fbpx

Οι επιχειρήσεις του σήμερα και η σημασία του Business Plan

simasia-business-plan

Η αγορά μας απαρτίζεται από πάρα πολλές επιχειρήσεις εκ των οποίων οι περισσότερες ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα. Περίπου το 98% αυτών είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με μέγιστο τζίρο ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως.
Πώς λοιπόν μία μικρομεσαία επιχείρηση μπορεί να αναπτυχθεί και να μεγαλώσει όχι μόνο τον ετήσιο τζίρο της αλλά και την ποιότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών της;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι προετοιμασία!

Μελέτες δείχνουν πως οι πιο προετοιμασμένες επιχειρήσεις αποφέρουν μεγαλύτερα κέρδη, καθώς μπορούν και προβλέπουν τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν, τους κινδύνους, τον ανταγωνισμό κ.α. Όλα αυτά είναι εφικτά συνήθως μέσω ενός επιχειρηματικού σχεδίου ή αλλιώς Business Plan. Η σύνταξη του Business Plan είναι μία διαδικασία αρκετά χρονοβόρα, όμως είναι ζωτικής σημασίας για μία επιχείρηση. Εάν στηθεί σωστά το business plan και η επιχείρηση το ακολουθήσει πιστά, τότε θα έχει τη δυνατότητα να ξέρει περίπου ή κάποιες φορές με μεγάλη ακρίβεια, τα νούμερα για το πού μπορεί να φτάσει.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα επιχειρηματικά σχέδια ή ενδιαφέρεστε να συντάξετε ένα, ώστε να βοηθήσετε την επιχείρηση σας να αναπτυχθεί θέτοντας σαφής και μετρήσιμους στόχους, τότε μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Post a Comment