσθετο του WordPress, και έχει να κάνει καθαρά με τα ηλεκτρονικά καταστήματα/e-Shop. Με νέες λειτουργίες όπως καταχώρηση προϊόντων, κατηγορίες προϊόντων, λειτουργίες παραγγελιοληψίας, επικοινωνίας με τον πελάτη, σύνδεση με τράπεζες για ηλεκτρονικές συναλλαγές κ.α., καταλαβαίνουμε ότι με το καταλαβαίνουμε ότι με το WooCommerce μία ιστοσελίδα επεκτείνετε σε e-Shop.

Που χρησιμεύει μία ιστοσελίδα;

Μία ιστοσελίδα είναι ένα εργαλείο για τις επιχειρήσεις της σύγχρονης αγοράς. 1,5 δισεκατομμύριο χρήστες είναι καθημερινά με ένα κινητό στο χέρι και μερικά κλικ μακριά από μία ιστοσελίδα.
Μία επιχείρηση μέσω της ιστοσελίδας της μπορεί να παρουσιάζει τις υπηρεσίες της, τηλέφωνο επικοινωνίας και άλλα χρήσιμα και μοναδικά στοιχεία σχετικά με αυτή.
Με μικρά ετήσια πάγια έξοδα, μπορείτε να διατηρείτε έναν ιστότοπο, αποκλειστικά δικό σας, όπου παραδείγματος χάρη μπορείτε να ανεβάζετε τα δικά σας άρθρα, χωρίς να χρειάζεται να το εγκρίνουν τρίτες εφαρμογές.

Που χρησιμεύει ένα e-shop;

Ένα e-shop, όπως λέει και ίδια η λέξη είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, δηλαδή είναι η επέκταση ενός φυσικού καταστήματος στον διαδικτυακό χώρο.
Όπως το φυσικό κατάστημα αποσκοπεί στην εμπορική δραστηριότητα, έτσι και το ηλεκτρονικό κατάστημα έχει εμπορική δραστηριότητα, αλλά ηλεκτρονική. Για αυτό άλλωστε για ένα e-shop χρειάζεται να περαστούν και στην εφορία κάποια ΚΑΔ αντίστοιχα για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Όλες οι επιχειρήσεις έχουν κάποιους κωδικούς φυσικής εμπορικής δραστηριότητας.
Το λιανεμπόριο για παράδειγμα έχει το ΚΑΔ 47 και τις υποδιαιρέσεις του με βάση την τμηματοποίηση που υπάρχει ανά δραστηριότητα.
Έτσι λοιπόν για να ασκήσει μία επιχείρηση και ηλεκτρονικά την εμπορική της δραστηριότητα, πρέπει να προσθέσει κάποια ΚΑΔ τα οποία είναι για το διαδίκτυο.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμβουλευθείτε κάποιο λογιστικό γραφείο για να σας ενημερώσει και να σας κατευθύνει περαιτέρω.
Άρα ένα e-shop είναι ένα κατάστημα το οποίο απευθύνεται στην ηλεκτρονικά αγορά, με πολλά όμως πλεονεκτήματα, όπως το ότι είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα, δεν έχει προβλήματα συνωστισμού και ουράς στα ταμεία, όλα τα προϊόντα προβάλλονται ταυτόχρονα σε πολλούς χρήστες και ένα από δυνατότερα πλεονεκτήματα του, δεν έχει γεωγραφικούς περιορισμούς, εάν δηλαδή το κατάστημα είναι στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη ή ακόμη και σε άλλη ήπειρο.
Κλείνοντας καταλαβαίνουμε ότι το e-shop είναι ένα από τα χρησιμότερα εργαλεία μιας επιχείρησης που μπορεί να αξιοποιήσει στις μέρες μας.

Τι είναι η φιλοξενία της ιστοσελίδας ή αλλιώς το hosting;

Η φιλοξενία της ιστοσελίδας ή αλλιώς hosting είναι πρακτικά ένας Server/Εξυπηρετητής στον οποίο αποθηκεύονται τα αρχεία της ιστοσελίδας ή του e-Shop.
Ο server είναι υπεύθυνος για να είναι live η ιστοσελίδα ή το e-Shop. Ένας καλός και αξιόπιστος πάροχος φιλοξενίας δεν έχει downtime, δηλαδή δεν είναι πεσμένη η ιστοσελίδας σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Φανταστείτε να έχετε ένα e-Shop και κάθε μέρα σε ώρες αιχμής να μην λειτουργεί καθόλου.
Ο Server είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία για την καλή λειτουργία ενός ιστοτόπου.

 • Είναι αυτός που ευθύνεται για τη συνεχή και αδιάκοπη λειτουργία της ιστοσελίδας.
 • Είναι αυτός που καθορίζει σε ένα μεγάλο βαθμό την ταχύτητα του ιστοτόπου. Αυτό εξαρτάται από τη Ram που διαθέτει, την επεξεργαστική του ισχύ, την γενιά των σκληρών δίσκων, δηλαδή HDD, SSD, NVMe καθώς και την αρχιτεκτονική του δομή shared, dedicated, cloud κ.α.
 • Είναι η πρώτη γραμμή άμυνας για την ασφάλεια. Πολλές επιθέσεις γίνονται στους Server, όχι μόνο στους ιστοσελίδες.
 • Κάποιες επιπλέον παροχές που μπορεί να έχουν οι server είναι η δυνατότητα backup, ημερήσιο, εβδομαδιαίο, μηνιαίο.

Επίσης ένα πολύ βασικό στοιχείο σε όλα αυτά είναι η ταχύτητα εξυπηρέτησης και ο τρόπος επικοινωνίας με το τεχνικό τμήμα του παρόχου, γιατί κάποια στιγμή θα τύχει ένα πρόβλημα το οποίο η εταιρεία που έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα ή το e-Shop, να μην είναι σε θέση να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα, λόγω της φύσης του. Τότε μία καλή και άμεση απόκριση από την τεχνική ομάδα του παρόχου είναι αυτή που θα λύσει το πρόβλημα γρήγορα και ανώδυνα, χωρίς να κλονίζει τη σχέση μεταξύ της εταιρείας που έχει δημιουργήσει τον ιστότοπο με τον πελάτη.

Τι είναι το SEO;

SEO ή Search Engine Optimization (Βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης) είναι όλες εκείνες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε μια ιστοσελίδα να εμφανίζεται στη λίστα των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης όταν ο χρήστης πληκτρολογεί μια αναζήτηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα αποτελέσματα που αναφερόμαστε τώρα είναι τα οργανικά, και όχι οι διαφημίσεις της Google – Google Ads.

Που χρησιμεύει το SEO;

Με το πέρασμα των χρόνων ο ανταγωνισμός των ιστοσελίδων και των e-Shop έχει γιγαντωθεί και κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο ψάχνει τρόπους να κερδίσει ένα μεγαλύτερο μερίδιο της ηλεκτρονικής αγοράς, δοκιμάζοντας διάφορους τρόπους και τεχνικές.

Μια από αυτές τις τεχνικές είναι το SEO.

Το SEO χρησιμεύει σε αρκετές περιπτώσεις και εφαρμόζεται σε e-Shop και ιστοσελίδες, δηλαδή χρησιμεύει για την μακροπρόθεσμη προβολή τόσο προϊόντων όσο και υπηρεσιών στο διαδίκτυο.

Έχει αποτέλεσμα το SEO;

Το SEO βοηθάει τα e-Shop να χτίσουν γερά θεμέλια στα αποτελέσματα αναζήτησης! Τα αποτελέσματα στο SEO δεν φαίνονται εξαρχής. Τα αποτελέσματα του SEO είναι ένα σύνολο τεχνικών και ενεργειών που κάνουν εξειδικευμένοι τεχνικού του είδους και συνήθως χρειάζονται τουλάχιστον 70-90 ημέρες για να δείτε έμπρακτα αποτελέσματα.

Το SEO είναι ουσιαστικά ένας τρόπος διαφήμισης που όμως επηρεάζει τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης της ιστοσελίδας ή του e-Shop σας και η κύρια διαφορά του με τους υπόλοιπους τρόπους διαφήμισης είναι πως έχει μακροπρόθεσμα και πιο σταθερά αποτελέσματα. Φυσικά για να επιτευχθεί αυτό απαιτείτε χρόνος και σταθερές εφαρμογές του SEO σε διάφορα μέρη της ιστοσελίδας σας, αλλά και εκτός αυτής.

Τι είναι τα Δομημένα Δεδομένα ή αλλιώς Structured Data;

Δομημένα Δεδομένα ή αλλιώς Structured Data είναι τεχνικές με τις οποίες «συντάσεις» το περιεχόμενο της ιστοσελίδας ή του e-Shop με τέτοιο τρόπο ο οποίος είναι ευκολότερος από τις Μηχανές Αναζήτησης να το «διαβάσουν» και να το «κατανοήσουν». Όλες οι ιστοσελίδες αποτελούνται από μερικές εκατοντάδες γραμμές κώδικα έως και αρκετά εκατομμύρια.
Όλος αυτός ο κώδικας είναι αλλεπάλληλες γραμμές ενός «κειμένου» γραμμένο στα αγγλικά. Ακόμη και οι εικόνες για να αποτυπωθούν σε μία ιστοσελίδα χρειάζονται έστω και μία γραμμή κώδικα, δηλαδή κειμένου.
Οι μηχανές αναζήτησης δεν είναι ακόμη τόσο έξυπνες για να μπορούν να καταλαβαίνουν τα πάντα, καθώς δεν έχουν ανθρώπινη και κοινή λογική για να κατανοήσουν και αυτές κάποια πράγματα. Καταλαβαίνουν μόνο ότι διαβάζουν, αλλά παραδείγματος χάρη για να καταλάβουν ότι ένας ιστότοπος έχει προϊόντα, τι είδους προϊόντα έχει, με τι τιμή, ποια είναι η εικόνα του προϊόντος, ποια είναι η περιγραφή του, εάν ένα προϊόν είναι διαθέσιμο για μία συγκεκριμένη περίοδο, ποιος είναι ο κατασκευαστής του και πολλές ακόμη πληροφορίες πρέπει να διατυπωθούν με τέτοιο τρόπο ώστε οι μηχανές αναζήτησης να μπορούν να το αντιληφθούν.

Τι είναι το Content SEO;

Το Content SEO είναι η βελτιστοποίηση οποιασδήποτε πληροφορίας βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας, ώστε να πληροί τους κανόνες των μηχανών αναζήτησης. Βασίζεται σε 4 πυλώνες που είναι:

 

 • Έρευνα για λέξεις κλειδιά
 • Βελτιστοποίηση των λέξεων-κλειδιά που έχετε επιλέξει
 • Οργάνωση περιεχομένου
 • Προώθηση περιεχομένου

Κάποιοι τύποι του Content SEO είναι:

 • Σελίδες προϊόντων
 • Άρθρα στο blog της ιστοσελίδας
 • Η ίδια η σελίδα του Blog
 • Άρθρα με μορφή λίστας
 • Άρθρα με μορφή επιμορφωτικών οδηγών
 • Βίντεο
 • Infographics
 • Διαφάνειες – Slideshows

Τι είναι το Link Building ή αλλιώς τα Backlinks;

Link Building είναι η διαδικασία σύνδεσης άλλων ιστοσελίδων με τη δικιά σας, μέσω συνδέσμων ή ποιο σωστά υπερσυνδέσμων – hyperlinks.

Αυτοί οι υπερσύνδεσμοι λέγονται backlinks.

Το δύσκολο σημείο και αυτό στο οποίο δεν δίνεται σημασία είναι η διαδικασία σύνδεσης.

Ο λόγος είναι γιατί πρέπει να δοθεί μεγάλη βάση και να αφιερωθεί αρκετός χρόνος, για να καταστρωθεί μια στρατηγική προσέγγισης του συγκεκριμένου θέματος. Πολλοί δε δίνουν σημασία στη διαδικασία παρά μόνο στο αποτέλεσμα, δηλαδή στα backlinks.

Για να συνδεθεί όμως μια άλλη ιστοσελίδα με τη δικιά σας, θα πρέπει να παρέχεται μία ποιότητα στο περιεχόμενο και αυτά που προβάλετε στο διαδίκτυο.

Ας φέρουμε ένα παράδειγμα για να γίνει πιο κατανοητό. Έχουμε τρεις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες οι οποίες ασχολούνται μόνο με τον αθλητισμό, οι δύο από αυτές γράφουν το δικό τους περιεχόμενο Α και Β, ενώ η τρίτη, η Γ κάνει μόνο αναδημοσιεύσεις. Η Α και η Β γράφουν ένα άρθρο αναφερόμενες στο ίδιο θέμα, ας πούμε για παράδειγμα για τον τελικό του Champions League, η Α έχει ένα πολύ ωραίο δομημένο άρθρο, ευανάγνωστο και χωρίς ορθογραφικά, ενώ η Β έχει κάποια συντακτικά και ορθογραφικά λάθη. Τα λάθη αυτά είναι οι λόγοι που θα απωθήσουν την Γ να μη χρησιμοποιήσει το υλικό της Β και να πάει στην Α, χρησιμοποιώντας αυτούσιο το άρθρο και κάνοντας αναφορά με έναν υπερσύνδεσμο στη σελίδα της Α.

Επομένως, η δημιουργία αξίας στον ιστότοπό σας είναι το σημείο αναφοράς που θα χρησιμοποιήσουν άλλοι ιστότοποι για να συνεργαστείτε. Με αυτό τον τρόπο θα χτίσετε σχέσεις με άλλους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων και θα έχετε μία μόνιμη και αμοιβαία συνεργασία, από την οποία υπάρχουν μόνο κερδισμένοι και όχι χαμένοι.

Το Link Building είναι ένα από τα δυσκολότερα και ποιο χρονοβόρα αντικείμενα του SEO, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ σημαντικό δίνοντας πολλές ευκαιρίες, βελτιώνοντας το Page Rank της σελίδας στη Google.

Με το να υπάρχουν παραπομπές – backlinks από άλλες ιστοσελίδες στη δικιά σας, η Google αντιλαμβάνεται ότι το περιεχόμενό σας είναι καλό και ποιοτικό, προσφέροντας αξία σε αυτό που αναφέρεστε, με αποτέλεσμα να μετράει θετικά στη γενικότερη αξιολόγηση της σελίδας σας από τη Google.

Που χρησιμεύουν στο SEO τα Backlinks;

Τα backlinks, ή αλλιώς inbound links ή incoming links, είναι άκρως χρήσιμα για το SEO της ιστοσελίδας σας και δημιουργούνται όταν ένας ιστότοπος συνδέεται με έναν άλλο με την χρήση υπερσυνδέσμου.

Οι σύνδεσμοι που οδηγούν σε έναν εξωτερικό ιστότοπό ονομάζονται backlinks (για τον ιστότοπο που τα λαμβάνει).

Γιατί χρησιμεύουν τα backlinks:

 • Βελτιώνουν την οργανική κατάταξη της ιστοσελίδα σας
 • Βοηθούν στην ταχύτερη ευρετηρίαση της ιστοσελίδας σας από τις μηχανές αναζήτησης

Τι είναι το Mobile SEO;

Mobile SEO είναι η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας για smartphones.

Η βελτιστοποίηση για κινητά περιλαμβάνει επίσης, το να είναι προσβάσιμο το περιεχόμενο των ιστοσελίδων από τις μηχανές αναζήτησης που αξιολογούν τους ιστοτόπους τόσο σε υπολογιστές και tablet, όσο και σε κινητές συσκευές smartphones.
Με 3,5 δισεκατομμύρια καθημερινούς χρήστες στο διαδίκτυο η Google και οι υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης επικεντρώνονται ολοένα και περισσότερο στο SEO για κινητές συσκευές και πως μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία του χρήστη (User eXperience). Aυτό φαίνεται και από την τελευταία αναβάθμιση της Google που έγινε φέτος τον Ιούνιο του 2021, με το πολυσυζητημένο Core Web Vitals να έρχεται στο προσκήνιο για να «αναταράξει» την κατάταξη των θέσεων εμφάνισης των ιστοσελίδων στη Google. Με την αναβάθμιση του 2021 το SEO της ιστοσελίδας θα επηρεάζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό πλέον και από τις τεχνικές που έχουν εφαρμοσθεί και σε κινητές συσκευές.
Επομένως το Mobile SEO γίνεται μία ανάγκη για τις σελίδες που θέλουν να εμφανίζονται οργανικά στην πρώτη σελίδα.

Τι είναι το Local SEO;

Το Local SEO είναι η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας/e-Shop μας στις αναζητήσεις «τοπικού χαρακτήρα». Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι έχουμε μια επιχείρηση με παιδικά ρούχα στο Γαλάτσι. Αυτή η επιχείρηση είναι νέα και διαδικτυακά έχει πολλούς ανταγωνιστές! Κάθε φορά που κάποιος αναζητεί «παιδικά ρούχα» δεν εμφανίζεται ούτε στην 3η σελίδα των αποτελεσμάτων της Google. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι κάθε νέα επιχείρηση είναι καταδικασμένη να πατώσει στα αποτελέσματα αναζήτησης. Για να μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική λοιπόν, θα πρέπει να βελτιώσει το e-Shop της με κάποιες τεχνικές Local SEO, που πρακτικά αυτό που θα κάνουν είναι να την βοηθήσουν να εμφανιστεί ψηλά στα αποτελέσματα της περιοχής της, δηλαδή το Γαλάτσι.

Άρα, όταν κάποιος αναζητήσει «παιδικά ρούχα Γαλάτσι» να εμφανιστεί ψηλά και να προβληθεί περισσότερο από τι πριν.

Τα αποτελέσματα του Local SEO μπορεί να σας εκπλήξουν!

Τι είναι τα Google Ads;

Τα Google Ads είναι το κορυφαίο κανάλι διαφήμισης στο διαδίκτυο.
Με το 98,02% των αναζητήσεων – queries για την Ελλάδα να γίνονται μέσω της μηχανής αναζήτησης της Google και το 92,06% σε παγκόσμιο επίπεδο, γίνεται αντιληπτό ότι σχεδόν οποιοσδήποτε πραγματοποιεί μία αναζήτηση στο διαδίκτυο θα την κάνει μέσω του Google.
Ο ημερήσιος προϋπολογισμός – budget είναι μεγαλύτερος από εκείνον σε άλλα ψηφιακά κανάλια και Social Media όπως Facebook, Instagram, LinkedIn, αλλά σίγουρα είναι πολύ μικρότερος από μία διαφήμιση σε ποιο παραδοσιακά κανάλια όπως έντυπες εφημερίδες, ραδιόφωνο και διαφημίσεις σε τηλεοπτικά κανάλια με μικρού ή μεγάλου μήκους διαφημιστικά σποτάκια.
Με τις διαφημίσεις μέσω του Google – Google Ads, έχουμε τη δυνατότητα να στοχεύσουμε συγκεκριμένο κοινό – target group, σε συγκεκριμένες περιοχές και ώρες, να ορίσουμε το μέγιστο κόστος ανά κλικ, τον προϋπολογισμό της διαφήμισης και πολλές ακόμη επιλογές για να βελτιστοποιήσουμε την Καμπάνια.

Τι είναι το Affiliate Marketing;

Το Affiliate Marketing συγκαταλέγεται ως τύπος Performance based Marketing και αφορά την προώθηση υπηρεσιών και προϊόντων στο διαδίκτυο. Στο Affiliate Marketing δημιουργείτε μια σχέση μεταξύ της Εταιρείας που θέλει να διαφημιστεί και των Συνεργατών της (Affiliates). Για κάθε πελάτη που ή επισκέπτη που οδηγούν στην διαδικτυακή τους ιστοσελίδα, η Εταιρεία που είναι ουσιαστικά ο διαφημιζόμενος, είναι υποχρεωμένη να ανταμείψει του Συνεργάτες της. Η ανταμοιβή μπορεί να έχει πολλές μορφές όπως ποσοστό προμήθειας από επιτυχημένη online πώληση (CPS), είτε ένα ποσό για μια συγκεκριμένη ενέργεια. Όλα αυτά για να υλοποιηθούν χρησιμοποιούν εργαλεία όπως οι ιστοσελίδες, τα ηλεκτρονικά καταστήματα κ.α., στα οποία προβάλλουν τις διάφορες διαφημιστικές τους καμπάνιες.

Τι είναι το Digital Marketing;

Το Digital Marketing είναι νέος τρόπος αξιοποίησης της τεχνολογίας για να επικοινωνήσουμε με νέους ψηφιακούς τρόπους, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας στο κοινό που μας ενδιαφέρει. Στην ουσία χρησιμοποιούμε τα ψηφιακά κανάλια όπως είναι οι μηχανές αναζήτησης (Google, Bing κ.α.), τα Social Media (Facebook, Instagram κ.α.), τα email, τις ιστοσελίδες και τα e-Shop, για να συνδεθούμε με το κοινό-στόχο μας. Μέσα στο Digital Marketing υπάρχουν αρκετές υποκατηγορίες όπως Search Engine Marketing, Content Marketing, Social Media Marketing, Video Marketing, Voice Marketing, Email Marketing κ.α.

Τι είναι το Social Media Marketing;

Το Social Media Marketing είναι η δημιουργία περιεχομένου για να προωθήσετε το Brand της επιχείρησης σας, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, στις διάφορες Social Media πλατφόρμες. Πλατφόρμες όπως το Facebook, το Instagram, το YouTube κ.α. Αυτές οι πλατφόρμες έχουν αρκετά δισεκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, τους οποίους μια επιχείρηση μπορεί να στοχεύσει με διάφορους διαφημιστικούς τρόπους και με την χρήση των αντίστοιχων εργαλείων, για να αναπτύξει την αναγνωρισιμότητα της και να αυξήσει τις πωλήσεις της.

Facebook Marketing και Facebook Ads

Με πάνω από 2.400.000.000 χρήστες το Facebook είναι ένα πολύ καλό ψηφιακό κανάλι για την προβολή της επιχείρησής σας.

Με αυτό το τεράστιο κοινό, αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο πετυχημένα social media που έχουν καθιερωθεί στο διαδικτυακό κόσμο και στην Ελλάδα, γνωρίζοντας ακόμη μεγάλη ανάπτυξη. Το μεγάλο κοινό και η σχετικά πιο οικονομική διαφήμιση σε σχέση με τα πιο παραδοσιακά κανάλια, όπως: τηλεόραση, ραδιόφωνο και έντυπες εφημερίδες, σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη στόχευση του κοινού που μπορεί να γίνει (ηλικιακή στόχευση, ενδιαφέροντα κ.α.), δίνει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα στις επιχειρήσεις που το αξιοποιούν ορθά.

Αναπτύσσοντας ένα πλάνο και καταστρώνοντας μια βηματική στρατιγική τα αποτελέσματα μπορεί να εκπλήξουν. Το marketing plan που θα αναπτυχθεί σχετικά με το Facebook, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την απόδοση των διαφημίσεων – Facebook Ads και την επίτευξη των στόχων.

Προφανώς έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, όπως άλλωστε όλα τα κανάλια διαφήμισης (παραδοσιακά και ψηφιακά) που πρέπει να συνυπολογιστούν για την θέσπιση στόχων και την επίτευξη αυτών.

Instagram Marketing και Instagram Ads

Το Instagram είναι το social media όπου κάποιος μπορεί να πει 1 εικόνα = 1000 λέξεις.Με κύριο γνώρισμα τις εικόνες, γίνεται αντιληπτό κατευθείαν ότι απαιτείται διαφορετική προσέγγιση για τη στρατηγική που του αρμόζει σε σχέση με το Facebook ή το LinkedIn.Ένα ωραίο εικαστικό που «μιλάει» μόνο του, περνώντας κατευθείαν το μήνυμα, είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά. Φυσικά προσφέρει και τη δυνατότητα μεταφόρτωσης βίντεο τα οποία χωρίζει σε μικρά βίντεο διάρκειας έως 1 λεπτό και τα μεγαλύτερα από 1 λεπτό που τα προβάλει μέσω του IGTV (Instagram TV).Μέσω των Instagram Ads μπορείτε να διαφημίσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, σε πάρα πολλούς χρήστες ημερησίως. Με τη μεγάλη ποικιλία σε διάφορους τύπους διαφημίσεων που προσφέρει η πλατφόρμα του Instagram η στόχευση του κοινού γίνεται ακόμη πιο εξειδικευμένη, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των διαφημιζόμενων επιχειρήσεων και την επίτευξη των στόχων τους.Για να γίνει όμως αυτό, χρειάζεται να αναπτυχθεί ένα Instagram marketing plan.Μπορείτε να επωφεληθείτε από τον «περιορισμό» που έχει γύρω από τις εικόνες και να αξιοποιήσετε στο έπακρο γραφιστικά μοτίβα που θα σας κάνουν να διαφοροποιηθείτε και θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον.Αναρωτηθείτε για παράδειγμα, πως μπορεί μια εικόνα να κερδίσει το ενδιαφέρον στο feed, να αρμόζει σε story, αλλά παράλληλα να περνάει το μήνυμα που θέλετε ενώ ταυτόχρονα «δένει» στο προφίλ μαζί με τις υπόλοιπες εικόνες.Όλα αυτά με μια πρώτη ματιά μπορεί να μοιάζουν «βουνό», αλλά είναι απαραίτητα βήματα για να υλοποιηθεί ένα ορθό Instagram marketing plan.

LinkedIn Marketing και LinkedIn Ads

To LinkedIn είναι το πιο business oriented social media. Είναι το κατάλληλο εργαλείο για την ανάδειξη του χαρακτήρα της εταιρείας, των αξιών και της φιλοσοφίας της. Μπορείτε μέσω αυτού να αναδείξετε το επαγγελματικό σας προφίλ σε άλλες εταιρείες δημιουργώντας ευκαιρίες συνεργασίας και ανάπτυξης.

Μέσω των διάφορων τύπων διαφήμισης που παρέχει, μπορείτε να αναδεικνύεται το χαρακτήρα, τις αρχές και τις αξίες της εταιρείας σας, ενισχύοντας ταυτόχρονα το Brand Awareness.

Ίσως ο σημαντικότερος λόγος αξιοποίησης του LinkedIn και των LinkedIn Ads πέρα από την ανάδειξη του χαρακτήρα της επιχείρησης και την ενίσχυση του Brand Awareness, είναι οι νέοι υποψήφιοι εργαζόμενοι που θα ενταχθούν στην ομάδα σας και θα στελεχώσουν την επιχείρησή σας. Αυτό είναι εφικτό καθώς το LinkedIn δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να βρουν νέους υποψήφιους εργαζόμενους, αναρτώντας αγγελίας εργασίας.

Για να είναι αποτελεσματικό όμως το εγχείρημα για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ψηφιακού μέσου, θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα πλάνο που να αρμόζει στα πλαίσια της επιχείρησης και να συμβαδίζει με τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου μέσου. Η θέσπιση στόχων και η αρμονία στα όσα αναφέρθηκαν προηγουμένως, είναι αυτά που θα βοηθήσουν μια επιχείρηση να πάει στο επόμενο επίπεδο.

Τι είναι το Graphic Design – Γραφιστικά;

Ο όρος γραφιστική μπορεί να αναφέρεται σε μια σειρά καλλιτεχνικών και επαγγελματικών ειδικοτήτων που επικεντρώνονται στην οπτική επικοινωνία και την παρουσίαση. Διάφορες μέθοδοι χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν και να συνδυάσουν τα σύμβολα, εικόνες ή / και λέξεις για να δημιουργήσουν μια οπτική αναπαράσταση των ιδεών και των μηνυμάτων. Ένας γραφίστας μπορεί να χρησιμοποιήσει τυπογραφία, εικαστικές τέχνες και τεχνικές διάταξης σελίδας για να παράγει το τελικό αποτέλεσμα. Η γραφιστική συχνά αναφέρεται τόσο στη διαδικασία (σχεδιασμός) μέσω της οποίας δημιουργείται η επικοινωνία όσο και στα προϊόντα (σχέδια) που παράγονται.Οι συνήθεις χρήσεις του γραφικού σχεδίου περιλαμβάνουν περιοδικά, διαφημίσεις και συσκευασίες προϊόντων. Για παράδειγμα, ένα πακέτο μπορεί να περιλαμβάνει ένα λογότυπο ή άλλο έργο τέχνης, οργανωμένο κείμενο και καθαρά στοιχεία σχεδίου, όπως τα σχήματα και το χρώμα που ενοποιούν το κομμάτι. Η σύνθεση είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της γραφιστικής, ιδίως όταν χρησιμοποιεί τα προϋπάρχοντα υλικά ή διαφορετικά στοιχεία.Άλλες χρήσεις της γραφιστικής:

 • 3D
 • Animation
 • Video Design
 • Virtual Reality
 • Augmented Reality
 • Gaming

 

Γνωστά Προγράμματα Γραφιστικής:

 • AdobePhotoshop
 • Adobe Illustrator
 • Adobe InDesign
 • Gimp

Τι είναι Packaging – Πακετοποίηση;

Η πακετοποίηση ή packaging είναι ένα κομμάτι των γραφιστικών το οποίο αφορά τη δημιουργία της συνολικής μακέτας για τα φυσικά προϊόντα που διατίθενται στο εμπόριο, δηλαδή τη συσκευασία των φυσικών προϊόντων.

Τα προϊόντα στα ράφια του supermarket εμπεριέχονται σε μία συσκευασία, είτε είναι πλαστική, είτε είναι χάρτινη, είτε από αλουμίνιο ή οποιοδήποτε ελεγμένο και πιστοποιημένο υλικό από τις αρμόδιες αρχές και τους κρατικούς φορείς, το οποίο μπορεί να διανεμηθεί στο κοινό χωρίς να βλάπτει το προϊόν και τον καταναλωτή.

Πλέον υπάρχουν πολλά ίδια ή παρόμοια προϊόντα, π.χ. γάλα σε συσκευασία 1 λίτρου, ή ψωμί του τόστ με 14 φέτες και αναρίθμητοι ακόμη κωδικοί προϊόντων. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια προϊόντα που πουλάνε περισσότερο από άλλα, ενώ η ποιότητα και η τιμή δεν είναι ο μόνος παράγοντας.

Μια συσκευασία που να αναδεικνύει το προϊόν με μία ματιά είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά.

Ο χρόνος που θα αφιερώσει ένας πελάτης σε ένα σούπερ μάρκετ περνώντας από τα ράφια, είναι κυριολεκτικά μία ματιά. Πόσες φορές δεν μπορεί κάποιος να εντοπίσει ένα προϊόν στα ράφια ακόμη και μετά τις υποδείξεις ενός υπαλλήλου;

Για μια επιτυχημένη συσκευασία όμως δεν απαιτείται μόνο γραφιστική δουλειά, αλλά ομαδική. Η συνεργασία του τμήματος γραφιστικής μαζί με το τμήμα marketing και πωλήσεων μίας ή και περισσότερων εταιρειών, είναι αυτή που θα δημιουργήσει το επιθυμητό αποτέλεσμα το οποίο δεν είναι άλλο από την ανάδειξη του προϊόντος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το απευθυνόμενο κοινό.

Τι είναι Labeling – Ετικετοποίηση;

Η ετικετοποίηση ή labeling είναι επίσης ένα κομμάτι των γραφιστικών το οποίο αφορά μόνο τη δημιουργία της μακέτας της ετικέτας για τα φυσικά προϊόντα που διατίθενται στο εμπόριο.Πολλά προϊόντα στα ράφια του supermarket εμπεριέχονται σε παρόμοιες συσκευασίες, π.χ. ένας προμηθευτής να μπορεί να έχει μεγάλη ποικιλία σε ελιές, αλλά λόγω περιορισμένου προϋπολογισμού να χρησιμοποιήσει μία τυποποιημένη ορθογώνια διάφανη συσκευασία για όλα του τα προϊόντα. Παρόλα αυτά όμως, θα χρειαστεί να φτιάξει κάποιες ετικέτες πάνω στις οποίες θα αναδεικνύεται:

 1. το προϊόν και επωνυμία του προμηθευτή – κατασκευαστή
 2. ο διατροφικός πίνακας με βάση τις προδιαγραφές της εκάστοτε χώρας. Διαφορετική ετικέτα θα έχει ακόμη και το ίδιο προϊόν, εάν διανέμεται στην Ελλάδα ή στην Αμερική.
 3. ημερομηνία παραγωγής/συσκευασίας/παστεριοποίησης
 4. ημερομηνία λήξης
 5. barcode
 6. πιστοποιήσεις CE, ISO, Greek Trademark και άλλα στοιχεία με βάση την πολιτική της κάθε χώρας

Μια ετικέτα που να αναδεικνύει το προϊόν με μία ματιά είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά.

Ο χρόνος που θα αφιερώσει ένας πελάτης σε ένα σούπερ μάρκετ περνόντας από τα ράφια, είναι κυριολεκτικά μία ματιά. Πόσες φορές δεν μπορεί κάποιος να εντοπίσει ένα προϊόν στα ράφια ακόμη και μετά τις υποδείξεις ενός υπαλλήλου;

Για μια επιτυχημένη ετικέτα όμως δεν απαιτείται μόνο γραφιστική δουλειά, αλλά ομαδική. Η συνεργασία του τμήματος γραφιστικής μαζί με το τμήμα marketing και πωλήσεων μίας ή και περισσότερων εταιρειών είναι αυτή που θα δημιουργήσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο δεν είναι άλλο από την ανάδειξη του προϊόντος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το απευθυνόμενο κοινό.

Τι είναι η 4η Βιομηχανική Επανάσταση;

Η 4η  Βιομηχανική Επανάσταση ή αλλιώς Industry 4.0, είναι η νέα τάση της αυτοματοποίησης και της ανταλλαγής δεδομένων. Πριν από την 4η Βιομηχανική Επανάσταση υπήρχαν άλλες τρεις οι οποίες ξεκίνησαν το 1784 με την χρήση του Ατμού στην Αγγλία και στην συνέχεια εξαπλώθηκε στην υπόλοιπη Ευρώπη και την Αμερική. Στην συνέχεια η 2η Βιομηχανική Επανάσταση το 1870 με την εφεύρεση του ηλεκτρικού ρεύματος και τέλος το 1969 η 3η Βιομηχανική Επανάσταση όπου καθορίστηκε από την εφεύρεση και χρήση του τρανζίστορ, της λυχνίας και των μικροτσίπ. Από το 2009 και μετά έχουμε αρχίσει την μετάβαση στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση όπου πλέον αλλάζει ριζικά ο τρόπος ζωής και εργασίας, με την χρήση πολλών τεχνολογιών μαζί. Αυτό σημαίνει ότι η 4η Βιομηχανική Επανάσταση είναι ένα σύνολο από καινοτόμες τεχνολογίες οι οποίες έφεραν αυτοματοποίηση σε πολλές πτυχές τις καθημερινότητας. Τεχνολογίες όπως το IoT (Internet of Things), 3D εκτυπώσεις, Smartphones & Tablets, Ρομποτικά Μηχανήματα και Τεχνητή Νοημοσύνη – AI και άλλα πολλά.

Τι είναι ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός;

Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός (Digital Transformation) είναι το σύνολο των αλλαγών που εφαρμόζει μια επιχείρηση για να αξιοποιήσει τα όλα τα πλεονεκτήματα που της προσφέρουν το διαδίκτυο, τα ψηφιακά μέσα και οι νέες τεχνολογίες. Αυτή η διαδικασία είναι δημιουργεί ευκαιρίες για  όλες τις επιχειρήσεις, αλλά απαιτεί σταθερότητα στην εφαρμογή των αλλαγών, εκπαίδευση και υποδομές. Πέρα από αυτό, είναι μια πολιτιστική αλλαγή που απαιτεί από τους οργανισμούς να πειραματίζονται συχνά και να νιώθουν άνετα με την αποτυχία. Αυτό μερικές φορές σημαίνει απομάκρυνση από μακροχρόνιες επιχειρηματικές διαδικασίες στις οποίες βασίστηκαν οι εταιρείες υπέρ των σχετικά νέων πρακτικών που εξακολουθούν να καθορίζονται. Ο ορισμός του μπορεί να είναι διαφορετικός για κάθε επιχείρηση διότι η κάθε μια είναι μοναδική, για αυτό ακριβώς οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν ένα σαφές όραμα και σκοπό, που θα εξυπηρετούν τους πελάτες, τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους τους. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ξεκινήσουν το ταξίδι ψηφιακού μετασχηματισμού τους, πρέπει να έχουν μια σταθερή κατανόηση των εννοιών και των προσεγγίσεων. Μόνο τότε μπορεί να υπάρξει θετικό αντίκτυπο στην επιχειρηματική απόδοση.

Τι είναι το Brand & Logo Identity;

Η εικόνα μια επιχείρησης είναι εξίσου σημαντική με το προϊόν ή την υπηρεσία που διαθέτει. Το Logo καθώς και το τι σημαίνει αυτό για το brand μεταφέρει πολλαπλά μηνύματα σε δυνητικούς πελάτες και υποστηριχτές ενός brand. Το χρώμα, ο σχεδιασμός καθώς και τα μηνύματα που μεταφέρει είναι αυτό που βλέπει, σκέφτεται, γνωρίζει ο πελάτης. Μπορεί το τελικό προϊόν και η υπηρεσία σου μπορεί να πουλιούνται σε ένα φυσικό κατάστημα, ένα e-shop κ.ο.κ αλλά η διαδικασία πώλησης ξεκινά από πιο πριν. Το να μπορείς να μεταδώσεις ένα μήνυμα σε έναν πελάτη και να δημιουργήσεις μια εταιρική ταυτότητα είναι μια δύσκολη διαδικασία, που όμως αμα γίνει σωστά μπορεί να φέρει εκπληκτικά αποτελέσματα. Το Brand & Logo Identity καθορίζει το ποιοι είμαστε, τι κάνουμε, πώς και για ποιους κ.α. Ένα επιτυχημένο Branding & Logo Identity θα κάνει τους πελάτες σου να δεθούν με την επιχείρηση και να γίνουν ήρωες της ιστορίας σου.